Nagy Gergő: "Szorosabb meccs volt annál, mint amit az eredményjelző mutatott"

2019. január 4., péntek 16:57 | 13 napja 12 órája 1 perce
Férfi jégkorongcsapatunk MAC Újbuda elleni, 5-1-es vereséggel véget ért Magyar Kupa elődöntője után Nagy Gergő csapatkapitány értékelte a mérkőzést.
Nagy Gergő:

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának az Erste Liga címvédője, az idei szezonban már a jóval erősebb szlovák Extraligában szereplő MAC Újbuda ellen kellett volna kiharcolnia a döntőbe jutást a Magyar Kupában, azonban az egymérkőzéses elődöntőben idegenben 5-1-es vereséget szenvedtünk, így nem jött össze 19 év elteltével az újabb finálé.

A teljes mérkőzést tekintve abban a szakértők és a szurkolók is egyetértenek, hogy nem volt négygólos különbség a két csapat között, még ha ez sovány vigasz is a mieink számára (a meccs gólösszefoglalója IDE kattintva nézhető meg). Amellett, hogy így talán még nagyobb csalódás az eredmény, azért azt is bizonyítja, hogy a Fradi jelen állapotában egyáltalán nem jár messze a jelenlegi három legjobb magyar klubcsapat színvonalától. Többek között erről is beszélt a mérkőzés utáni értékelőjében a Ferencváros csapatkapitánya, Nagy Gergő.

„Sok helyzetet tudtunk kialakítani, amik még veszélyesebbek is lehettek volna, ha egy kicsit türelmesebbek vagyunk, és hatékonyabb a passzjátékunk. Egyáltalán nem éreztem azt belülről, hogy a MAC a kapunkhoz szegezett volna minket, vagy hogy gyorsabban jártak volna a lábaik a miénknél. Partiban voltunk velük játékban, még akkor is, ha utólag akárhogy magyarázzuk, az eredményjelzőn 5-1 állt, nem a mi javunkra. Ennek ellenére tartom magam ahhoz, hogy ez egy sokkal szorosabb meccs volt annál, mint amit a végeredmény mutat. Őszintének kell lennünk magunkhoz, amikor nem játszunk jól, de olyankor is, amikor igen, és én úgy éreztem, több lehetett volna a mérkőzésben, ha jobb a helyzetkihasználásunk” – mondta el csapatkapitányunk.

A több mint százszoros válogatott center azt is hozzátette, a második harmadban több olyan lehetőséget is elszalasztottunk, ami fordulópontot jelenthetett volna.

„Ha be tudtunk volna találni a második játékrészben, akkor teljesen más lett volna a folytatásban a találkozó lélektana. Erre minden esélyünk megvolt, álltunk a kapussal szemben, majd álltunk ketten a kapussal szemben, aztán álltunk újra a kapussal szemben… De kimaradtak a nagy helyzetek, ez döntő volt, pedig a második harmadban akár az egyenlítésre, a fordításra is esélyünk lehetett volna. De természetesen már soha nem tudjuk meg, hogyan alakulhatott volna a végjáték.”

Nagy Gergő szerint azért tanulságokkal is szolgált a mérkőzés, amelyekből profitálhatunk az Erste Ligában ránk váró komoly feladatok előtt.

„Egyértelműen az a legnagyobb tanulság, hogy a helyzetkihasználás döntő az ilyen éles, nagy téttel bíró meccseken, ehhez pedig megfelelő koncentrációra van szükség, és arra, hogy elhiggyük, igenis egy nagyon jó csapat vagyunk. Fel kell nőnünk az ilyen szintű feladatok megoldásához, és profitálni abból, amit eddig elértünk ebben a szezonban, ugyanis ahhoz, hogy ez sokat érjen, meg kell ugrani az utolsó lépcsőfokokat is”.