Megvan az idény első rendes játékidős győzelme!

2018. szeptember 21., péntek 20:23 | 4 hónapja 27 napja 11 órája 43 perce
Jégkorongcsapatunk magabiztos játékkal kiharcolta első idei rendes játékidőben szerzett győzelmét!
Megvan az idény első rendes játékidős győzelme!

Az Erste Liga alapszakaszának ötödik fordulójában az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadta. Az összeállításra pillantva rögtön nagy öröm önthette el a hazai szurkolók szívét, ott volt ugyanis a nevezett játékosok között a súlyos betegségét az év elején hihetetlen akaraterővel másodszor is legyőző Hardi Richárd is, akit a közönség vastapssal fogadott. Akárcsak az előző szezonban még ferencvárosi, ezúttal viszont már dunaújvárosi közönségkedvencként jégre lépő Sevela Petert és Henrich Jaborníkot. A DAB kapusának azért is lehetett különösen furcsa érzés jégre lépni piros mezben Pesterzsébeten, hiszen még mindig a tavalyi, zöld, sasmotívumokkal díszített fejvédőjét viseli...

Nem csak ezek voltak a mérkőzés elején ünnepi pillanatok, hanem az is, amikor a találkozó kezdése előtt közvetlenül az FTC jégkorong szakosztályának vezetése a jégen köszöntötte a hétvégén a Magyar Kupában ezüstérmet szerző női csapatunk tagjait.

Az első harmadban nem kellett sokáig várni a gólra, mivel első emberelőnyünket kihasználtuk: Rantanen talált be, gyönyörű volt a finn lövése kapásból. A második gól is hamar megszületett, Tóthék hozták össze a találatot: Tóth Richárd passzába Tóth Renátó ért bele a kapu előterében, ezzel átverve a kapust. (2-0)

A második harmad elején Leo Fitzgerald jegyezte harmadik gólunkat. A találatban az ellenfél kapusának, a Fradi korábbi hálóőrének, Sevelának is szerepe volt: szerencsétlenül ért bele a korongba, így a kapuban landolt a pakk. (3-0) Az első találatnál asszisztot jegyző villámgyors kanadai támadó ezzel öt mérkőzésen hat pontnál jár már.

Arany Gergely kiválóan védett az első két harmadban, viszont az utolsó játékrész közepén ő is tehetetlen volt Azari kapáslövése ellen. Jászai közel járt a gólhoz, de lövése a kapuvasat találta el. A végén a dunaújvárosiak még egy találatot jegyeztek Jabornik révén, habár előtte Nagy Gergő emberelőnyös találatát nem adták meg videózás után. A játékvezetők megítélése szerint csapatkapitányunk korcsolyával, rúgó mozdulattal juttatta a kapuba a korongot. Az Acélbikák végül nem tudtak kiegyenlíteni, így csapatunk megszerezte első, rendes játékidőben kiharcolt győzelmét az alapszakaszban. (3-2)

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Pavuk, Nagy G., Tóth A., Hegyi, Rantanen – Switzer, L. Fitzgerald, Walls, Jászai, Karmeniemi – Rafaj, Roczanov, Tóth G., Boros, Sarcia – Farkas, Tóth Re., Tóth Ri., Hardi, Lengyel
Dunaújvárosi Acélbikák: Sevela (Garbacz) – Uski, Turtainen, Nagy, Jabornik, Erdélyi – Westerling, Iossafov, Azari, Szabó, Franssila – Török, Tóth, Németh, Lencsés – Pinczés, Makovics, Barna
Kapuralövések: (13:10, 16:14, 17:11) 45:38
Védések: (13:10, 14:15, 9:17) 36:42 / 94.74% : 93.33%
Kiállításpercek: (2:4, 2:0, 0:4) 4:8
Emberelőnykihasználás: (4 / 1) 25.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 4) 75.00%
Gólszerzők: Rantanen (06:20, Jászai, L. Fitzgerald), Tóth Re. (10:29, Tóth Ri., Farkas), L. Fitzgerald (24:09, Walls, Rantanen), Azari (51:17, Iossafov, Westerling), Jabornik (59:36, Turtiainen)

A lefújást követő ünneplés pillanatai:

A mérkőzés összefoglalója:
A mérkőzést követő sajtótájékoztató: