Most sem volt sétagalopp, de ezúttal sima győzelmet aratott a Vasas ellen férfi jégkorongcsapatunk

2018. december 7., péntek 20:50 | 1 hónapja 10 napja 7 órája 7 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata sima, 2-0-s győzelmet aratott a sereghajtó Schiller-Vasas HC ellen, így újabb lépéssel közelebb került az Újpesten pontot veszítő listavezető Csíkszeredához, a vesztett pontok tekintetében pedig az élen áll.
Most sem volt sétagalopp, de ezúttal sima győzelmet aratott a Vasas ellen férfi jégkorongcsapatunk

A szezon második erdélyi túrájáról három ponttal hazatérő, így vesztett pontok tekintetében továbbra is listavezető férfi jégkorongcsapatunk a sereghajtó Schiller-Vasas HC-t fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A hazai szurkolók számára már a bemelegítésnél szembetűnő volt egy fontos változás: ezúttal Braden Walls viselte mezén a csapatkapitánynak járó „C” betűt, Nagy Gergő ugyanis nem volt ott a Fradi meccskeretében. A jövő héten a magyar válogatott színeiben a norvégiai EIHC-tornára készülő center ugyanis kisebb sérülést szenvedett, így kihagyta ezt a mérkőzést, de a hírek szerint szerencsére nem komoly a baj.

A mérkőzés a kapitány hiányában is az első perctől kezdve a papírformának megfelelően alakult: a Fradi többet birtokolta a korongot, és próbált minél többet a vendégek harmadában tartózkodni. Ahogy azonban a szezon előző két, Vasas elleni mérkőzésén megszokhattuk, a piros-kékek fiatal tehetségei, és korábbi ferencvárosi játékosai ezúttal is nagyon motiváltan játszottak a zöld-fehérek ellen, és korongszerzések után több veszélyes kontrát is vezettek, az ezúttal a Fradi kapuját védő Pleszkán azonban rendre a helyén volt, vagy a védők hárítottak. Nagy izgalmakat nem kellett átélniük a hazai szurkolóknak, a 14. percben Hegyi Ádám kiállítása után kialakult emberhátrányt is könnyedén kivédekeztük. Ami már inkább aggasztóbb volt, hogy a túloldalon sem alakult ki döntő fölény, nem sikerült nyomás alá helyezni Koitmaa kapuját. Hiába a 15 kapura lövés, az első játékrész gól nélkül telt el. (0-0)

A második játékrészre a mieink rátettek egy lapáttal, ez pedig hamar gólban is megmutatkozott, már a harmad második percében megszereztük a vezetést, Brett Switzer révén, aki jól ért bele Perrier kékvonalas lövésébe. A gól láthatóan megfogta a Vasast, lecsökkent a gyors, hatékony kontrák száma, annak ellenére uraltuk a játékot, hogy ki kellett védekeznünk egy emberhátrányt. A 35. percben Tóth Richárd és Bálint Tamás páros kiállítást kapott, majd futószalagon gyártottuk a helyzeteket, ám Switzer előbb Koitmaa-ba püfölte a korongot, majd a vendégek észt kapusa fejjel védte kanadai támadónk ziccerét. Walls is kihagyott egy komoly helyzetet egy távoli lövésből, így végül egygólos Fradi-vezetéssel ért véget a játékrész. (1-0)

Hiába játszottunk fölényben, az egygólos előny távolról sem nevezhető megnyugtatónak. Tudták ezt játékosaink is, így még az előző játékrésznél is hamarabb megszületett a második hazai gól, Walls mindössze 18 másodperc elteltével értékesítette Pavuk átadását. Innentől a mérkőzés fontos kérdései eldőltek, a Vasasban már nem volt erő arra, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. Komolyabb különbséget azonban nem sikerült kialakítanunk, mivel hiába veszélyeztettünk elsősorban kanadai támadóink révén, vagy a legjobb lehetőséget is elpuskázták, vagy Koitmaa védett nagy bravúrral. A vendégek észt válogatott kapusa ezúttal is nagy napot fogott ki. Így a dudaszóig már nem változott az eredmény. (2-0)

Győzelmével az FTC-Telekom még közelebb zárkózott a jelenleg a listavezető helyet átmenetileg elfoglaló, ám az elmúlt két meccsen elszenvedett veresége után Újpesten is pontot veszítő Csíkszeredához, hárommal kevesebb lejátszott mérkőzése miatt pedig a vesztett pontok tekintetében továbbra is az élen áll. Folytatás vasárnap 17.50-től Bécsben, a Vienna Capitals II ellen.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Schiller-Vasas HC 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
FTC-Telekom: Pleszkán (Arany) – Rantanen, Kärmeniemi, Walls, Pavuk, Tóth Ri. – Jászai, Perrier, Tóth A., M. Fitzgerald, Switzer – Hegyi Á., Sarcia, Farkas S., Rafaj, Hardi – Lengyel, Tóth G., Roczanov, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Schiller-Vasas HC: Koitmaa – Bukor, Szlama, Bödök, Csiki, Székely-Mádai – Surányi, Tornyai, Lóczi, Schmal, Varga – Bálint, Inglis, Fliszár, Gágyor, Turbucz – Belényesi, Farkas B., Czakó, Hegyi D., Szlepka. Vezetőedző: Ladányi Balázs.
Kapura lövések: (15:7, 16:7, 18:3) 49:17
Védések: (7:15, 7:15, 3:17) 17:47 / 100.00% : 95.92%
Kiállítás percek: (2:0, 4:2, 2:4) 8:6
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (0 / 2) 100.00%
Gólszerzők: Switzer (21:55, Perrier, Tóth A.), Walls (40:18, Pavuk)

A mérkőzést követő sajtótájékoztató:
A mérkőzés összefoglalója: