Jótékonykodás után harc a jégen: zsinórban a 20. győzelem a tét!

2018. november 23., péntek 14:39 | 2 hónapja 23 napja 19 órája 55 perce
Férfi jégkorongcsapatunk a Dunaújvárosi Acélbikák ellen zsinórban huszadik győzelmét szerezheti meg az Erste Ligában - játékosaink jótékony célokra is gyűjtenek a mai és a hétfői mérkőzésen.
Jótékonykodás után harc a jégen: zsinórban a 20. győzelem a tét!

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata ott folytatta menetelését, ahol a november eleji válogatott szünet előtt abbahagyta: Fodor Szabolcs együttese az elmúlt héten győzni tudott a Hokiklub Budapest, majd a Fehérvári Titánok otthonában is, ezzel immár zsinórban 19 mérkőzés óta nem talált legyőzőre az Erste Ligában - tovább nyúlik tehát csapatunk példátlan veretlenségi sorozata. Ezen a két találkozón Nagy Gergő összesen öt gólt szerzett, ezzel kiérdemelte A Hét Játékosa címét is.

A huszadik győzelmet a Dunaújvárosi Acélbikák ellen gyűjtheti be listavezető, minden idei mérkőzésén pontot szerző csapatunk. A DAB az Erste Liga tabellájának hetedik helyéről várja a mérkőzést, eddigi húsz találkozóján mindössze tízszer hagyta el győztesen a jeget, ebből kétszer ráadás után - a számok alapján igazi középcsapat érkezik a Pesterzsébet Jégcsarnokba. Idén eddig kétszer találkoztunk velük: hazai környezetben szeptember végén villámgyorsan háromgólos előnyre tettünk szert, amelyet majdnem kiadtunk a kezünkből, de végül 3-2-re sikerült megnyerni a meccset - érdekesség, hogy az volt a szezon első rendes játékidős Fradi-győzelme. Október végén Dunaújvárosban már jócskán benne jártunk a győzelmi sorozatban, az ott aratott siker volt zsinórban a 13. veretlen mérkőzés - annak a találkozónak növeli az értékét, hogy a DAB otthon igen veszélyes, ráadásul az elmúlt években nem győzni járt a Ferencváros a Dunaújvárosi Jégcsarnokba.

A számok alapján tehát egyértelműen a Fradi a találkozó esélyese, ezzel azonban ezúttal is érdemes óvatosan bánni. A mérkőzés a két csapat múltja alapján ugyanis mindenképpen presztízsrangadó, a dunaújvárosiak mindig komolyan veszik a ferencvárosi vendégjátékot. Ráadásul a DAB nemrég edzőt váltott, Antti Karhula helyét november közepén Borbás Gergely vette át. Az edzőváltás után pedig rögtön jött is egy nagy bravúr: a Dunaújváros hosszabbításban győzni tudott Debrecenben. Utána jött egy komoly vereség Csíkszeredában, de a Vákár Lajos Műjégpálya pokoli hangulatot teremtő közönsége előtt ki lehet kapni.

Ennek ellenére, ha sikerül érvényesítenünk az akaratunkat, ami eddig hazai jégen minden idei mérkőzésen összejött, nem lehet gond. Így vélekedett Lengyel Levente is, aki elveszítette a játékosok edzésen minden hónapban lejátszott lövőversenyét, ezért új, különleges frizurában állt a kamerák elé:

Növessz bajuszt, hogy megments egy manust - adománygyűjtés a Movember alkalmából!

Játékosaink úgy döntöttek, egy jó cél érdekében összefognak, és támogatják a novemberben népszerű Movember mozgalmat. A bajusznövesztés mellett pedig adományt is gyűjtenek, amelyhez szurkolóink is csatlakozhatnak. Adományaikat a Pesterzsébet Jégcsarnok főbejáratánál felállított urnában helyezhetik el a DAB és a Fehérvár elleni mérkőzéseken.

Az akció részleteiről IDE kattintva olvashatnak bővebben!


Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Dunaújvárosi Acélbikák
2018. november 23., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 17.00-tól, 1000 forintos egységáron