Jön a Visegrád Kupa!

2018. július 2., hétfő 14:27 | 7 hónapja 13 napja 19 órája 27 perce
Jégkorongcsapatunk 2004 után ismét ott lesz egy a hazai bázisú ligán kívüli nemzetközi sorozatban, ugyanis elindul a második alkalommal kiírt Visegrád Kupában.
Jön a Visegrád Kupa!

A hétvégén felröppent a hír, miszerint az előző szezonban indult, idén második alkalommal kiírt jégkorong Visegrád Kupa a 2018/19-es szezonban három magyar, valamint három szlovákiai csapattal rajtol el. A Jégkorongblog értesülései szerint a résztvevők között ott lesz a Ferencváros is, amely az UTE, a DAB, az Érsekújvár, a Poprád, valamint a címvédő, tavaly a fináléban a DVTK Jegesmedvéket legyőző Nyitra mellett versenyez majd. Az információt szakosztályunk nevében Hudák Gábor szakmai igazgató is megerősítette:

„A hír igaz, rajthoz állunk a Visegrád Kupában! Nagyon örülünk, hogy a szervezők gondoltak ránk, és meghívtak a mezőnybe. A részletek még nem teljesen tisztázottak, de az már biztos, hogy a kupa első, augusztusi mérkőzéseit beillesztjük a felkészülési programunkba, így éles körülmények között gyakorolhatunk az Erste Ligára. Ennek ellenére természetesen az a célunk, hogy minél jobban szerepeljünk a Visegrád Kupában is.”

Ami a lebonyolítást illeti, a hat csapat mindegyike egyszer játszik mindenkivel, körmérkőzéses jelleggel. Külön döntő nem lesz, a legtöbb pontot gyűjtő csapat lesz a bajnok. A mérkőzések időpontjai még nem ismertek, a részletek még egyeztetés alatt állnak. A tervek szerint azonban a résztvevő csapatok között már lekötött felkészülési mérkőzések, valamint az egymás elleni ligamérkőzések is beszámítanak a Visegrád Kupába is. Így a Ferencváros Érsekújvár ellen tervezett, szintén most megerősített szeptember 4-ei felkészülési találkozója is VK-mérkőzés lesz.

A Fradi jégkorongcsapata a 2004-es, horvát szervezésű Pannónia-liga után, 14 év elteltével lesz ott ismét egy a hazai bázisú ligán kívüli nemzetközi sorozatban.