Juniorválogatott védő érkezett

2018. június 6., szerda 16:29 | 6 hónapja 5 napja 45 perce
A Ferencváros jégkorongszakosztálya egyéves szerződést írt alá a 19 éves, 18-szoros magyar juniorválogatott védővel, Sarcia Antoninóval.
Juniorválogatott védő érkezett

Újabb játékossal bővült a Ferencváros jégkorongcsapatának 2018/19-es szezonra készülő kerete. A szakvezetés mindenben megállapodott a MAC Budapest U20-as csapatának védőjével, a 18-szoros magyar juniorválogatott Sarcia Antoninóval.

Sarcia Antonino 1998. június 12-én született. Magyar-olasz kettős állampolgár, édesanyja magyar, édesapja olasz, de születésétől kezdve Magyarországon nevelkedett. A MAC színeiben kezdett jégkorongozni, 2012-ben mutatkozott be a budapestiek U18-as csapatában. 2015-ben az U18-as magyar válogatott tagjaként öt mérkőzésen szerepelt a korosztályos divízió I/A világbajnokságon. A 2015/16-os idényben az U18 mellett már szerepet kapott három mérkőzés erejéig a MAC U20-as csapatában is, a következő szezonban pedig már oszlopos tagja volt a juniorcsapatnak, és az U20-as válogatottban is bemutatkozhatott. 2017/18-ban az osztrák bázisú Erste Bank Young Stars League-ben (EBYSL) védő létére 34 alapszakasz-meccsen 13 pontot szorgoskodott össze, kemény védőmunkáját pedig a 20 kiállításperc jelzi, a rájátszásban pedig 3 meccsen 1 gólt szerzett. Eközben a magyar juniorligában is 8 pontot tett a kanadai táblázatra 14 fellépés alatt. 2017 decemberében ott volt a juniorválogatott tagjaként a franciaországi divízió I/A világbajnokságon.

„Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy korábbi edzőm, Fodor Szabolcs engem is megkeresett, hogy tartsak vele a Fradihoz, hatalmas múlttal bíró klub játékosa lehetek” – kezdte bemutatkozását új igazolásunk. „Izgatottan várom a szezont, főleg azért, mert ez lesz pályafutásom első szezonja. Elsőre biztosan más szerepem lesz, mint a korábbi juniorcsapatomban, az elején az lesz a legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséget harcoljak ki magamnak. Emellett viszont hosszú távon gondolkodom, szeretnék megragadni, és a távolabbi jövőben is a hasznára válni a Ferencvárosnak. Persze már az idei szezonban is szeretném megmutatni, mit tudok, és szeretnék minél előrébb végezni új csapatommal. Ki merem mondani, hogy az elődöntő, de akár a döntő is a célunk lehet az új kerettel. A magam részéről én mindent meg fogok tenni, hogy kiszolgáljam a fantasztikus Fradi-szurkolók igényeit, stabil védőmunkára, egyszerű, de hatékony, agresszív játékra számíthatnak tőlem, kevés hibával. Ha kell, a kemény játéktól, a bunyótól sem riadok vissza!”

Sarcia Antonino a Ferencváros hetedik új igazolása a 2018/19-es idényre.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Tóth Renátó