Nagy Gergő bekerült a magyar jégkorong-válogatott a budapesti Négy Nemzet Tornára készülő keretébe

2018. november 5., hétfő 16:30 | 2 hónapja 10 napja 20 órája 14 perce
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Jégkorong Szövetség, amelyen bemutatta a felnőtt férfi és női válogatott új mezét, valamint változásokat jelentett be a nemzeti csapat keretében.
Nagy Gergő bekerült a magyar jégkorong-válogatott a budapesti Négy Nemzet Tornára készülő keretébe

A Magyar Jégkorong Szövetség szezonnyitó sajtótájékoztatóján – a budapesti férfi EIHC és női Hat Nemzet Tornák előtt – a férfi és a női szövetségi válogatott szövetségi kapitányai és meghatározó játékosai is beszéltek várakozásaikról, és bejelentettek néhány változást a férfi válogatott tornára készülő keretében is – adta hírül az MJSZ sajtóközleménye.

A változások az FTC-Telekom az Erste Ligában listavezető férfi csapatát is érintik: sérülés miatt nem léphet jégre a héten a Tüskecsarnokban Erdély Csanád és Sebők Balázs, helyettük Nagy Gergőt, a Ferencváros csapatkapitányát hívta be Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány.

„Nagyon örültem a hírnek, büszke vagyok a meghívóra. Minden erőmmel azon leszek, hogy bebizonyítsam, továbbra is ott a helyem a válogatott keretében, és szeretném jó játékkal megörvendeztetni a Ferencváros szurkolóit, a klubot, és természetesen a nemzeti csapat szimpatizánsait is” – értékelte röviden a hírt 100-szoros válogatott támadónk.

A sajtóközlemény kitért arra is, a sajtótájékoztatón debütáltak a válogatottak új arculati elemei: a csodaszarvas és a Szabadság-szobor hokiütőt magasba emelő nőalakja.

A magyar válogatott aktuális kerete IDE kattintva olvasható el.

A budapesti EIHC-torna pontos menetrendje:
november 7. szerda 16:00 Magyarország–Kazahsztán
november 7. szerda 19:30 Olaszország–Dél-Korea
november 8. csütörtök 19:30 Dél-Korea–Kazahsztán
november 9. péntek 16:00 Kazahsztán–Olaszország
november 9. péntek 19:30 Magyarország–Dél-Korea
november 10. szombat 16:00 Magyarország–Olaszország