Kiütéses győzelem

2017. november 19., vasárnap 20:45 | 10 hónapja 28 napja 6 órája 31 perce
Jégkorongcsapatunk tizenegy gólos mérkőzésen 8-3-ra nyert hazai pályán a Vienna Capitals II ellen az Erste Ligában.
Kiütéses győzelem

Álmosan kezdte a csapat a mérkőzést, elől lassan dolgoztak, míg hátul sok teret engedtek. Ennek köszönhetően a 4. percben nem érdemtelenül szerezte meg a bécsi gárda a vezetést Richard Schlögl révén (0-1). Sokat szerencsére nem kellett várni, a 6. percben Dubek korcsolyázott el a kapu mögött, majd keresztbe passzolta a kapu előtt a második hullámban érkező Tuominennek, aki bevágta a rövid alsóba (1-1). Kis idő múlva emberelőny következett, rengeteg próbálkozással. Az utolsó másodpercben aztán ez eredményre is vezetett, Tuominen, Dubek és Rafaj háromszögelte ki gyönyörűen a védelmet, a csapatkapitányunk volt a gólszerző (2-1). Az események forgataga itt még nem ért véget, a 11. percben Pleszkán kapuja előtt csípett el üresen állva egy pattogó korongot Nicholas Kuqali, amit igazítás nélkül a kapuba vágott (2-2). Ezt követően is tovább folytatódott az adok-kapok, de nem csak a kapusoknak volt dolga, hanem a játékvezetőknek is. Hietamaki akadt össze Schönwetterrel, ami páros büntetést ért. A 16. percben 4 a 4 elleni szituációban Jaborník lépett meg a baloldalon, és a hosszúba vágva a korongot ismét vezetést szerzett a Ferencvárosnak (3-2). A játék képe a harmad végéig nem változott, bár egy újabb 4 a 4 elleni játékhelyzetben még mindkét oldalon voltak nagy helyzetek.

Nagy lendülettel kezdődött a második játékrész mindkét csapat részéről. A 3. perctől azonban átvette csapatunk az irányítást, bár a Vienna Capitals is keményen harcolt. A lendületünket aztán egy kiállítás törte meg az 5. percben, amikor az emberelőnyünket teljesen elpazaroltuk. Ellenfelünk kiegészülése után fél perccel újabb előny következett. Ebben kezdte érezni a csapat a ritmust, végül az ismét gyorsan következő, harmadik előnyben sikerült visszarázódni a játékba sok lövéssel. Legközelebb a gólhoz Owen beleszúrásra feltett emelésénél jártunk, ami a vason koppant. A másik oldalon is zörrent a vas, a büntetőpadról visszatérő bécsi játékos, Kartinig vette át lábbal a korongot a kékvonalon, majd lőtt nagyot vasra. Az eredményen végül Szappanosnak sikerült a 34. percben Jaborník centerpozícióból adott átadása után (4-2). A játék képe ezután fordult, Pleszkán kapott főszerepet miután a Fradi büntetőpadjára nyíló ajtó nyílt ki egymás után kétszer is.

A befejező játékrész elején egy szabálytalanság kínált esélyt a Viennának, hogy visszajöjjön a meccsbe, de nem ők szereztek gólt, hanem a Fradi. A kiegészülés után hat másodperccel Roczanov Dezső élt a szóló lehetőségével, és a kapus lába között a kapuba lőtte a korongot, hiába próbálta szabálytalanul megállítani őt Bolterle (5-2). A kiállítás ugyanazt a forgatókönyvet hozta, mint az előbb, csak most a bécsiek lőttek gólt másodpercekkel a kiegészülés után. Szabad Kevin passzát Grosslecher lőtte fel a rövid felsőbe (5-3). Az 53. percben Greg Lindqvist időt kért, aminek meglett a hatása, ugyanis egy perccel később Dubek lőtte be Tendler passzát (6-3). Az 56. percben Schönwetter és Owen adott egymásnak a botokkal, aminek jutalma páros kiállítás lett. A Capitals levitte kapusát, hogy 5 a 4-ben támadhasson, de egy ellentámadás során Szappanos megtalálta a rést az ideiglenesen kapuba álló védő mellett (7-3). Alig 20 másodperccel később ismét zörrent a háló, Tuominen lőtte meg második gólját, és ezzel beállította a 8-3-as végeredményt.

Csapatunk győzelmével megelőzte az Újpestet és feljött a dobogó harmadik fokára. Legközelebb november 22-én, szerdán 18 órától szintén hazai pályán a Vasast fogadjuk a Magyar Kupa selejtezőjének csoportkörében.

„Két hete nem játszottunk ez szemmel látható volt – kezdte az értékelést Greg Lindqvist. A Vienna jól játszott, jól bánt a koronggal, szorosan tapadtak ránk szinte az egész meccsen. Annak ellenére nyertünk, hogy nem voltunk túl jók. Ami felénk billentette a mérleg nyelvét az a légiósok minősége és a magyar játékosok tapasztalata, ami jóval több, mint amivel a Vienna rendelkezik. Ez volt a különbség ma. A Vienna, ahogy azt már korábban is elmondtam, előbb-utóbb győzni fog és pontokat szerezni. Jó csapatot alkotnak és jó képességű játékosokkal rendelkeznek."

„Én is azt gondolom, hogy megérezte a csapat ezt a két hét meccs nélküli időszakot. Elég komoly alapozáson vagyunk túl, ami azt gondolom, hogy idővel ki fog majd jönni, most ez még nem annyira látszott a csapaton. Nem játszottunk annyira jól, de az a lényeg, hogy megvan a három pont. Én is csatlakoznék Greghez, a Vienna fog még meglepetéseket okozni itt a Ligában. Látszik, hogy ügyesek a srácok, gondolom fel akarnak kerülni a nagy csapathoz, úgyhogy mindent megtesznek, ma is jól játszottak" – mondta a két gólt szerző Szappanos Dávid.

ERSTE LIGA
FTC-Vienna Capitals II (osztrák) 8-3
(3-2, 1-0, 4-1)
FTC-gólszerzők: Tuominen (2), Szappanos (2), Dubek, Jaborník, Rafaj, Roczanov.