Kezdődik a hokiszezon

2017. szeptember 8., péntek 11:26 | 10 hónapja 9 napja 3 órája 45 perce
Jégkorong-csapatunk ma este 18 órakor a Fehérvári Titánok ellen megkezdi az Erste Liga 2017/18-as szezonját.
Kezdődik a hokiszezon

A Ferencváros jégkorong-csapata egy vegyes érzésekkel teli előszezon után vág neki az Erste Liga 2017/18-as idényének. Bár a csapat magja megmaradt, de 12 új játékossal kezdődött a felkészülés. Két felvidéki erőfelmérővel kezdtünk Érsekújváron és Nagytapolcsányban, azonban a nagyobb játékerőt képviselő szlovákiai csapatok a mieink sorainak tesztüzeme mellett nem hagytak sok esélyt az FTC-nek, egy játékunk képét nem tükröző 5-0-s és egy félresiklott 7-1-es vereséggel jöhetett a csapat haza. Ahol aztán sikerült javítani, hiszen először 4-1-gyel vágtunk vissza az érsekújvári csapatnak, majd a Székesfehérváron 3-1-es vezetésről elszenvedett 4-3-as vereségért vettünk elégtételt mai ellenfelünkön egy hete egy 5-1-es fölényes diadallal Pesterzsébeten.

Természetesen messzemenő következtetéseket nem szabad levonni az előszezon eredményeiből, azonban játékosaink javuló tendenciát mutattak és a hazai pálya előnyét eddig maximálisan ki tudta használni Greg Lindqvist legénysége. A Titánok csapata ellen ráadásul kifejezetten jól ment a játék, a középső harmadot leszámítva végig domináltunk. Ez pedig bizakodásra adhat okot abból a szempontból, hogy jó első tétmeccs elé nézünk, érdemes tehát kilátogatni a Pesterzsébet Jégcsarnokba.

„Véget ért az előszezon, úgyhogy most már minden élesben megy, pontokért szállunk harcba, ennek megfelelően fel kell pörögnünk" – kezdte értékelését Greg Lindqvist vezető edző. – „Tucatnyi új igazolásunk van, akiket egységes csapattá kell gyúrnunk, de nagyon jó a keretünk, jó srácok érkeztek, mindenki keményen dolgozik, jó edzéseink voltak. Nagyon várjuk már az új szezont. Az első ellenfelünk a Fehérvár egy masszív csapat, remek légiós sorral, jó kapusokkal, úgyhogy magas szinten kell játszanunk, hogy győzni tudjunk. Az előszezonbeli eredményeink felemásak, úgyhogy azokból nem kell messzemenő következtetéseket levonni. A vesztes meccseken is voltak jó periódusaink, de a hullámzás majdnem minden meccsünkre jellemző volt. Ezen kell javítanunk, most már hatvan percen keresztül jól kell játszanunk majd.”

„Egy hihetetlenül jó társaság jött össze kicsit több mint egy hónap alatt, ez csak bizakodásra adhat okot. Úgy gondolom, hogy sokkal profibb lett az öltözőben a hozzáállás minden téren, nem hagyjuk egymást lazsálni, és ez meg fog látszani a meccseken. A felkészülésünk jó volt, mindenki nagyszerű erőben kezdi a szezont, van négy jó sorunk, úgyhogy a fáradtság nem lehet kifogás senkinél sem. Az előszezonban játszott meccsekből nem lehet következtetéseket levonni, de ha azt a tempót és összeszedettséget tudjuk tartani, amit az utolsó találkozón, akkor úgy gondolom, nem kell tartanunk a mai mérkőzéstől. A Fehérvár egy nagyon jól korcsolyázó csapat, fiatalok, agresszívak, ami néha elveheti a fejüket, nekünk ezt kell kihasználnunk, és ha végig higgadtak maradunk, biztosan teli vigyorral jövünk majd le a jégről.” – mondta a múlt heti mérkőzésen eddigi legjobbját nyújtó, gólt is szerző fiatal támadónk, Inglis Ákos.

Fontos információ a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban, hogy csapatunk első három hazai tétmérkőzésén (így pénteken a Fehérvár, vasárnap a Vienna Capitals, valamint szerdán az Újpest ellen) a jegyvásárlók között a jegy sorszáma alapján a harmadszünetekben 1-1 szezonbérletet sorsolunk ki! Érdemes tehát minél többeknek kilátogatnia a csarnokba, és a helyszínen buzdítania a Ferencvárost!

Ha nem szeretne lemaradni jégkorongozóink egy mérkőzéséről sem az új szezonban, kattintson IDE, vagy töltse le elektronikus naptárába a menetrendünket, valamint kövessen minket Facebookon és Instagramon!

Jégkorong, Erste Liga
FTC – Fehérvári Titánok
2017. szeptember 8., péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as ERSTE Liga és Magyar Kupa bérletinformációk: ITT