Henrich Jaborník: Szép időszak volt

2018. június 22., péntek 12:25 | 7 hónapja 24 napja 21 órája 49 perce
Jégkorongcsapatunk ponterős védője, a korábbi szlovák utánpótlás válogatott Henrich Jaborník távozik a Ferencvárostól.
Henrich Jaborník: Szép időszak volt

Alaposan átalakul a Ferencváros jégkorongcsapatának kerete a 2018/19-es Erste Liga szezonra. Fodor Szabolcs vezetőedző érkezésével, valamint a liga csapatainak, az ellenfelek összetételének változásával új irányvonal, új elképzelés és új tervek vannak kialakulóban, ez pedig a játékoskeretet is nagyban érinti. A szakvezetés az erős, stabil magyar magot a hazai bázisú liga leendő mezőnyéhez mérten minőségi légiós kontingenssel igyekszik támogatni, az új légiósok érkezése viszont óhatatlanul maga után vonja azt is, hogy néhány, az előző idényekben meghatározó, akár közönségkedvenccé váló játékossal nem hosszabbít szerződést a szakosztály. Így van ez Henrich Jaborník esetében is, aki két szezon után távozik a Ferencvárostól.

A csupaszív, támadó szellemű szlovák védő az élvonalbeli Szakolcában kezdte pályafutását, a szlovák U18-as és U20-as válogatottal is járt elit világbajnokságon. Két felnőtt szezon után Magyarországon folytatta, a Dunaújvárosban, majd hazatért, volt a Besztercebánya, a Pöstyén, és a Poprád játékosa is. 2016-ban csatlakozott a Ferencvároshoz, és egyből a közönség egyik kedvence lett. Stabil védőmunkája mellett első idényében 39 alapszakaszmeccsen 33 pontot szorgoskodott össze, a támadósorok egyik legnagyobb támogatója volt a kékvonalról a jégen. Második ferencvárosi évében már kétarcú volt a játéka: támadásban nagyon sokat hozzátett a csapat eredményességéhez, 36 meccsen 35 pont lett a mérlege, ezzel pedig házi pontkirályként az aranysisakot is megkapta a rájátszásra (igaz, a playoffban egyetlen meccs jutott neki a MAC Budapest elleni párharcban, hiszen megsérült a Tüskecsarnokban), viszont védőmunkája, annak stabilitása hagyott némi kívánnivalót maga után, sok szerzett pontja ellenére mínusz 15-ös plusz-mínusz mutatóval zárta az alapszakaszt.

„Henrich remek képességű játékos, aki a személyiségével és a játékával sokat hozzátett a csapat működéséhez az elmúlt időszakban. A jövőben viszont egy a korábbitól eltérő játékrendszerben gondolkodunk, és előrehaladott tárgyalásokat folytatunk olyan külföldiekkel, akik Jaborníkkal ellentétben abban a rendszerben, és azokban a játékelemekben erősek, amelyekre szükségünk lesz az épülő csapatunkban. Ez az oka, hogy elismerve a teljesítményét, és megköszönve azt a munkát, amit a Fradiért végzett két évig, végül elváltak útjaink” – indokolta Fodor Szabolcs vezetőedző, hogy miért nem hosszabbítottak szerződést a védővel.

„Hiányozni fog a Fradi, szívesen játszottam volna továbbra is zöld-fehérben, de megértem és elfogadom a szakvezetés döntését. Szerencsére több helyről is van ajánlatom, úgyhogy átgondolom, hogyan tovább, ezzel kapcsolatban még nem tudok mit mondani. Nagyon sok szép emléket szereztem ez alatt a két év alatt, imádtam a csapattársakat, az öltözői hangulatot, és a jégen is voltak emlékezetes dolgok, mint az Újpest elleni Derbik, vagy a Miskolc elleni hétmeccses rájátszás-párharc. A gyönyörű Budapest, és a Fradi szenvedélyes szurkolói is nagyon fognak hiányozni. Összességében elégedett vagyok az itt nyújtott teljesítményemmel, bár igaz, a pontszerzés ugyan jól ment, de a játék összképét nézve az első évem stabilabb volt. Mindent egybevetve megtiszteltetés, hogy Fradi-játékos lehettem, és remélem, minél hamarabb újra találkozunk!” – mondta búcsúzóul Henrich Jaborník.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Brett Switzer (támadó, Nice), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (MAC Budapest)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Henrich Jaborník (?), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Hardi Richárd, Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó