Kanadai védővel erősített az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata

2018. november 20., kedd 19:00 | 2 hónapja 26 napja 15 órája
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata szerződést kötött a tengerentúli ECHL-ből érkező 185 centiméter magas, 102 kilogrammos védővel, Marcus Perrierrel.
Kanadai védővel erősített az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a szezon hátralévő részére elvesztette a súlyos sérülést szenvedett kanadai támadót, Leo Fitzgeraldot. Fitzgerald helye felszabadult az Erste Liga szabályainak értelmében maximum hatfős légióskeretben, a szakvezetés pedig új igazolással pótolta a kieső játékost. Csapatunk az idény végéig szóló szerződést kötött a 185 centiméter magas, 102 kilogrammos kanadai hátvéddel, Marcus Perrierrel.

Marcus Perrier 1991. augusztus 12-én született a kanadai Ontario-beli Thunder Bayben. A Fort William North Stars csapatánál kezdte pályafutását egy juniorligában. Innen az USHL-be vezetett az útja, a Sioux Falls Stampede csapatához, ahol harmadik idényében már csapatkapitányként szerepelt. Három évet töltött el az amerikai egyetemi ligában, majd 2014-ben az ECHL-be igazolt, a South Carolina Stingrays csapatához. Ez egyébként az a csapat, ahol tavaly három mérkőzés erejéig Leo Fitzgerald is szerepelt.

„Ez pályafutásom első európai csapata. Már egy ideje terveztem, hogy ezen a kontinensen is kipróbáljam magam, elsősorban olyan csapatot kerestem, ahol jó a közösség, és lehetőségem van kamatoztatni a képességeimet. Úgy fest, ezt meg is találtam a Fradinál, ráadásul nagyon jól is megy a csapat. Igyekszem tevékeny részese lenni annak, hogy ez így is maradjon” – kezdte bemutatkozását legújabb játékosunk.

Ahogy Perrier bemutatkozó videójából is kiderül, a támadásokat is jól, hasznosan segítő védőről van szó, aki, ha a helyzet úgy hozza, a kemény játéktól sem riad vissza.

„Igazi kék vonaltól kék vonalig robotoló védőnek mondhatom magam, aki igyekszik minél többet hozzátenni a támadásokhoz is. Igyekszem maximálisan ellátni a védekező feladataimat, de előfordul, hogy akár a kapu elé is odaérek. És igen, ha a helyzet úgy hozza, akár a bunyó elől sem menekülök el, ez előfordult már néhányszor korábban is. De feleslegesen nem keresem a balhét, a korong hatékony megjátszása, és a védekező feladataim az elsődlegesek. főleg egy olyan jó és technikás ligában, mint ahová most érkeztem.”

Marcus Perrier, ha minden jól megy az edzéseken, már akár a pénteki, Dunaújvárosi Acélbikák elleni hazai mérkőzésen is bemutatkozhat a Pesterzsébet Jégcsarnok közönségének, méghozzá a 15-ös mezben.