Női hokisaink rögtön trófeáért küzdenek a Magyar Kupában

2018. szeptember 15., szombat 9:52 | 5 hónapja 2 napja 22 órája 1 perce
Újjáalakult női jégkorongcsapatunk a hétvégén rögtön trófeáért száll harcba, szeptember 15-16-án rendezik ugyanis a női jégkorong Magyar Kupát a Vasas Jégcentrumban.
Női hokisaink rögtön trófeáért küzdenek a Magyar Kupában

Amint arról ITT beszámoltunk, nyolc év után újjáalakult a Ferencváros női jégkorongcsapata, amely a szezonban nem kis fába vágta a fejszéjét, a rendkívül fiatal csapat ugyanis négy különböző sorozatban is megméreti magát.

Az idény felkészülési meccsekkel indult a csapat számára, majd az OB II-ben következett szeptember elején öt napon belül három tétmeccs is. Ezek azonban nem okoztak gondot Dörök Rudolf együttesének: a bajnoki nyitányon az FC Hatvan Girlst 5-0-ra győztük le, majd szeptember 8-án következett szintén hazai jégen, az FTC Sátras Jégpályán a MAC Budapest Marilyn elleni rangadó, amit magabiztosan, 6-1-re nyertünk, egy nappal később pedig a Kisstadionbeli visszavágón is sikerült 3-0-ra győzni, ezzel az FTC-Telekom magabiztosan vezeti az OB II tabelláját.

A szeptember 15-16-i hétvégén egy komolyabb kihívás vár a csapatra, ugyanis a Magyar Kupa küzdelmeit rendezik a Vasas Jégcentrumban. A trófeáért a hétvégén hét csapat száll harcba, az A csoportban kapott helyet a címvédő KMH Budapest 1-es csapata, a MAC Budapest Marilyn, az Angels NJSE és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. A B csoportba a KMH Budapest 2-es csapata, a Ferencváros és a Hatvan került.

Az első napon minden csapat rövidített, 3x15 perces mérkőzést játszik mindenkivel, a harmadok között 3 perc szünettel. Döntetlen esetén egyből 3-3 büntetős szétlövés következik. A szombati csoportmérkőzések után vasárnap a helyosztók következnek. a csoportharmadikok összecsapnak az ötödik helyért, majd jönnek az elődöntők, a bronzmeccs és a finálé. A kupagyőztes az aranyérmek mellé vándorserleget kap.

Jégkorong, női Magyar Kupa
Szeptember 15-16, Budapest, Vasas Jégcentrum
Csoportmeccsek:
FTC-Telekom – KMH Budapest II
FC Hatvan Girls – FTC-Telekom