Megvan az idény első rendes játékidős győzelme!

2018. szeptember 21., péntek 20:23 | 2 hónapja 25 napja 6 órája 18 perce
Jégkorongcsapatunk magabiztos játékkal kiharcolta első idei rendes játékidőben szerzett győzelmét!
Megvan az idény első rendes játékidős győzelme!

Az Erste Liga alapszakaszának ötödik fordulójában az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadta. Az összeállításra pillantva rögtön nagy öröm önthette el a hazai szurkolók szívét, ott volt ugyanis a nevezett játékosok között a súlyos betegségét az év elején hihetetlen akaraterővel másodszor is legyőző Hardi Richárd is, akit a közönség vastapssal fogadott. Akárcsak az előző szezonban még ferencvárosi, ezúttal viszont már dunaújvárosi közönségkedvencként jégre lépő Sevela Petert és Henrich Jaborníkot. A DAB kapusának azért is lehetett különösen furcsa érzés jégre lépni piros mezben Pesterzsébeten, hiszen még mindig a tavalyi, zöld, sasmotívumokkal díszített fejvédőjét viseli...

Nem csak ezek voltak a mérkőzés elején ünnepi pillanatok, hanem az is, amikor a találkozó kezdése előtt közvetlenül az FTC jégkorong szakosztályának vezetése a jégen köszöntötte a hétvégén a Magyar Kupában ezüstérmet szerző női csapatunk tagjait.

Az első harmadban nem kellett sokáig várni a gólra, mivel első emberelőnyünket kihasználtuk: Rantanen talált be, gyönyörű volt a finn lövése kapásból. A második gól is hamar megszületett, Tóthék hozták össze a találatot: Tóth Richárd passzába Tóth Renátó ért bele a kapu előterében, ezzel átverve a kapust. (2-0)

A második harmad elején Leo Fitzgerald jegyezte harmadik gólunkat. A találatban az ellenfél kapusának, a Fradi korábbi hálóőrének, Sevelának is szerepe volt: szerencsétlenül ért bele a korongba, így a kapuban landolt a pakk. (3-0) Az első találatnál asszisztot jegyző villámgyors kanadai támadó ezzel öt mérkőzésen hat pontnál jár már.

Arany Gergely kiválóan védett az első két harmadban, viszont az utolsó játékrész közepén ő is tehetetlen volt Azari kapáslövése ellen. Jászai közel járt a gólhoz, de lövése a kapuvasat találta el. A végén a dunaújvárosiak még egy találatot jegyeztek Jabornik révén, habár előtte Nagy Gergő emberelőnyös találatát nem adták meg videózás után. A játékvezetők megítélése szerint csapatkapitányunk korcsolyával, rúgó mozdulattal juttatta a kapuba a korongot. Az Acélbikák végül nem tudtak kiegyenlíteni, így csapatunk megszerezte első, rendes játékidőben kiharcolt győzelmét az alapszakaszban. (3-2)

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Pavuk, Nagy G., Tóth A., Hegyi, Rantanen – Switzer, L. Fitzgerald, Walls, Jászai, Karmeniemi – Rafaj, Roczanov, Tóth G., Boros, Sarcia – Farkas, Tóth Re., Tóth Ri., Hardi, Lengyel
Dunaújvárosi Acélbikák: Sevela (Garbacz) – Uski, Turtainen, Nagy, Jabornik, Erdélyi – Westerling, Iossafov, Azari, Szabó, Franssila – Török, Tóth, Németh, Lencsés – Pinczés, Makovics, Barna
Kapuralövések: (13:10, 16:14, 17:11) 45:38
Védések: (13:10, 14:15, 9:17) 36:42 / 94.74% : 93.33%
Kiállításpercek: (2:4, 2:0, 0:4) 4:8
Emberelőnykihasználás: (4 / 1) 25.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 4) 75.00%
Gólszerzők: Rantanen (06:20, Jászai, L. Fitzgerald), Tóth Re. (10:29, Tóth Ri., Farkas), L. Fitzgerald (24:09, Walls, Rantanen), Azari (51:17, Iossafov, Westerling), Jabornik (59:36, Turtiainen)

A lefújást követő ünneplés pillanatai:

A mérkőzés összefoglalója:
A mérkőzést követő sajtótájékoztató: