Négyes döntőben!

2017. november 29., szerda 20:50 | 10 hónapja 18 napja 6 órája 16 perce
Jégkorongcsapatunk hazai pályán 5-1-re legyőzte a DAB-ot, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül négy szezon után ismét ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében - VIDEÓ!
Négyes döntőben!

Jégkorongcsapatunk kulcsfontosságú mérkőzésen fogadta a Dunaújvárosi Acélbikákat a Magyar Kupa selejtező csoportküzdelmeinek 6., utolsó előtti fordulójában. A Fradi ugyanis a meccset megelőzően a selejtező tabellájának harmadik, továbbjutó helyén állt, és egyetlen pont elegendő volt a Final Fourba jutás kiharcolásához. Ezzel hosszú ínséges időszakot szakíthatott meg a Ferencváros, csapatunk ugyanis legutóbb 1995-ben nyerte meg a Magyar Kupát, 2000-ben játszott döntőt, és érmet is közel hét évvel ezelőtt, 2011 januárjában szerzett, amikor a bronzmeccsen 4-0-ra legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket. 2013-ban és 2014-ben még sikerült eljutni az akkor Miskolcon megrendezett négyes döntőbe, ám a Fradi mindkétszer a negyedik helyen zárta a sorozatot, azóta pedig nem sikerült továbblépni a selejtező csoportküzdelmeiből.

Annak ellenére, hogy a hosszabbításos vereség is elegendő lett volna, a liga és az MK idei kiírásának legjobb hazai mérlegével rendelkező csapatunk nem bízta a véletlenre a dolgot, és hamar megmutatta, vissza akar vágni a pénteki súlyos, 7-2-es vereségért a dunaújvárosiaknak. A meccs kezdetétől a mieink domináltak, folyamatosan nyomás alatt tartották Alex Scola kapuját, és kevesebb mint hat perccel a találkozó kezdete után sikerült is megszerezni a vezetést, a kétszeres házi pontkirály Jereme Tendler révén (1-0). Sőt, negyven másodperccel később már kétgólos volt a mieink előnye, Németh Attila váltotta gólra Bödök Bence átadását (2-0). A hirtelen jött két gól sokkolta a vendégeket, Jason Morgan vezetőedző némileg szokatlan módon már ilyen korán időt kért. Ez sem segített azonban a DAB-on, a 14. percben Henrich Jaborník hatalmas kékvonalas bombájába a kapu előtt Virág Tamás tette bele az ütőjét, így vágódott a korong a hálóba (3-0). A dunaújvárosiaknak az első harmadban szinte momentumuk sem volt a kapunk előtt, 19-4 volt a kapura lövési arány a játékrészben, több gól azonban nem esett.

A második harmadban egy kicsit belealudtunk a magabiztos vezetésbe, a DAB kijött a szorításból, sokkal kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség. A vendégek már helyzetekig is eljutottak, Pleszkán József azonban sokáig remekül tartotta magát a kapunkban. A mérkőzés első emberelőnye is a dunaújvárosiaké volt, Korbuly Gergely állt ki két percre akasztásért. Ezt azonban, hűen szezonbeli remek emberhátrányos mutatónkhoz, kivédekeztük. A 31. percben azonban Jakub Izacky egy remek megindulás végén bevette a hazai kaput (3-1). A gól felébresztette a mieinket, újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és még mielőtt nagyobb baj lehetett volna, másfél perccel a második szünet előtt Tendler közelről ismét Scola kapujába juttatta a korongot (4-1). Így nyugodt, háromgólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A harmadik játékrészben már nem hagytunk szemernyi kétséget sem afelől, a mai napon melyik a jobb csapat. A 43. percben Tendler önmaga harmadik, csapatunk ötödik góljával feltette az i-re a pontot (5-1). A hátralévőkben már egyik fél sem erőltette meg magát, két perccel a lefújás előtt még kialakulhatott volna egy bunyó a feszült Hugo Turcotte és a kesztyűt szintén ledobó Szappanos Dávid között, azonban a játékvezetők közbeléptek.

5-1-es győzelmével a Ferencváros négy szezon után ismét bebiztosította helyét a Magyar Kupa négyes döntőjében, ahol az utolsó forduló eredményeitől függően a MAC, DVTK, Újpest trió egyikével találkozik az elődöntőben.

Szakács Ferenc másodedző és a mesterhármast szerző Jereme Tendler a mérkőzést követően beszéltek a fontos sikerről, és a Final Fourral kapcsolatos várakozásaikról:Jégkorong, Magyar Kupa, selejtező, 6. forduló
FTC – DAB 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
Gólszerzőink: Tendler (3), Németh, Virág