Nem adventi vásározni, hanem három pontért utazik férfi jégkorongcsapatunk Bécsbe

2018. december 9., vasárnap 13:22 | 1 hónapja 8 napja 14 órája 55 perce
A vesztett pontok alapján továbbra is listavezető férfi jégkorongcsapatunk Bécsbe, a Vienna Capitals II otthonába látogat az Erste Liga bronzvasárnapi játéknapján.
Nem adventi vásározni, hanem három pontért utazik férfi jégkorongcsapatunk Bécsbe

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a sereghajtó Vasas elleni kapott gól nélküli pénteki hazai győzelem után vasárnap kora este is egy alsóházi csapattal találkozik, ezúttal azonban idegenben. Fodor Szabolcs csapata a bécsi farmcsapat, a Vienna Capitals II otthonába látogat.

A két együttes az Erste Liga 2018/19-es szezonjának alapszakaszában eddig kétszer találkozott egymással: október elején Bécsben erődemonstrációt tartottunk, és 8-1-es győzelmet arattunk, nem sokkal később, a Jubileumi Hokiderbi előtti napon viszont a Bécs nagyon komolyan megnehezítette a mieink dolgát, többször is vezetett, ám végül ha kínkeserves küzdelem árán, de 5-4-re azt a mérkőzést is megnyertük.

Ebből is látszik, hogy a Capitals farmcsapata idén már egy fokkal komolyabb játékerőt képvisel, mint tavalyi bemutatkozó szezonjában. Képesek egészen összeszedett, jó teljesítményre, a fiatal játékosok sebességével és korcsolyatechnikájával pedig korábban sem volt komolyabb gond. Nem csak a mieink ellen mutatnak szélsőséges teljesítményt: képesek olyan bravúrokra, mint a Gyergyó elleni idegenbeli győzelem, vagy a DAB 11-4-es legyőzése, de emellett ki tudnak kapni hazai jégen a Hokiklubtól is akár. Egy azonban biztos: ahogy idén - komoly dicséretünkre - tulajdonképpen a mezőny összes csapata, úgy ők is kettőzött erővel harcolnak a Fradi ellen, így ameddig bírják erővel, komolyan megnehezíthetik a mieink dolgát.

Ha viszont a zöld-fehérek a megfelelő tempóval állnak bele a mérkőzésbe, és az elejétől kezdve kontrollálják a játékot, akkor nem lehet probléma a három pont megszerzése. Ez már csak azért is nagyon fontos lenne, mert továbbra is éles harcban állunk az alapszakasz-győzelemért a Csíkszeredával. Jelenleg a pénteki újpesti hosszabbításos vereségük ellenére egyetlen ponttal még mindig az erdélyiek vezetnek, ám három mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így vesztett pontok alapján komoly előnnyel vezetünk - ezt azonban érvényesítenünk is kell az alapszakaszból hátralévő 13 meccsünkön.

Az azért látszik, hogy negyedik hónapja tart a bajnokság, és futószalagon jönnek a mérkőzések. A keretünket folyamatosan frissen, jó formában kell tartani, és a péntek-vasárnapi mérkőzésnapok között elengedhetetlen a hatékony regeneráció. Ennek titkairól, valamint a Bécs elleni erőnléti felkészülésről is beszélt a Vasas elleni meccs után Kiss Áron erőnléti edző:

A mieinknek a bécsi mérkőzésen a megszokottól eltérő felállással is meg kell küzdenie, a nemrég kisebb sérülést szenvedő csapatkapitány, Nagy Gergő ugyanis a Vasas után a Vienna elleni találkozón is pihen. Emellett hiányzik a hétvégén belázasodott Myles Fitzgerald is, visszatér azonban a kisebb sérülése miatt az elmúlt néhány mérkőzésen pihenő Tóth Renátó, valamint elutazott a csapattal a szezon eleje óta vállsérülését nyögő Dósa Krisztián is.

A Vienna Capitals II - FTC-Telekom mérkőzés 17.50-kor kezdődik a bécsi Erste Bank Arena 3-as számú csarnokában.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Vienna Capitals II - FTC-Telekom
2018. december 9., vasárnap 17.50, Bécs, Erste Bank Arena Halle 3