Hazai vereség

2018. január 26., péntek 20:18 | 1 éve 22 napja 10 órája 44 perce
Hokisaink bár jól játszottak, végig nagyot küzdöttek, végül 4-2-es vereséget szenvedtek a Csíkszereda ellen Pesterzsébeten.
Hazai vereség

Jégkorongcsapatunk a középszakasz alsóházának harmadik fordulójában a Csíkszeredát fogadta. Volt miért visszavágnunk a vendégeknek, az alapszakaszban ugyanis idegenben két sima vereség, míg hazai jégen egy hosszabbításos győzelem és egy szintén ráadásban elszenvedett vereség volt a mérleg. Ráadásul egy rendes játékidős sikerrel átvehettük volna a vezetést a tabellán.

Jól kezdtük a mérkőzést, az 5. percben Tendler lépett ki a koronggal, majd kilőtte a hosszú felső sarkot, hamar megvolt tehát a vezetés. (1-0) Nem tartott azonban sokáig az öröm, 56 másodperccel később Rokaly Szilárd egyenlített, miután egyedül maradt a Sevela mamutjáról kipattanó korongra. (1-1) A 9. percben pedig már meg is fordította az állást a Sportklub, Alexander Golovin góljával. (1-2) Két komoly egyenlítési lehetőség is adódott előttünk, először Farkas alakított ki Bödöknek helyzetet, majd Németh tálalt Könczei elé, azonban az előbbi kapu fölé ment, míg utóbbi a vasat találta telibe. A harmad végéig aktívabban próbálkoztunk, a végén emberelőnyben is támadhattunk, egyenlíteni azonban nem tudtunk.

A második harmad első nagy helyzete Farkas Simon nevéhez fűződött, egy eladott koronggal fordulhatott a kapu felé, ám Onodi résen volt. A pontatlanság jellemző volt mindkét oldalon, azonban a Csíkszereda jött ki belőle jobban, egy eladott koronggal Biró Tamás Áron lépett ki, majd a megpattanó lövése becsúszott Sevela lábai között. (1-3) A 36. percben előbb Lakatost állították ki, majd egy perccel később a reklamáló Hietamaki kapott tízperces fegyelmit, de remekül kivédekeztük az emberhátrányt. Az utolsó percre pedig már mi voltunk előnyben, de nem sikerült helyzetet kialakítani, így maradt az 1-3.

A záró játékrészre áthúzódó büntetést kivédekezték a vendégek, sőt, a 42. percben már ők voltak emberelőnyben. Ezt viszont nemhogy kivédekeztük, aktívak voltunk a szeredai harmadban. Az eredmény azonban nem változott, sőt, Virág Tamás kiállítása alatt már a csíkiaknak voltak helyzeteik, majd épphogy kiegészültünk, meg is szerezték a negyedik góljukat Molnár Zoltán révén, ezzel pedig el is dőltek a lényegi kérdések. (1-4) Ezután a Csíkszereda kicsit kiengedett, átvettük a kezdeményezést, és többször veszélyeztettünk is, de Roczanov lövése elkerülte a kaput, Ďubek próbálkozásánál Onodi védett nagyot, majd Shupe sem tudta a kapuba gyötörni a korongot. Az 58. perc elején még kaptunk egy emberelőnyt, sikerült felállni, Rafaj távoli bombájánál még blokkoltak, de végül sikerült szépíteni, a Jaborník lövése utáni kipattanót Hietamäki lőtte a hálóba. (2-4) Ezután viszont már nem változott az eredmény, így a Csíkszereda ezúttal mindhárom pontot elvitte Pesterzsébetről.

A vereség ellenére Greg Lindqvist higgadtan nyilatkozott a találkozót követően:

„Az első harmadban jók voltunk, voltak jó helyzeteink. A másodikban kicsit visszaestünk, a harmadikban pedig már túl későn vettük át az irányítást. De a legnagyobb baj azzal van, hogy három gólt is egyéni technikai hibából kaptunk, nem tudjuk megfelelően kontrollálni a pakkot és a játékot. Mérkőzésről mérkőzésre ez a helyzet, azt kell hogy mondjam, hogy nem taktikai vagy egyéb kérdésről van szó, hanem egyszerűen nem vagyunk technikailag elég élesek, nagyon sok az egyéni hibánk. Ez természetesen mentális probléma is lehet, de mindenképpen ki kell küszöbölnünk ezeket az apró buta hibákat, mert ez az egész csapat önbizalmát elveszi. Persze, hozzá kell tennem, hogy a Csíkszereda egy rendkívül erős csapat, minőségi légiósokkal, ehhez képest eddig ötből négy szoros meccset játszottunk velük. Még egy esélyünk van, hogy a szezon vége előtt legyőzzük őket rendes játékidőben, meg fogjuk próbálni!”

Vereségünk után a Sportklubnak már öt pont előnye van az alsóházi tabella élén, de egyelőre maradtunk a második helyen.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
FTC – Csíkszereda 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)
Gólszerzőink: Tendler, Hietamäki