Kiütéses győzelem

2017. szeptember 8., péntek 23:09 | 10 hónapja 8 napja 15 órája 59 perce
Jégkorong csapatunk kiütéses, 8-1-es győzelmet aratott a Fehérvári Titánok ellen az Erste Liga 1. fordulójában.
Kiütéses győzelem

Az első harmad kezdetén a játék egyik oldalon sem volt összeszedett. Az első helyzetig a 3. percig kellett várni, amikor is Virág Tamás cselezett középre, de a fonákkal kapura tett korong könnyű préda volt a kapusnak. Egy perccel később már Sevela kellett, hogy fogjon. A 10. percben alaposan megszórták játékosaink az ellenfél kapuját, Jabornik, Németh és Rafaj veszélyeztetett egy akción belül. Ráadásul egy emberelőnyt is kiharcoltak ez alatt. Létszámfölényben aztán bombák sorozata következett, de végül Rafaj volt eredményes egy közeli lövés után. A gól után a Fehérvár vette ostrom alá a kapunkat, de pár perccel később már mindkét oldalon záporoztak a lövések. A 17. percben Sevela tartotta az eredményt, miután a vendégek saját harmadjukban tartották csapatunkat hosszú időn át, így 1-0-t mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második harmadot is kisebb lendületű kezdték a csapatok. Az 5. percben kellett Sevelának többször is nyújtózni a korongért, de két perccel később egy fogott korong után tökéletes passzt adott Fliszár Zalánnak, azonban a szólót nem tudta értékesíteni. A 8. percben Rafaj Attila, egy perccel később pedig Henrik Jaborník gáncsolta ellenfelét, de a kettős emberhátrányt remekül kivédekeztük. A 13. percben ismét Jaborník került a büntetőpadra, azonban a vezetést mégis mi szereztük meg Dubek révén, aki egy felszabadítás után a kapu mögött szerelte a kapust majd könnyedén a hálóba csúsztatta a korongot, 2-0-ra változtatva az eredményt. A harmadik gólra sem kellett sokat várni, Jaborník szerezte azt a 17. percben. Majd két perccel később Németh Attila volt eredményes Bödök passzából, így 4 gólos előnnyel várhatta csapatunk a következő játékrészt.

Az utolsó harmadot hátrányban kezdtük, és bár azt kivédekezte a csapat, de egy perccel később megszületett a vendégek szépítése Reiter Attila révén. Erre Hietamäki adott választ emberelőnyben, majd a harmad derekán Dubek meglőtte önmaga második, csapata hatodik gólját. Fiúk nem álltak le góllövés terén - lövésből volt egyébként mindkét oldalon - az utolsó percekben Szappanos Dávid és Tóth Renátó találataival, alakult ki a 8-1-es végeredmény. Érdekesség, hogy a kapura lövések száma 45-59 volt, tehát igazi puskaporos meccsen sikerült fölényesen az ellenfelünk fölé kerekedni, akik a játék alapján nem játszottak alárendelt szerepet.

Csapatunk ezzel az első forduló meccsi után a tabella éléről várhatja a folytatást.

„Nagyon nehéz megszólalni egy 1-8-as verség után, de a játékosoknak is elmondtam, hogy igazából nem az eredményt kell figyelembe vennünk, hanem a mutatott játékot.”
– mondta Kóger István a mérkőzés után. „Kiegyenlített mérkőzésen kaptunk egy gólt emberelőnyből, azt gondolom, hogy utána sok energiát fordítottunk arra, hogy sikerüljön megszereznünk az egyenlítő gólt, ehhez képest emberelőnyben egy nagyon buta góllal, egy óriási kapushibával magunkra húztuk az ellenfelet, ráadásul a fiatal kapusunk ettől a hibától meg is roppant, és utána már nem tudta azt a teljesítményt hozni, ami elvárható tőle. A Ferencváros pedig rutinos hokit játszva simán 8-1-es győzelmet aratott felettünk. Okulunk a hibákból, megyünk tovább, megpróbálunk javítani és vasárnap a MAC ellen egy jó mérkőzést játszani.”

„Harmincéves pályafutásom során nem láttam még ilyen mérkőzést, ahol ilyen gyenge játékkal sikerült volna 8-1-re győzni.” – kezdte az értékelést Greg Lindqvist a találkozót követően. „A három pont megszerzésével hazai pályán elégedett vagyok, hiszen a jégkorongban ez az, ami számít, és ez volt az első mérkőzés a szezonban. Viszont a játék képével egyáltalán nem vagyok elégedett, nagyon csalódott vagyok a játék miatt, ennél még az előszezonban is jobban ment, ennél a csapat sokkal többre képes, úgyhogy remélem, hogy a következő mérkőzéseken fel tudnak majd pörögni a játékosok, hiszen nagyon sok volt a lefordulás, az egyéni hiba. Ez nem egy 8-1-es meccs volt. Ilyen rossz játékkal ekkora győzelmet aratni, ez számomra hihetetlen.”

JÉGKORONG ERSTE LIGA
1. FORDULÓ

Ferencváros-Fehérvári Titánok 8-1 (1-0, 3-0, 4-1)
FTC-gólszerzők: Dubek 2, Hietamäki, Jaborník, Szappanos D., Németh A., Rafaj, Tóth R.