Nyolc lőtt góllal érvényesítette a papírformát jégkorongcsapatunk Bécsben

2018. október 5., péntek 20:12 | 4 hónapja 12 napja 10 órája 29 perce
Férfi jégkorongcsapatunk magabiztos játékkal gólzáporos, 8-1-es győzelmet aratott Bécsben a Vienna Capitals II ellen, ezzel nyolcmeccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát.
Nyolc lőtt góllal érvényesítette a papírformát jégkorongcsapatunk Bécsben

Bombaformában lévő, hét mérkőzés óta veretlen férfi jégkorongcsapatunk a listavezető Csíkszereda elleni hétfői parádés, 7-3-as győzelem után Bécsbe látogatott, a Vienna Capitals az Erste Liga tabellájának 7. helyén álló második számú csapatához.

A papírforma ferencvárosi fölényt és győzelmet ígért az Erste Bank Arena hármas számú csarnokában, az FTC-Telekom pedig ennek megfelelően kezdte a találkozót. Hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és Farkas Lőrinc Simon góljával már a harmadik percben megszereztük a vezetést. Támadónk remek formában van, ez volt mindössze szezonbeli második gólja, ám a legutóbbi, Csíkszereda elleni mérkőzés után zsinórban a második találkozóján volt eredményes. Egy perccel később Lukas Piff akadályozása miatt emberelőnybe kerültünk, amivel végül ha nehezen is, de élni tudtunk, Tóth Adrián révén. A gyorsan szerzett kétgólos vezetés tudatában kissé belealudtunk a mérkőzésbe, ugyan birtokoltuk a korongot és uraltuk az eseményeket, de nem sikerült döntő fölényt kiharcolnunk a róluk kialakult képnek megfelelően gyorsan korcsolyázó, lelkes, a három sor ellenére jó tempót menő fiatal ellenféllel szemben. Sőt, a 15. perc végén bár az egyik hazai támadó csúszott rá a kapunkat ezúttal védő Pleszkánra, Tóth Gergő pedig ezért vett elégtételt, őt állították ki két percre durva játékért. Egy perccel később pedig gáncsolásért Hegyi Ádám is kiült a büntetőpadra, így nyolc másodperc híján egy teljes percig kettős előnyben támadhattak a bécsiek. Volt is lehetőségük bőven, előbb egy körbeadogatás végén Maxa lőtt közelről, majd Hiltunen eresztett meg két távoli bombát is, végül az első kiállítás lejártának pillanatában Saari is remekül tüzelt, azonban Pleszkán mindvégig remekül állta a sarat, így maradt a szünetre a kétgólos Fradi-vezetés. (0-2)

A második harmad lényegében ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Némileg komolyabb elánnal mentünk neki a játéknak, mint az első játékrész második felében, és gyorsan meg is lett a harmadik gólunk, Nagy Gergő révén. A bécsi csikócsapat azonban ezután sem adta könnyen magát, hajtottak keményen a szépítésért, ám komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, a mieink viszont időnként még egyenlő létszámban is letáboroztak a támadó harmadban. Jászai bombázott ilyen helyzetből kétszer is jól a kékről, majd Pavuk próbálkozott, eredménytelenül. Szépen lassan csordogált a játékrész, majd a 37. perc elején emberelőnybe kerültünk Pelz szabálytalansága révén, ám hamar kiegyenlítődött a létszám, ugyanis 36 másodperccel később Rantanen védekezett egy az egyben nem túl tisztán, ki is szórták testre ütésért. A kiállításkáosz négy a három ellen fejeződött be, ugyanis húsz másodperccel ezután Kittinger akasztott, szintén két perces büntetésért cserébe, ám ebben a felállásban sem sikerült újabb gólt szereznünk a második szünetig. (0-3)

Ami azonban elmaradt a második harmad végén, megérkezett a harmadik elején. Már a második húsz percben is kevergette a kártyákat Fodor Szabolcs vezetőedző, sokat volt jégen a harmadik és negyedik sor, emberelőnyben pedig különböző felállásokat próbált ki, Farkas pedig élt a jégidővel, és a 42. percben Pavuk átadásából megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját. Maradtunk lendületben, a 49. percben pedig kevesebb mint fél perc alatt kihasználtuk a Ranftl kiállítása révén kapott emberelőnyt, Kärmeniemi révén. Nem álltunk le ezután sem a nagyüzemi pontgyártással, Kittingert állították ki fogásért, és ezt is szinte azonnal kihasználtuk Myles Fitzgerald révén, jelentősen javítva az emberelőnyös statisztikánkat. Nem volt még azonban vége a záró harmad gólparádéjának: az 52. percben a gólszerző Myles Fitzgerald állt ki bottal akasztásért, majd ezúttal a Bécs is élt az emberelőnnyel. Ezzel odalett Pleszkán József hibátlan mérkőzése, de legalább elmondhattuk, hogy max’ a Maxa lőhetett ma gólt a Fradinak… Alexander Maxa találatát ugyanis nem követte újabb hazai gól, az utolsó előtti percben viszont Myles Fitzgerald visszaadta az asszisztot Tóth Adriánnak, fél perccel a vége előtt pedig Braden Walls állította be a végeredményt. (1-8)

A Fradi tehát magabiztos, 8-1-es győzelemmel érvényesítette a papírformát, és továbbra is egypontos hátrányból üldözi a tabellán az éllovas, hazai jégen a Fehérvár ellen rendes játékidőben győzni tudó Csíkszeredát, emellett nyolcmeccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát, így bombaformában várhatja a Brassó elleni hétfői rangadót.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Vienna Capitals II – FTC-Telekom 1-8 (0-2, 0-1, 1-5)
Vienna Capitals II: Zimmermann (Wraneschitz) – Pallierer, Saari, Bauer, Hofer, Schlogl – Pelz, Wolf, Maxa, Ranftl, Rohm – Piff, Satmark, Hiltunen, Kittinger, Nikita – Pohl. Vezetőedző: Santeri Heiskanen.
FTC-Telekom: Pleszkán (Arany) – Rantanen, Boros, Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald – Hegyi, Dósa, Walls, L. Fitzgerald, Switzer – Kärmeniemi, Jászai, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Tóth Re., Tóth G., Rafaj, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapuralövések: (9:19, 9:21, 10:16) 28:56
Védések: (17:9, 20:9, 11:9) 48:27 / 85.71% : 96.43%
Kiállításpercek: (2:4, 4:2, 4:2) 10:8
Emberelőnykihasználás: (4 / 1) 25.00% / (6 / 3) 50.00%(3 / 6) 50.00% / (1 / 4) 75.00%
Emberhátrányos védekezés:
Gólszerzők: Maxa (52:16, EE, Hiltunen, Reyn), illetve Farkas (02:21, Pavuk. Tóth Ri.), Tóth A. (05:12, EE, M. Fitzgerald, Pavuk), Nagy G. (23:42, Tóth A.), Farkas (41:45, Pavuk), Kärmeniemi (48:52, EE, Nagy G., Walls), M. Fitzgerald (49:48, EE, Pavuk, Tóth A.), Tóth A. (58:23, M. Fitzgerald), Walls (59:28, Switzer, L. Fitzgerald)

A mérkőzés videós összefoglalója: