Megvan a keret

2017. június 14., szerda 16:55 | 11 hónapja 7 napja 18 órája 58 perce
A szakvezetés kihirdette a szlovákiai Inline világbajnokságra készülő magyar válogatott keretet, amelyben több volt és jelenlegi fradista található.
Megvan a keret

A jégkorong szezon végeztével, a nyáron eljön az Inline hoki ideje. Magyarországon is egyre népszerűbb a jégkorong műanyag borításon, görkorcsolyában játszott nyári változata, évek óta rendeznek felnőtt bajnokságot és kupát is, a „hagyományos” jégkorong-válogatottakkal és MOL Liga játékosokkal teletűzdelt nemzeti csapatunk pedig rendszeres résztvevője a világbajnokságoknak.

A 2017-es Inline világbajnokságot június 25-e és július 1-je között rendezik meg Pozsonyban. A magyar válogatott szakvezetése a mai napon kihirdette a világbajnokságra készülő végleges keretet. Már maga a szakvezetés is hemzseg a volt vagy jelenlegi fradistáktól. Rögtön itt van a vezetőedző személye: Hoffmann Attila 1994-95-ben a Ferencvárosban kezdte profi játékospályafutását, és három év székesfehérvári kitérőt leszámítva egészen 2013-as visszavonulásáig zöld-fehérben szerepelt, innen lett 80-szoros válogatott, megjárt négy világbajnokságot. De a játékos-másodedző, a szintén válogatott múlttal rendelkező, több világbajnokságon is részt vett korábbi csatár, Peterdi Imre is játszott egy szezont a Fradiban. Ott vannak még rajtuk kívül a jelenleg is a jégkorong-szakosztályunk szakvezetéséhez tartozó Pap Gábor csapatmenedzser, Illés Sándor felszerelésmenedzser, és László Balázs fizioterapeuta, gyúró.

A játékoskeret névsorát a kapus Budai Krisztián nyitja, aki jégkorong-pályafutását a Ferencvárosban fejezte be, és jelenleg az utánpótlásnevelő munkában vesz részt. De ott van az elmúlt szezont a Fradiban töltő Kiss Ákos és Mach Márton, és a jelenleg is hokicsapatunkat erősítő Szappanos Dávid és Rafaj Attila, illetve a biztonsági tartalék Németh Árpád. A keret többi tagja közül Feil Arnold, Fekecs Norbert, Lencsés Tamás, Revák Zoltán és Sándor Szilárd is volt pályafutása során az FTC játékosa.

2017-es Inline világbajnokság, június 25-július 1., Pozsony

A magyar válogatott utazó kerete:

Kapusok: Budai Krisztián, Duschek Dávid, Garbacz Máté
Védők: Dömötör Róbert, Kukucska Balázs, Lencsés Tamás, Mach Márton, Orbán Attila, Pozsár Márk, Revák Zoltán, Sándor Szilárd
Támadók: Feil Arnold, Fekecs Norbert, Galló Vilmos, Kiss Ákos, Peterdi Imre, Rafaj Attila, Szappanos Dávid.
Biztonsági tartalék: Németh Árpád
Vezetőedző: Hoffmann Attila. Másodedző: Peterdi Imre