Ma este megdöntheti a ligarekordot férfi jégkorongcsapatunk

2018. november 4., vasárnap 12:46 | 2 hónapja 12 napja 47 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata zsinórban 16 mérkőzés óta veretlen. Ha vasárnap este a Hokiklub Budapest ellen is folytatódik a sorozat, megdöntjük a MAC 2015/16-ban felállított ligarekordját!
Ma este megdöntheti a ligarekordot férfi jégkorongcsapatunk

Úgy fest, a jubileumi 90. esztendőben megkezdett bajnoki szezon a történelmi mérkőzések idénye lehet az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály férfi jégkorongcsapatának életében. A Tüskecsarnokban megnyert sokáig emlékezetes Jubileumi Hokiderbi után ugyanis ismét olyan találkozóra készül a csapat, amelyik bekerülhet mind a szakosztály, mind a liga történelemkönyveibe. Fodor Szabolcs együttese ugyanis zsinórban 16 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, utoljára még szeptember 14-én, a csíkszeredai katlanban maradt alul, ott is mindössze büntetőkkel. Ha pedig meglesz a 17. győzelem is vasárnap este, azzal a Fradi átadja a múltnak a MAC 2015/16-ban felállított vonatkozó örökös ligarekordját. Emellett természetesen él a többi sorozatunk is: a Ferencváros a mezőny egyetlen tagja, amelyik minden eddigi meccsén szerzett pontot, és utolsóként még veretlen hazai jégen, valamint a legkevesebb gólt kapta a 11 csapat közül - igaz, szerzett gólok tekintetében a Csíkszereda visszavette a vezetést.

A rekorddöntéshez kevés ideálisabb ellenfelet képzelhetnénk el papíron, mint a tabella 9. helyén álló Hokiklub Budapest. A Kanadai Magyar Hokiklub Erste Ligás együttese ugyan a kezdeti idők óta szorgalmasan gyűjtögetni kezdte a pontokat, nemrég Székesfehérváron győzni is tudott, és már 11 egységnél jár, ennek ellenére az elméleti erőviszonyok alapján azért abba a három csapatba tartozik, amelyet a tabella élén álló együttesnek oda-vissza le kell győznie (az "oda" egyébként már sikerült, szeptember végén könnyed játékkal 5-1-re nyertünk a Tüskecsarnokban). Épp ez a tény teszi azonban nehézzé a mérkőzést, ugyanis a liga kiscsapatai az ilyen találkozókon tulajdonképpen az életükért küzdenek, mindent beleadnak, és egy jelenlegi Fradi elleni összecsapás mindenkiben extra energiákat mozgósít. Láttuk ezt nemrég a Vienna Capitals II ellen is, de nem kell messzire menni, a ligautolsó Vasast is csak keserves kínok árán sikerült térdre kényszeríteni pénteken. Ráadásul a Hokiklubban is több olyan játékos van, aki korábban viselte a Fradi mezét is, és Egyed Márk, Lakatos Levente, Németh Árpád, de főképpen Szappanos Dávid is olyan körülmények között távoztak, hogy fűtheti őket a bizonyítási vágy a zöld-fehérek ellen.

A motivációval azonban a Ferencvárosnál sincs gond, sőt, a mieink oldalán is akad olyan újonc, aki mindenképpen meg akarja mutatni, mire képes. A korábban a Pesterzsébeti Farkasoknál szereplő Pozsár Márk pénteken kapott kettős igazolással először lehetőséget az FTC-Telekom színeiben, de nagyon várja már a HKB elleni összecsapást is:

Az FTC-Telekom - Hokiklub Budapest mérkőzés vasárnap 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Belépők a helyszínen válthatóak, 1000 forintos egységáron, 17.00-tól.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Hokiklub Budapest
2018. november 4., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 1000 forintos egységáron