Látványos meglepetéssel indították útnak a szurkolók férfi jégkorongcsapatunkat Erdélybe

2019. január 10., csütörtök 16:00 | 7 napja 12 órája 9 perce
A szurkolók látványos meglepetéssel dobták fel kisebb hullámvölgyben lévő férfi jégkorongcsapatunk Erdélybe induló tagjait - VIDEÓ!
Látványos meglepetéssel indították útnak a szurkolók férfi jégkorongcsapatunkat Erdélybe

A 2018/19-es jégkorongszezonban eddig még példa nélküli, szokatlan helyzettel kell megbirkóznia az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata tagjainak. A csapat ugyanis december 30-án, a Hokiklub Budapest ellen nyert utoljára mérkőzést, az azóta lejátszott mindhárom meccsén vereséget szenvedett - sorrendben a szlovák Extraligás MAC Újbuda elleni Magyar Kupa elődöntőben, majd az Erste Ligában hazai jégen a Fehérvári Titánok, illetve a Corona Brassó ellen. Az idényben először maradt zsinórban három tétmérkőzésen győzelem nélkül a Fradi, és az Erste Ligában is csak egyszer, még a szezon legelején, a második és harmadik találkozón maradtunk egymás után kétszer alul, igaz, akkor mindkét meccsen szereztünk 1-1 pontot, ezúttal még ez sem mondható el.

Pánikra azért nincs ok, és túlságosan mély gödörnek sem tekinthető, amibe a Ferencváros az elmúlt bő egy hétben került, de mindenképpen a szezon első hullámvölgyét láthatták a szurkolók az elmúlt három mérkőzésen. A Brassó elleni szétlövéses vereség után pedig kifejezetten lógó orral vonultak a játékosok az öltözőbe, érződött, hogy most egy olyan helyzetet kell megoldania a szakmai stábnak, amilyennel idén még nem szembesült. Természetesen az amúgy is nehéz körülmények között milyen más kihívás is várhatott volna a csapatra, mint egy erdélyi túra - az alapszakasz során harmadszor, és egyben utoljára. Január 11-én, pénteken a Gyergyói HK, míg két nappal később a Brassó otthonában kell helyt állnia a Fradinak, és a látszat ellenére igen komoly tétje van a két találkozónak. Ha ugyanis nem sikerül mindkettőn pontokat, de inkább győzelmet szerezni, végleg lemondhatunk az alapszakasz első helyéről. Jelenleg ugyanis négy pont előnnyel vezetjük az Erste Liga tabelláját, ám a nagy rivális Csíkszereda két mérkőzéssel kevesebbnél jár, így vesztett pontok alapján kettővel jobban áll. Igaz, korántsem lefutott még az elsőség kérdése, a csíkiaknak sincs ugyanis könnyű dolga, játszanak hátralévő hat meccsükön még Újpesten, valamint Brassóban is.

A Fradi hűséges hokiszurkolói is érezték, itt az ideje megmutatni, hogy teljes mellszélességgel a csapat mögött állnak. Ennek kifejezésére látványos flashmobot szerveztek szerda estére az erdélyi túrára induló csapat buszához, a meglepett, és némileg talán meg is hatott játékosok és a szakvezetés pedig még le is szállt a járműről, hogy együtt énekeljenek a drukkerekkel, és személyesen is megköszönjék a támogatást.

Lelkileg feldobva, jó hangulatban, és ennek megfelelően elszántan utazott el tehát a Ferencváros Erdélybe, ahová csütörtök reggel szerencsésen meg is érkezett, a nehéz téli körülmények ellenére biztonságban.

"Komolyan beköszöntött a tél itt Erdélyben, a csíkszeredai szállás környékén éjszaka mínusz húsz Celsius-fokot is mutatott a hőmérő. Az út végén még a hó is esett, de szerencsére zökkenőmentesen zajlott az út, helyi idő szerint reggel 7 órakor elfoglaltuk a hotelszobákat. Ez kifejezetten kényelmes, gyors útnak számít ide. Túl vagyunk a reggelin és az ebéden is, délután pedig egy edzés a mai program" - számolt be az utazásról Fodor Szabolcs vezetőedző.

Trénerünk nem felejtette el a szurkolóknak sem megköszönni a látványos útravalót.

"Az egész csapat teljesen meglepődött, és nagyon örültünk neki. Ráéreztek, hogy kell a biztatás a srácoknak, lelkileg egy kis gödörben vagyunk, és ebből kell most kimásznunk. De az ilyen pillanatokból önbizalmat tudunk meríteni, ez is egy plusz segítség lehet. Nagyon köszönjük a szurkolóinknak, hogy összehozták!"

Az is pozitívum, hogy már csak a vírusos megbetegedéséből lábadozó Hardi Richárd, a december végi kisebb térdsérüléséből gyógyuló Myles Fitzgerald, valamint a szezon elején elszenvedett súlyos vállsérülése utáni rehabilitációt végző Dósa Krisztián nem utazott el a csapattal, rajtuk kívül teljes a keret, így négy sorral tudunk játszani a két erdélyi mérkőzésen. Ennek ellenére nagyon nem lesz könnyű dolgunk, a Gyergyó az elmúlt hetek igazolásaival alaposan megerősödött, de az eddig sem gyenge Brassóba is érkezik egy új kanadai légiós.

"Mindkét meccs nehéz lesz. A csapatok sokat fejlődtek és erősödtek a szezon elejéhez képest. Gyergyóban új vezetőedző és új légiósok vannak, szinte kicserélődött a csapat. De a Brassó is folyamatosan frissít, az új kanadai légiósuk papíron nagyon nagy fogásnak néz ki, és lehet, hogy ellenünk már be is mutatkozhat. (A Brassó a december végén a KHL-es Admiral Vlagyivosztokhoz távozó, kék-sárgában mindössze alig egy hónapig szereplő, az Erste Ligában be sem mutatkozó Jurij Petrov helyére igazolta a 34 éves Mark Lee-t, aki korábban az AHL-ben, valamint a finn és a német élvonalban is eredményesen szerepelt - a szerk.) Nincs könnyű dolgunk, de úgy gondolom, nem is baj, ha nem kell könnyű meccseket játszanunk, szeretnénk megküzdeni a pontokért és a győzelmekért, mert azzal mutathatjuk meg a saját erőnket" - beszélt a túrával kapcsolatos várakozásairól Fodor Szabolcs.

Az FTC-Telekom pénteken egy reggeli átmozgató edzés után magyar idő szerint 17.30-kor lép jégre a Gyergyói HK otthonában, majd egy szünnapot követően vasárnap a Brassó vendégeként szerepel.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

Gyergyói HK - FTC-Telekom
2019. január 11., péntek 17.30 (magyar idő szerint)
Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

ASC Corona Brassó - FTC-Telekom
2019. január 13., vasárnap 16.00 (magyar idő szerint)
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok