Hat lőtt góllal, szétlövés után egy pontot hozott el a csíkszeredai katlanból jégkorongcsapatunk

2018. szeptember 14., péntek 21:43 | 5 hónapja 3 napja 9 órája 27 perce
Az FTC-Telekom jégkorongcsapata bár hat gólt tudott szerezni a Vákár Lajos Műjégpályán, és négyszer is vezetett, végül szétlövésben 7-6-os vereséget szenvedett Csíkszeredában.
Hat lőtt góllal, szétlövés után egy pontot hozott el a csíkszeredai katlanból jégkorongcsapatunk

Jégkorongcsapatunk a DEAC elleni szétlövéses sikerrel véget ért szezonnyitó, és az újpesti hosszabbításos vereség után elutazott az Erste Liga 2018/19-es idényének első erdélyi túrájára. A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán minden ellenfélnek nehéz dolga van, ráadásul a nyáron a csíkiak megtartották csapatuk magját, sőt, még erősíteni is tudtak, így előre borítékolható volt, hogy kőkemény csata vár a Fradira ellenfelünk Erste Liga-szezonnyitóján.

Ez hamar bebizonyosodott, hiszen a szokás szerint pokoli hangulatban, 1700 néző előtt elkezdődött találkozón bár a mieinké voltak az első lövések, a Sportklub rögtön az első akciójából megszerezte a vezetést, Andrej Taratuhin már a második percben bevert egy késleltetett emberelőnyt. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis a Fradi tovább játszotta a saját, gyors indításokra, és rengeteg korcsolyázásra épülő játékát, és egy ilyen lerohanás végén Leo Fitzgerald a 4. percben egyenlített. Sőt, nem sokkal később emberelőnyhöz jutottunk, amivel azonban hiába Hegyi és Rantanen távoli lövése, sajnos nem sikerült élni. Ez pedig megbosszulta magát, a 12. percben Radim Valchar a hazaiak kevés helyzetének egyikéből újra megszerezte a vezetést. Erre is volt azonban válaszunk, kevesebb mint három perccel később Tóth Adrián újra kiegyenlített. Nem sokkal később emberhátrányba kerültünk, miután a védekező harmadból indítani próbáló Rantanen kilőtte a plexin a korongot, így kiállították a játék késleltetése miatt. Ezt azonban olyan magabiztosan sikerült kivédekeznünk, hogy még emberhátrányos helyzeteink is voltak. Gól azonban nem született sem ebből, sem a következő emberelőnyünkből, amelyet Rokaly büntetése után kaptunk. Közvetlenül a hazaiak kiegészülése előtt, az utolsó előtti percben még ránk fújtak egy csapatbüntetést, így áthúzódó emberhátránnyal vonultunk szünetre. (2-2)

Ezt hamar kivédekeztük, sőt, a 22. percben Walls révén a vezetést is megszereztük! Négy perccel később érkezett az egyenlítés, a nyáron hazatérő Becze Tihamér vette be Arany kapuját. Ezután viszont Rokalyt ismét kiszórták, ezúttal bottal akasztásért, ezt pedig már megbüntettük, Lauri Kärmeniemi szerezte meg első ferencvárosi gólját. Nem tudtuk azonban sokáig megtartani az előnyt, alig egy perccel később Részegh Tamás ismét egyenlített. Walls testre ütése miatt még kaptunk egy emberhátrányt, ezt kivédekeztük, a játékrész hátralévő része pedig kemény, lendületes, közönségszórakoztató játékkal, és gól nélkül telt. (4-4)

A harmadik harmadból még egy perc sem telt el, amikor emberelőnyhöz jutottunk, amivel ismét sikerült élni, Tóth Adrián vágta be a korongot a hazai kaput védő Lakosil hálójába egy szép akció végén. Hat percig őriztük az értékes előnyt, ekkor azonban jött Becze önmaga második, csapata ötödik gólja. Továbbra is remekül reagáltunk azonban a helyzetre, sőt, egy középen eladott hazai korongból kettő az egyben fordulhattunk le, Switzer pedig bemutatta a passzt, majd bevágta a korongot a kapuba. Nem sokkal később Hegyit kiszórták, a hazaiak mestere, Leo Gudas pedig időt kért, ekkor azonban még nem sikerült megtalálni az egyenlítés receptjét. Az utolsó percben azonban levitték a kapust, és 6 az 5 ellen, miután Rantanen sem tudott védekezni, hiszen szerencsétlen módon eltört a botja döntő pillanatban, Becze bevágta a mesterhármast jelentő egyenlítő találatot. Hiába vezettünk tehát négyszer is a találkozón, jöhetett a hosszabbítás… (6-6)

A ráadásban három a három ellen a szokásos őrület zajlott, komolyabb gólszerzési lehetőség nélkül, így a szétlövésre maradt a döntés. Mi kezdtünk, hibával, míg Vjacseszlav Bjelov bevágta a maga büntetőjét. Ezt követően mindenki rontott, így a Csíkszereda drámai csatában otthon tartotta a győzelmet, a Fradi pedig egy igen értékes pontot rabolt a Vákár Lajos Műjégpályáról.

"Nagyon jó meccset játszottunk, a hatékonyság is megvolt ezúttal, most hátul jött ki néhány olyan hiba, amellyel eddig nem találkoztunk. Hozzá kell tenni, hogy Csíkszeredában, ilyen közönség előtt, ilyen jó csapat ellen nem könnyű játszani, a Sportklub pedig azonnal él a legkisebb hiba után adódó lehetőségekkel is. Sajnos ezek a hibák most megvoltak, annak viszont örülök, hogy sikerült hat gólt lőni, működött az emberelőnyös játékunk is, és ezúttal a helyzetkihasználásra sem lehetett panasz. Természetesen az egy pont ha onnan nézzük, kudarc, hogy másodpercekre voltunk egy nagyon nehéz három pont megszerzésétől, és ezt rosszul éljük meg, de megpróbáljuk a jó oldalát nézni, és továbbra is hangsúlyoznom kell, egy ilyen vadonatúj csapatnak idő kell, amíg tökéletesen összeforr. Ha azt nézzük, hogy zsinórban három meccsen szereztünk pontot úgy, hogy abból kettő idegenben volt, nehéz közönség előtt, az mindenképpen előremutató" - foglalta össze a látottakat a találkozót követően Fodor Szabolcs vezetőedző.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom 7-6 (2-2, 2-2, 2-2, 0-0, 1-0 – szétlövés után)
Sportklub Csíkszereda:Lakosil (Onodi) - Bjelov, Papp, Becze, Részegh T., Valchar - Farkas, Sulakov, Bíró, Pjanov, Taratuhin - Flinta, Gecse, Casaneanu, Fodor, Rokaly - Győrfy, Salló, Antal Zs., Egyed, Részegh Z. Vezetőedző: Leo Gudas
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) - Sarcia, Kärmeniemi, Pavuk, Nagy G., Tóth A. - Hegyi, Jászai, Switzer, L. Fitzgerald, Walls - Rantanen, Boros, Tóth G., Farkas, Tóth Ri. - Lengyel, Roczanov, Tóth Re., Rafaj. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapuralövések:(13:13, 11:9, 13:11, 3:1, 1:0) 41:34
Védések:(11:11, 7:9, 9:11, 1:3) 28:34 / 82.35% : 82.93%
Kiállításpercek:(4:6, 2:2, 2:2) 8:10
Emberelőnykihasználás:(4 / 0) 0.00% / (4 / 2) 50.00%
Emberhátrányos védekezés:(2 / 4) 50.00% / (0 / 4) 100.00%
Gólszerzők:Taratuhin (Farkas), Valchar (Papp Sz.), Becze (Sulakov), Részegh T., BEcze (Valchar), Becze, illetve L. Fitzgerald (Switzer, Pavuk), Tóth A. (Pavuk), Walls (Nagy G., Rafaj), Kärmeniemi (L. Fitzgerald), Tóth A. (Switzer, Pavuk), Switzer

A mérkőzés összefoglalója: