Kezdésként vereség

2017. augusztus 10., csütörtök 23:16 | 11 hónapja 6 napja 16 órája 15 perce
Jégkorong-csapatunk 5-0-s vereséget szenvedett az Érsekújvár elleni felkészülési mérkőzésen.
Kezdésként vereség

Ismét Érsekújváron kezdték meg a szezont egy felkészülési mérkőzéssel jégkorongosaink. Az első jégre lépést követő tizedik napon tettük meg az első erőfelmérőt a nálunk jóval nagyobb erőt képviselő szlovák Extraliga csapat ellen. Sok új játékosunk kapott ma lehetőséget, Lindqvist mester azonos erősségű sorokat küldött pályára.

A mérkőzés kezdetétől próbált dominálni ellenfelünk, ám a védelem stabilan állt, komoly veszélyhelyzet azonban még a 2. percben kapott kiállításunk ellenére sem történt. Az első lehetőségünk egy Tendler-szóló révén adódott a 4. percben, majd két perccel később Bödök hagyta ki a tökéletesen elé tálalt helyzetet. Az első nagy Sevela bravúrra a 7. percben volt szükség. A csapatok felváltva veszélyeztették a kapukat, az érsekújváriak felállt helyzetekből, míg a mieink kontrákból. A 11. percben emberelőnyt kaptunk, ez alatt egy kékvonalas Owen-bombát fogott a kapus, majd Jabo tette finoman a résen át a korongot a kapu előterébe elkorcsolyázó Tendler elé, aki azonban mellé pattintotta. Ez két perccel később megbosszulta magát, Kovács becsorgó korongja szerezte meg a hazai vezetést, egy kapu előtti kavarodásból. A 16. percben Tendler szerzett korongot, Tóth elé passzolta, azonban a kapus hatalmas védéssel akadályozta meg az egyenlítést, majd a következő másodpercekben Sevi zárta tökéletesen a szöget az alapvonalról tökéletesen visszatett korong ellövésénél. Később Németh és Tóth játszotta ki a védelmet, de a befejezés pontatlan volt, mellé ment, így nem mehettünk döntetlennel pihenőre.

A második harmad legelején egy védelmi hibából adódóan a félpályáról indulhatott zavartalanul ellenfelünk csatára, aki sajnos nem hibázott, és Sevela bal korcsolyája mellett tette el a korongot. Két perccel Owen lőtt emberelőnyös szituációból mellé. Ezt követően kevésbé volt puskaporos a harmad, azonban a játék tempója továbbra is hajtós volt, hazai dominanciával. A harmad 10. percében Németh passzából lőtt Rafaj kapu mellé, majd Németh duplázott, de a szlovák hálóőr magabiztos volt. Ezt követően Rafajba kötöttek bele, amit a bírók nem hagytak szó nélkül, két perces büntetéssel jutalmazták. Kapuscserénk után az emberelőnyből háromszor is próbálkoztunk, de eredménytelenül. Nem sokkal később Tendler szelídített meg egy korongot és lőtt, de bravúrosan védték. A másik oldalon Pleszkán bemutatta az első nagy védését egy körívről leadott lövés után, de 3 perccel később már őt is mattolták, így 3-0-ra változott az eredmény. Ezt követően csak a hazaiak próbálkoztak.

A harmadik harmadban sem változott a játék képe, a védekező szerep volt a miénk, egy-egy megugrással. A harmadik harmad 5. percében egy kivédekezett emberhátrányt követően volt szükségünk Pleszkán bravúrjára, majd a 7. percben ismét. Egy perccel később viszont már becsúszott a kapuba. Ez teljesen megfogta a csapatot, és a negyedik gól után szinte azonnal jött az ötödik. Sokáig tartott mire újra magunkhoz tértünk, de Pleszkán tartotta a frontot. Az utolsó öt percben viszont fordult a játék képe, többször is felálltunk, járattuk a korongot, nyomtunk, veszélyeztettünk, de nem sikerült összehozni a becsület gólt.

Az eredmény sajnos nem adta vissza a játékunk képét, a csapatunk keményen küzdve helytállt a jóval esélyesebb ellenfele ellen. A helyzeteink értékesítési arányán, ha sikerül javítani, jó esélyünk van pénteki ellenfelünk ellen Nagytapolcsányban.

- Jó volt a játék képe, legalább tizenöt gólszerzési lehetőségünk volt, ami rengeteg. Sajnos egyet sem sikerült értékesíteni, de a fiataljaink még sosem játszottak ilyen tempójú meccset, nem lehet őket hibáztatni ezért, van okunk bizakodni. Ha összeszokik a csapat nagy dolgokra lehetnek képesek. Elégedett vagyok – mondta vezetőedzőnk, Greg Lindqvist.