Idén is ezüstérem

2018. április 24., kedd 13:27 | 7 hónapja 19 napja 22 órája 23 perce
Az FTC U15-ös jégkorongcsapata idén is ezüstérmet nyert a Mountain Cup Challenge nevű torinói nemzetközi utánpótlás tornán.
Idén is ezüstérem

A Ferencváros U15-ös jégkorongcsapata idén is elindult a torinói nemzetközi utánpótlás tornán, a Mountain Cup Challenge-en. A tornát negyedik alkalommal rendezték meg, a Fradi korosztályos csapata pedig zsinórban másodszor kapott meghívást. Ahogy arról ITT beszámoltunk, csapatunk 2017-ben a döntőig menetelt a viadalon, végül pedig a második helyen zárt.

Idén is rangos nemzetközi mezőny gyűlt össze: első alkalommal vett részt a tornán a finn Itä-Helsingin Kiekko, U15-ös csapatával szintén először indult az U11-esek között már többször versenyző svájci EHC Brandis Junior, bemutatkozott a torinói tornán a szintén svájci Mouvement Juniors HCC, az Egyesült Államokból érkezett a floridai MCN Sports Advising HC, és természetesen ott volt a mezőnyben a házigazda Torino Bulls is. A sok újonc között így a Fradi második indulásával már rutinos résztvevőnek számított.

A zöld-fehérek az elmúlt hétvégén megrendezett hatcsapatos tornán első csoportmérkőzésüket a Helsinkiből érkezett csapattal játszották, és parádés, 9-0-s győzelmet arattak. A Fradi második csoportmeccsét 11-1-re nyerte meg, így a szombat esti találkozón már a döntőbe jutás volt a tét. A mieink ezt az akadályt is sikerrel vették, így vasárnap délután döntőzhettek a svájci EHC Brandis Junior ellen.

A finálét végül 6-4-re a svájciak nyerték, de a Fradi fiataljai akárcsak tavaly, idén is ezüstéremmel térhettek haza a neves nemzetközi tornáról.