Már az első harmadban hattal vezetett, végül kiütötte a Brassót férfi jégkorongcsapatunk

2018. október 8., hétfő 21:08 | 4 hónapja 9 napja 10 órája 41 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata kiütéses, 8-0-s győzelmet aratott a Brassó ellen, és két pontra felzárkózott a listavezető, mérkőzések számában a mieinket utolérő, hazai jégen a Gyergyó ellen botló Csíkszereda mögé.
Már az első harmadban hattal vezetett, végül kiütötte a Brassót férfi jégkorongcsapatunk

Az FTC-Telekom nyolc mérkőzés óta veretlen férfi jégkorongcsapata az idényben először találkozott a nyáron távozó vezetőedzőnk, Greg Lindqvist vezette Corona Brassóval. Az előzetes forma alapján a Fradi számított a találkozó esélyesének, ráadásul a brassóiak hárommeccses idegenbeli túrájuk utolsó állomásaként érkeztek a Pesterzsébet Jégcsarnokba.

Arra azonban senki nem számított, hogy a Ferencváros ilyen hamar, és így érvényesíti a papírformát: a második perc legelején Nagy Gergő tört be a vendégek harmadába, lövését blokkolták, a lecsorgó azonban az érkező Tóth Adrián korcsolyájáról a kapu előtt keresztbe éppen a berobbanó Myles Fitzgerald elé pattant, aki könyörtelenül bevágta vezető gólunkat. Nem volt azonban megállás, a mieink maradtak kezdeményezőbbek, és a harmadik perc legvégén Roczanov egy gyönyörűen célzott lövéssel bevágta a második Fradi-gólt. A Brassó érezhetően nem találta a ritmust, hátrányukat pedig az idén megszokott módon keménykedéssel próbálták kompenzálni. Előbb Cody Carlson emberkedett egy Tőke-védés után a vendégek kapujánál Nagy Gergővel és Pavukkal, de ekkor még szétszedték a játékvezetők a kialakuló bolyt, majd nem sokkal később Clarke szabálytalankodott alattomosan a sisakját is elhagyó Myles Fitzgeralddal, és mivel Craig Cescon már a büntetőpadon volt gáncsolásért, 52 másodpercig kettős emberelőnyben támadhattunk. Ezzel pedig parádésan éltünk is, gyors körbeadogatás végén Braden Walls bevágta a harmadik találatot. Sőt, alig fél perccel később a megmaradó szimpla előnyt is kihasználtuk, Dósa Krisztián első ferencvárosi pontját szerezte. Greg Lindqvist ekkor elégelte meg a látottakat, és kapust cserélt, azonban a jégre lépő Patrik Polcot egészen pontosan 17 másodperc elteltével avatta fel egy sebészi pontosságú lövéssel Pavuk Attila. A Brassó elkeseredésében bunyót próbált kezdeményezni, de nem járt jól: a bajkeverő Clarke kései ütközésért, Sergei Peretiagin pedig durva játékért ült le, így két percig támadhattunk kettős előnyben. Több se kellett, Braden Walls ismét betalált öt a háromban, így az első harmad felénél az egészen elképesztő 6-0 állt az eredményjelzőn! Clarke alig jött vissza, 50 másodperc elteltével már ülhetett is ki ismét, testre ütésért, ezt az előnyt azonban már nem használtuk ki. A vendégek komoly hátrányukat kőkemény, gyakran durva megoldásokkal próbálták meg kompenzálni, a játékrész legvégén pedig Rafaj beleállt egy ilyenbe, az ütközés után pedig Bors Huba lenn maradt, a hevesen reklamáló Nagy István pedig majdnem ölre ment a játékvezetővel, így azonnal végleges fegyelmi büntetést kapott.

A második játékrészre összekapta magát a Brassó, olyannyira, hogy a játékrész elején egy lövésük végén nagyon gyanús volt, hogy vas helyett a kapuból pattant ki a korong. A játékvezető azonban csak az Arany mamutjában elakadt pakkot látta, a videó pedig nem adott egyértelmű bizonyítékot arra, hogy gól volt, így nem adták meg a találatot. A játékrész az elsőnél jelentősen csendesebben csordogált, csupán Mihály Árpád kései ütközése kavarta fel kissé az állóvizet, de nem tudtunk élni az előnnyel. A brassóiak játéka jelentősen feljavult, ez persze annak is nagyban köszönhető volt, hogy 6-0-s előnyünk tudatában már nem rohamoztunk olyan intenzíven. A vendégek kapuvasig is eljutottak, és Arany Gergelynek is be kellett mutatnia két bravúrt is, de megoldotta. Már-már úgy tűnt, békésen véget ér a harmad, ám négy másodperccel a szünet előtt még kiszórták Gajdót, Clarke pedig ismét nem bírt magával, addig szövegelt a játékvezetőkkel, amíg megunták, és megköszönték a kanadai támadó részvételét egy végleges fegyelmi büntetéssel.

A záró harmadot így kettős előnyben kezdhettük, amellyel ismét éltünk, ezúttal Nagy Gergő révén. A forgatókönyv ezután hasonló volt, mint egy harmaddal korábban, a Brassó ismét ütött egy gólt, ezúttal viszont a mi kispadunk kérte a videózást, amely után ismét visszavonták a találatot. Mi viszont szereztünk egy újabb érvényeset, Walls mutatta meg, hogy egyenlő létszámban is tud gólt lőni, ez volt a harmadik találata a meccsen, a tengerentúlon már repültek volna a sapkák… Itt viszont olyan következett, amire nagyon rég volt példa: a közönség rászámolt ellenfelére, majd felhangzott a "Játszik a Fradi"-rigmus is! Az utolsó 13 percben még kivédekeztünk két emberhátrányt, és egy kellemetlen pillanatnak is tanúi lehettünk: Dósa Krisztián rásérült a korábban is érzékeny vállára. Gól azonban már nem esett több, így kiütéses győzelmet arattunk.

8-0-s sikerünkkel kilenc mérkőzésre nyújtottuk győzelmi szériánkat, Arany Gergő pedig lehozta a Ferencváros idei első shutoutját, jelentősen javítva a kapusstatisztikánkat is. A Csíkszereda ráadásul otthon botlott a Gyergyó ellen, hosszabbításos vereségével csak egy pontot szerzet, így úgy zárkóztunk fel két pontra mögéjük a tabellán, hogy a két csapat immáron ugyanannyi mérkőzést teljesített.

Az FTC-Telekom legközelebb október 14-én, vasárnap 18.00-tól lép jégre a Pesterzsébet Jégcsarnokban, amikor a Gyergyói HK-t fogadja.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – ASC Corona Brassó 8-0 (6-0, 0-0, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Boros, Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald – Hegyi, Dósa, Walls, Switzer, Rafaj – Kärmeniemi, Jászai, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Tóth Re., Tóth G., Roczanov, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
ASC Corona Brassó: Tőke (Polc) – Clarke, Peretiagin, Gliga, Lidhammar, Tendler– Carlson, Cescon, Mihály, Molnár Zs., Tranca – Bors, Nagy I., Borisenko, Péter, Zsók – Bíró O., Gajdó, Bíró G., Bíró M., Molnár Z. Vezetőedző: Greg Lindqvist
Kapuralövések:(18:8, 13:13, 12:8) 43:29
Védések:(8:12, 13:13, 8:10) 29:35 / 100.00% : 81.40%
Kiállításpercek:(0:42, 0:36, 4:0) 4:78
Emberelőnykihasználás:(11 / 4) 36.36% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés:(0 / 2) 100.00% / (4 / 11) 63.64%
Gólszerzők:M. Fitzgerald (01:14, Tóth A., Nagy G.), Roczanov (03:00, Tóth Ri., Boros), Walls (08:23, EE2, Rantanen, Kärmeniemi), Dósa (08:55, EE, M. Fitzgerald, Tóth A.), Pavuk (09:12, Rantanen, Tóth Ri.), Walls (10:10, EE2, Switzer, Kärmeniemi), Nagy G. (41:23, EE2, Rantanen), Walls (45:47, Switzer)

A mérkőzés gólösszefoglalója:A mérkőzést követő sajtótájékoztató: