Németh Attila: Köszönök mindent!

2018. június 7., csütörtök 12:07 | 6 hónapja 4 napja 5 órája 7 perce
Jégkorongcsapatunk Debrecenbe távozó válogatott támadója, Németh Attila búcsúzik a Ferencvárostól és a szurkolóktól.
Németh Attila: Köszönök mindent!

A jégkorong Erste Ligába felvételét kérő új csapatok egyike, a 2016/17-es szezon végén csődbe ment Debreceni HK alapjaira épülő DEAC bejelentette első igazolásait. Köztük van a legutóbbi idényben a Ferencváros színeiben az alapszakaszban 23 pontot, míg a rájátszás hat meccsén két gólt és öt gólpasszt termelő, a Fradiból hosszú idő után hivatalos mérkőzésen magyar válogatott szerelésben is jégre lépő, sőt, gólt is szerző Németh Attila is. Az FTC-től távozó 25 éves támadó távozása okairól és körülményeiről nyilatkozott:

„Az idény vége után több ajánlat közül válogathattam, egészen pontosan négy csapattal tárgyaltam, köztük a Ferencvárossal is. Nem a Fradié volt a legjobb ajánlat, ennek ellenére szívesen maradtam volna, de túl nagy volt a különbség a lehetőségek között. A debreceniek ráadásul felajánlották azt is, hogy minden segítséget és lehetőséget megadnak a tanulmányaim folytatására is, alapvetően egyetemi egyesületről lévén szó, mindent egybevéve pedig ezzel az ajánlattal nem tudtak versenyezni.”

Németh Attila elmondta azt is, jól érezte magát a Ferencvárosnál, még akkor is, ha az idényben mutatott formájával azért nem teljesen elégedett.

„Nem mondanám, hogy teljesen jó volt a szezonom, főleg az eredményesség terén. Nem tudtam a csapatot úgy segíteni, ahogy szerettem volna. Az alapszakasz végére és a rájátszásra összeálltak a dolgok, de érzem, hogy ennél azért több van bennem. Ennek ellenére jól éreztem magam a Fradinál.”

A játékos nem feledkezett el arról sem, hogy köszönetet mondjon a Fradi-családnak, és a hűséges szurkolóknak.

„Nagyon szurkolok a Ferencvárosnak a jövőben is, örülök és büszke vagyok rá, hogy ha csak egy szezont is, de zöld-fehérben játszhattam. Remélem, hogy erős csapat jön össze az új idényre, mert ha van csapat és szurkolótábor, amelyik megérdemli a sikert, az a Fradié. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem magamra húzni az FTC mezét, meglátjuk, mit hoz a jövő. Köszönök mindent a drukkereknek is, megmutatták az idényben többször is, hogy Magyarország legjobb szurkolótábora!”

Az FTC jégkorong szakosztályának nevében Hudák Gábor szakmai igazgató megerősítette, hogy csapatunk nem hosszabbított szerződést Németh Attilával:

„Attilával tárgyaltunk a folytatásról, nagyon sajnáljuk, hogy nem döntött a maradás mellett. Számítottunk volna a játékára, de sajnos jelenleg még behatároltak a lehetőségeink, és volt egy ajánlat, amivel nem tudtunk versenyezni. De természetesen nagyon sok sikert kívánunk neki a jövőben, és reméljük, visszatér még hozzánk!”

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Tóth Renátó