Idegenbeli vereség

2017. augusztus 24., csütörtök 20:41 | 10 hónapja 22 napja 18 órája 22 perce
Hokisaink két harmadon keresztül remekül játszottak, és vezettek Székesfehérváron, a hazaiak azonban az utolsó játékrészben fordítani tudtak, és végül 4-3-ra megnyerték a felkészülési mérkőzést.
Idegenbeli vereség

Jégkorong-csapatunk idénybeli negyedik felkészülési mérkőzését játszotta Székesfehérváron a Fehérvári Titánok ellen, de az elsőt közvetlen ligaellenféllel szemben. Éppen ezért fontos erőfelmérőnek számított a találkozó, még akkor is, ha – amint arról a mérkőzés felvezetőjében ITT beszámoltunk –, különböző okok miatt némileg felforgatott sorokkal kellett kiállnia Greg Lindqvist vezetőedző csapatának. Igaz, a fehérvári sorok is foghíjasak voltak, hiszen ellenfelünk keretéből tucatnyian is az U20-as válogatottal tartottak Svédországba.

Nagy iramban kezdődött a meccs, mindkét oldalon akadtak helyzetek. Egy bulit követően a MAC Budapestből idén érkezett Jászai Dávid a kékvonalról hatalmas gólt lőtt a hosszú sarokba. A gól után a tempó, ha lehet, még inkább erősödött, és bár a Fehérvár percei következtek, az első harmad végén mégis majdnem a Fradi növelte az előnyét: Tendler hagyott ki egy ziccert.

A második játékrész elején aztán megszületett a második Fradi-gól: Németh Attila hozta fel saját harmadából a korongot, majd gyönyörűen adott középre, Virág pedig nem hibázott. Nem sokkal később Nick Owen került a büntetőpadra, de a Fehérvár nem tudta kihasználni az emberelőnyt. Többet volt a korong a Fradi védőharmadában, de az ezúttal Sevela helyén a kapunkat védő Pleszkán József mindvégig a helyén volt. A harmad derekán azonban egy formás támadásból szépítettek a hazaiak, majd ismét a Fradi került emberhátrányba. Azonban ez sem törte meg a mieinket, sőt! Kovács Viktor csent el egy korongot és a szólót a botos felsőbe lőtte. Ellenfelünket láthatóan megfogta a váratlanul bekapott újabb gól, a vége előtt még egy kiállítást is összeszedtek, így a záró harmadot emberelőnyből kezdhettük.

Ennek ellenére az utolsó húsz percben szinte minden a fehérváriak szája íze szerint alakult. A hazaiak teljesen átvették az irányítást, és sorra dolgozták ki a helyzeteket. Pleszkán sokáig jól állta a sarat, a harmad 8. percében azonban már ő is tehetetlen volt. Ezt követően gyorsan, szinte lendületből jött a hazaiak egyenlítő gólja: Owen adta el a korongot a saját harmadunkban, az érkező fehérvári támadók pedig nem hibáztak. Hat perccel a lefújás előtt aztán jött az újabb hidegzuhany: egy kapunk előtti kavarodásból szerencsétlenül felpattanó korong Pleszkán lepkés kesztyűje felett a kapuba hullott. A végén kapusunkat lehozva, emberelőnyben rohamoztunk, de már nem sikerült az egyenlítés. Így a Fehérvár 4-3-ra győzött, az FTC pedig elszenvedte harmadik vereségét is az előszezonban.

„Egy nem túl gyors tempójú találkozó volt a mai, nagyon sok bosszantó egyéni hibával” – kezdte a találkozó utáni értékelését Greg Lindqvist vezetőedző. „Főleg védekezésben hibáztunk megengedhetetlenül sokat, de hozzá kell tenni, hogy az egész meccset 20 játékossal játszottuk végig, szóval nem voltak rendes speciális egységeink, és nagyon el is fáradtunk a végére. Ez még csak az előszezon, szóval nincs katasztrófa, még akkor sem, ha egy ilyen meccset kétgólos előnyről be kell húznunk. Tanulunk a hibákból, és megyünk tovább!” – zárta értékelését svéd trénerünk.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés, Székesfehérvár
Fehérvári Titánok – FTC 4-3 (0-1, 1-2, 3-0)
Gólszerzőink: Jászai, Virág, Kovács V.