Hardi Richárd: közel a visszatérés!

2018. szeptember 23., vasárnap 12:31 | 4 hónapja 25 napja 18 órája 18 perce
Súlyos betegségét másodszor is legyőző jégkorongozónk, Hardi Richárd a DAB elleni pénteki találkozón már ott volt a meccskeretben, és hamarosan újra jégre is léphet tétmérkőzésen – INTERJÚ!
Hardi Richárd: közel a visszatérés!

Amint arról korábban beszámoltunk, jégkorongcsapatunk súlyos betegségből meggyógyult támadója, Hardi Richárd szervezetében tavaly ősszel ismét diagnosztizálták az egyszer már legyőzött halálos kórt. A játékos elképesztő akaraterőről tanúbizonyságot téve másodszor is felvette a harcot a betegséggel, és másodszor is győztesen került ki élete csatájából. A jó hír hallatán a ferencvárosi jégkorongcsapat törzsszurkolói egy megható meglepetést is kieszeltek Ricsinek, hogy ezzel is támogassák a mihamarabbi teljes felépülésben és visszatérésben.

A nyári erőnléti felmérőkön már Hardi is ott volt, és rengeteg különmunkával, a jeges edzésekhez fokozatosan csatlakozva küzdötte vissza magát a csapatba. A DAB elleni pénteki, rendes játékidős győzelemmel véget ért találkozón pedig fontos pillanat következett: Hardi Richárd meccsszerelést húzott, végigcsinálta a bemelegítést, és leült a padra a társak közé, ugyanis másfél év kihagyás után ismét ott volt a neve a meccsre nevezett játékosok listáján. Játékosunkat ezzel kapcsolatos érzéseiről, és a visszatérés további fázisairól kérdeztük.

- Emlékszel rá, mikor voltál utoljára tétmeccsen a jégen?
- Természetesen. A Miskolc elleni emlékezetes, hétmeccses negyeddöntős párharc utolsó, idegenbeli mérkőzése volt az utolsó meccsem, 2017 tavaszán.

- Hosszú idő telt el azóta…
- Hosszú és kőkemény másfél év volt, de ne is beszéljünk róla sokat. A lényeg, hogy hál’ Istennek újra itt lehetek a csapatban.

- Fel tudod idézni, mi járt a fejedben, amikor pénteken a DAB ellen meccsszerelésben jégre léptél?
- Leginkább pozitív izgatottság volt bennem, mert az elmúlt fél évben lényegében minden napom erről szólt, erre készültem. Persze izgultam is, bár sejtettem, hogy a mérkőzésen még nem jutok szóhoz, az edzői stábbal ezt előre egyeztettük. De már az is nagyon fontos volt számomra, hogy ott lehettem. A meccs előtt az edző megkérdezte, hogy a lelátón, vagy a padon, beöltözve lennék inkább? Egyértelmű volt a válaszom… Nagyon jó érzés volt, fontos lépés, és élveztem is újra ott lenni a közegben, a tűz közelében.

- Mikor vált biztossá, hogy a rehabilitációd eljutott odáig, hogy visszatérhetsz?
- Éreztem magamon, hogy fejlődök, sokat beszéltünk róla az edzőkkel, hogy jelzem, amikor abba az állapotba jutok, és ők is láttak az edzéseken, úgyhogy közös döntés volt. Az utolsó konroll után az orvosaim is rábólintottak a visszatérésre, úgyhogy fokozatos folyamat volt. Most már teljes mértékű a jeges és a száraz edzésmunkám is, úgyhogy ez sem akadály. A csúcsformám még persze messze van, de azért dolgozom, hogy minél hamarabb elérjem!

Csapatunk következő mérkőzését ma 18.30-tól játssza Újpesten, a találkozó élőben követhető a sportstream.hu jóvoltából.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom
Szeptember 23., vasárnap 18:30, Újpesti Jégcsarnok
Élő online közvetítés: ITT