Kanadai ikerpár érkezett

2018. május 21., hétfő 16:00 | 6 hónapja 20 napja 1 órája 4 perce
Az FTC jégkorongszakosztálya mindenben megegyezett a kanadai Myles és Leo Fitzgeralddal, így az ikerpár egy szezonra aláírt a Ferencvároshoz.
Kanadai ikerpár érkezett

Megvan az FTC jégkorongcsapatának első légiós igazolása a 2018/19-es Erste Liga szezonra. Sőt, nem is egy, hanem rögtön két játékossal egyezett meg a szakvezetés, így a 24 esztendős testvérpár, Myles és Leo Fitzgerald a következő idényben zöld-fehérben szerepel.

Myles és Leo Fitzgerald 1993. augusztus 26-án születtek a kanadai Port Alberniben. Hármas ikrekként látták meg a napvilágot, testvérük, Gerry szintén jégkorongozó. A három testvér először gyerekszínészként vált ismertté, a Magyarországon Minizsenik, valamint Minizsenik 2 címen bemutatott 1999-es és 2004-es filmben szerepeltek. Később jégkorongozónak álltak, 15 évesen mutatkoztak be szülővárosuk csapatában, az Alberni Valley Bulldogsban. A harmadik testvér, Gerry eleinte más csapatokban folytatta, Myles és Leo azonban egész eddigi pályafutásukat együtt töltötték. (2011 és 2018 között együtt szerepelt a három testvér). Három különböző British Columbia Hockey League (BCHL) csapat után az észak-amerikai egyetemi ligában (NCAA), a Bemidji State University csapatában folytatták. Leo az előző szezonban három találkozón az ECHL-ben is bemutatkozhatott, a South Carolina Stingraysben. A mostani lesz az első szezonjuk Európában.

Myles 168 centiméteres, 70 kilogrammos, jobbos ütőfogású, míg Leo 173 centiméteres, 78 kilogrammos, balos ütőfogású szélső, így remekül kiegészítik egymást a jégen.

Íme, Myles Fitzgerald játék közben:És Leo:Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó?), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Jereme Tendler (?)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Tóth Renátó

(Fotó: americansportsnet.com, balról jobbra: Leo, Gerry és Miles)