Jégkorongcsapatunk első idei erdélyi mérkőzésén a Csíkszereda lesz az ellenfél

2018. szeptember 13., csütörtök 23:36 | 5 hónapja 4 napja 7 órája 49 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az Erste Liga 2018/19-es kiírásának első erdélyi túráján pénteken magyar idő szerint 17.30-kor a Csíkszereda ellen lép jégre - VIDEÓ!
Jégkorongcsapatunk első idei erdélyi mérkőzésén a Csíkszereda lesz az ellenfél

Amint arról ITT beszámoltunk, jégkorongcsapatunk erőltetett menetben kezdte az Erste Liga 2018/19-es idényét, ugyanis a szeptember 9-ei idénynyitó másnapján már Újpesten játszott Derbit, majd két napra rá el is utazott az idény első erdélyi túrájára.

A csapat megérkezett Csíkszeredába, és túl van az első mérkőzésnap előtti edzésén is, az ezen készült fényképek megtekinthetőek a szakosztály hivatalos Facebook oldalán IDE kattintva.

Az FTC-Telekom egy péntek délelőtti átmozgató korcsolyázást követően pedig péntek este, magyar idő szerint 17.30-tól már mérkőzésen lép jégre, méghozzá a házigazda Sportklub Csíkszereda ellen.

Hargita megye székhelye a székelyek legfontosabb sportja, a jégkorong erdélyi központja, a városban és a környéken intézménynek számít a helyi csapat, a többszörös romániai bajnok, egyszeres MOL Liga-győztes Sportklub Csíkszereda. Otthonuk, a Vákár Lajos Műjégpálya a város egyik jelképe, többször adott már otthont alacsonyabb osztályú világbajnokságoknak is. A FradiMédia stábja az év elején bemutatta a csarnokot, az ekkor készült videó ITT érhető el.

A Csíkszereda 2011-es MOL Liga-győzelme óta minden szezonban közel jár az élmezőnyhöz, az előző bajnokságban például a DAB-ot kisöpörték a negyeddöntőben, és szoros csatában maradtak alul az azóta már a szlovák Extraligába távozott DVTK Jegesmedvékkel szemben. A romániai bajnokságban azonban kárpótolták magukat, a fináléban a Brassót legyőzve megnyerték a sorozatot.

A csíkiak kerete is változott, alakult, erősödött a nyáron, és kulcsembereket is sikerült megtartani, a csapat gerince együtt maradt. A kiváló kapus, Ruczuj Gellért távozása azonban érzékeny veszteség lehet, őt a korábban a cseh, a szlovák, a kazah és a brit élvonalat is megjárt Vlastimil Lakosil igyekszik pótolni, akinek neve a Dunarea Galac csapatából lehet ismerős az Erste Ligát követők számára. Érdemes lesz odafigyelni a Szcsasztlivij és Taratuhin nevével fémjelzett ötfős orosz különítményre, akárcsak a Miskolcot, Székesfehérvárt, Dunaújvárost és Újpestet is megjárt, a nyáron hazatérő Becze Tihamérra.

A Sportklubnak az előszezon is jól sikerült, megnyerték a gyetvai négycsapatos felkészülési tornát, majd többek között a Gyergyót is legyőzve a második helyen zárták a Gyilkostó Kupát, ami azért is figyelemre méltó, mert a felkészülés során az orosz légiósok nem voltak jelen. A csapat a tétmeccsek sorát a romániai bajnokságban kezdte, ahol hat nap alatt négy meccset játszott, négy győzelem és 42-2-es gólkülönbség lett a vége…

Már csak azért is kőkemény mérkőzésre kell számítanunk, mert a Vákár Lajos Műjégpályán a szurkolók általában pokoli hangulatot teremtenek, és a játékvezetők is hagyományosan nagy nyomást helyeznek az anyaországi csapatokra. Többek között erről, valamint az Erdélybe való utazás nehézségeiről is beszélt a meccs előtti napon fiatal támadónk, Tóth Richárd.

A Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom mérkőzés pénteken magyar idő szerint 17.30-kor, helyi idő szerint 18.30-kor kezdődik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
SC Csíkszereda - FTC-Telekom
2018. szeptember 14., péntek 17.30 (magyar idő szerint)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya