Oda a hazai veretlenség

2017. október 9., hétfő 22:43 | 9 hónapja 6 napja 19 órája 36 perce
Jégkorongcsapatunk 5-2-es vereséget szenvedett a címvédő DVTK Jegesmedvéktől az Erste Liga alapszakaszában.
Oda a hazai veretlenség

A Ferencváros jégkorongcsapata a címvédő DVTK Jegesmedvéket fogadta az Erste Liga alapszakaszának hetedik mérkőzésén. A mieink legutóbbi tétmérkőzésükön éppen Miskolcon szenvedtek ötgólos vereséget a Magyar Kupa csoportküzdelmei során, azonban Pesterzsébeten még veretlen volt Greg Lindqvist legénysége.

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, nem hagytak sok teret egymásnak a csapatok. Az első védést Sevela mutatta be, majd a fordulásból Tendler próbálkozott, és lőtt mellé. Kiegyenlített játékkal folytatódott a mérkőzés, de több miskolci próbálkozással. A 7. percben Jaborník egészséges lövéssel kínálta meg a miskolciak kapuját védő Kiss Bencét, de nem volt eléggé helyezve a korong. Ezután kétszer is emberelőnyben játszhatott a Fradi, de egyiket sem sikerült kihasználni. A harmad második felében már átvette a miskolci csapat az irányítást, Sevelának többször is nyújtóznia kellett a korongért. A 15. percben kijött az FTC a szorításból, és Rafaj húzta kapura a korongot éles szögből, majd a fordulás után jött egy újabb hatalmas Sevela-védés. A diósgyőri nyomás végül egy szerencsés gól formájában hozta meg az eredményét, kapusunk sokadik védése után a kipattanó korong az arra korcsolyázó Sakarisról végül bepattant, így született meg a diósgyőri vezetés (0-1).

A második játékrész Szappanos lövésével indult. Egy összeszedettebb Ferencváros jött ki a jégre, jóval veszélyesebb lett a játékunk. De Sevelát sem hagyta az ellenfél unatkozni. A 24. percben azonban már nem kapusunk, hanem a vas védte Magosi lövését. A Fradi kitartóan próbálkozott tovább, voltak helyzetek mindkét oldalon. A 26. percben Shupe lőtt, de Kiss Bence magabiztosan hárított. A 28. percben Dubek veszélyeztett eredménytelenül, majd egy perccel később egy szabálytalansággal vetette észre magát. Csapatunk magabiztosan védekezte ki a két percet, de a visszatérő Dubek duplázott, így újabb két perc emberhátrány következett, ahol szintén mintavédekezést mutatott be a Fradi egészen 1 perc 53 másodpercig, amikor is Vas maradt üresen, és könnyedén juttatta az üres kapuba a korongot (0-2). Az újabb bekapott gól felrázta a csapatot, először Lakatos próbálkozott távolról, majd Dubek és Szappanos lőtt. A ritmusváltás egy vendég kiállítást is eredményezett. Az emberelőnyben először Könczei hozta óriási helyzetbe Shupe-ot, aki ekkor még nem talált kaput, de pár pillanattal később viszont már Owen bombájába már jól tette bele a botját, így megszületett a szépítő gól, 2-1-es vendégvezetéssel térhettek tehát pihenőre a csapatok.

A záró harmad is kiegyenlített játékot hozott, teljesen felvettük a címvédő miskolciak ritmusát. Olyannyira, hogy alig járt le a Miskolczi kiállítása miatti emberelőny, a még nem felálló diósgyőri védelmen átjutott Virág Tamás gyönyörű, távoli bombája, így egyenlítettünk! (2-2) Nem tartott azonban sokáig a ferencvárosi öröm, a 44. és a 48. perc között négy ferencvárosi játékost állítottak ki, igaz, ebből kettő páros volt, így ezalatt a periódus alatt „csak” szimpla emberhátrányban kellett folyamatosan védekeznünk. Ez a 49. percig sikerült, amikor is Láda Balázs hatalmas kékvonalas lökete pókhálózta ki Sevela kapuját (2-3). Kevesebb mint egy perccel később újabb emberhátrány, majd újabb elképesztő Láda-bomba következett (2-4), ez pedig sajnos meg is pecsételte a Fradi sorsát. Próbáltunk kijönni a szorításból, Shupe helyzetbe is került, gólt azonban nem sikerült szerezni. Az 59. percben viszont egy csúnya hátsó korongvesztés után Magosi Bálint egyedül vezethette Sevelára a korongot, és a rutinos miskolci támadó higgadtan ki is használta a ziccert, ezzel végleg eldőlt a találkozó (2-5).

Több volt benne, főleg az utolsó 15 perc előtt, de sajnos ezúttal nem sikerült előhozni a győzelemhez szükséges extra teljesítményeket.

„Az első harmadban mindkét csapat nagyon sokat kockáztatott, sajnos kaptunk egy buta gólt, a második gólnál pedig mi hibáztunk. Dicséretes, hogy ezután is sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, a harmadik játékrészben viszont úgy érzem, egy kicsit sok emberelőnyt kapott az ellenfél. 2-2-nél kihúzzák a játékosunk lábát, és még őt állítják ki színészkedésért, erre nehéz mit mondani. Úgy érzem, nincs ekkora különbség a két csapat között” – nyilatkozta a találkozót követően csalódottan Szakács Ferenc másodedző.

Győzelmével a DVTK átvette a vezetést a tabellán, míg a Ferencváros elvesztette hazai veretlenségét, de öt győzelemmel és mindössze két vereséggel még mindig a harmadik.