Kanadai center érkezett

2018. június 18., hétfő 15:59 | 7 hónapja 28 napja 18 órája 48 perce
Jégkorongszakosztályunk egyéves szerződést kötött a francia élvonalbeli Nice kanadai centerével, Brett Switzerrel.
Kanadai center érkezett

Újabb játékossal bővült a Ferencváros jégkorongcsapatának a 2018/19-es Erste Liga szezonra készülő kerete. A szakosztály vezetése egyéves szerződést írt alá a francia élvonalbeli Nice csapatától ékező kanadai centerrel, Brett Switzerrel.

Brett Switzer 1990. május 24-én született a kanadai nagyvárosban, Calgaryban. Szülővárosa csapatában, a Calgary Buffaloes-ban mutatkozott be 16 évesen a tartományi ligában (AMHL). Egy idénnyel később emellett már a helyi juniorligában is megmutatta magát, három meccs erejéig, az AMHL-ben pedig a szezon legértékesebb játékosának választották. A Buffaloes színeiben mindkét idényben pont/meccs átlag felett termelt. 2008/09-ben már stabil tagja volt az AJHL-es Spruce Grove Saintsnek, 57 meccsen 61 pontot szerzett, és újabb szintet lépett, 4 mérkőzést kapott a British Columbia Hockey League felnőttbajnokság egyik csapatánál is, emellett beválogatták az AJHL legjobb újoncainak csapatába is. A következő két szezonban meghatározó tagja volt az AJHL-ben mindkétszer bajnoki címig jutó csapatának. 2011-ben az Egyesült Államokba igazolt, és az egyetemi ligában (NCAA) szereplő Bentley University játékosa lett. Itt négy idényt húzott le, mindegyikben közel járt a pont/meccs átlaghoz, első évében itt is beválasztották a legjobb újoncok csapatába. 2015-ben Európába tette át székhelyét, a többek között korábban Jereme Tendlert is foglalkoztató brit élvonal, az EIHL egyik skót csapata, a Dundee Stars játékosa lett, itt kezdte meg profi felnőtt pályafutását. Első idényében 48 meccsen 43 pont, második szezonjában 52 meccsen 33 pont volt a mérlege, ekkor a rájátszásban is jutott neki három találkozó. 2015 novemberében a hét játékosa volt a ligában. Az előző szezont a francia élvonalbeli Nice Aigles, vagyis „Nizzai Sasok” csapatánál töltötte, így minden bizonnyal a Zöld Sasok között is kényelmesen érzi majd magát… A nizzaiakkal a 9. helyen zárta a 12 csapatos alapszakaszt, így a négycsapatos play-outban kellett kiharcolniuk a bennmaradást, ezt egyébként sikerrel tették. Switzer mérlege az alapszakaszban 44 meccsen 24 pont, a play-outban 6 meccsen 4 pont volt.

Brett Switzer a Ferencváros tizedik új nyári igazolása, és a Fitzgerald ikrek után a harmadik légiós. 175 centiméter magas, 77 kilogrammos, center.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Brett Switzer (támadó, Nice), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Hardi Richárd, Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó

(Fotó: circlingthewagon.com)