Óriási bravúr

2017. október 22., vasárnap 22:13 | 1 éve 21 napja 7 órája 54 perce
Jégkorongcsapatunk hazai pályán 4-3-ra legyőzte a MAC Budapestet az Erste Ligában.
Óriási bravúr

Visszafogottan kezdődött a mérkőzés egyik fél sem esett a másiknak. Az első komoly helyzet Tuominen nevéhez fűződik, a 4. percben a kapuval szemben verekedte be magát egészen a kapuig, ám korong helyett játékosunk landolt csak a hálóban. A bírók azonban nem látták szabálytalannak az esetet. Pár perccel később Dubek adott nagyszerű keresztpasszt az üresen lévő Tendlernek, aki aztán kihagyta a helyzetet, Bálizs védte. A 8. percben előnybe kerültünk, ekkor is Tendler előtt adódott nagy helyzet, illetve Jaborník eresztett meg egy bombát, de Bálizs és a MAC védelem helyén volt. A 10. percben Németh és Könczei hozta össze a tőle elvárható kreatív játékot. A MAC kezdte átvenni az irányítást, és a 15. percben meg is szerezte a vezetést Jared Brown révén (0-1). A két perccel később ismét Sevela hálójában landolt a korong, de a játékvezetők magas bot miatt érvénytelenítették a találatot. A MAC egyre jobban kezdte átvenni a harmad végére az irányítást, de Sevela tartotta a frontot.

Rafaj kiállítása húzódott át a második harmadra, így emberhátrányban kezdtünk, de sikeresen kivédekezte azt a csapat. Másfél perccel visszatérte után ismét kiülhetett térdelésért, de Sevelának hála ezt sem tudta kihasználni ellenfelünk. A 26. percben viszont már hazai emberelőny jött, amit Henrich Jaborník használt ki egy távoli lövéssel (1-1). Sokáig nem örülhettünk, ugyanis a MAC alig három perc alatt két gólt ütött, a 31. percben pedig már 3-1-re vezetett. Először Tomás Klempa vágta be a palánkról visszapattanó korongot, majd Keegan Densereau volt eredményes. A MAC elkezdett kiengedni, fokozatosan egyre több teret hagytak nekünk, amivel csapatunk jól élt. A 36. percben Tendler ment el a kapu mögött, bepasszolta középre, de a korong a hálóban kötött ki (3-2). Ezt követően még nagyobb nyomást fejtettünk ki ellenfelünkre, ami a vége előtt másfél perccel meghozta gyümölcsét, a csúcsformában lévő Virág Tamás távoli lökete akadt be, így 3-3-as állás mellett mehettek pihenni a csapatok.

Az utolsó játékrészben aztán ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Dubek ment el a jobb szélen, Fliszárhoz passzolt keresztbe, amit játékosunk köszönt szépen, és a kapuba vágta a korongot (4-3). Ezt követően kivédekeztünk egy emberhátrányt, voltak helyzetek mindkét oldalon, majd egy kapunk előtti akció után Korbuly Gergely és Terbócs István akadt össze, így páros kiállítás következett. Ekkor nem sokon múlott, hogy Hietamäki révén növeljük az előnyünket, de a lövés centikkel ment csak el a vas mellett. Igazi adok-kapok ment, mindkét csapat becsülettel rohamozta továbbra is a kapukat. A leglátványosabb akció Tendler passzához kapcsolódik. Csatárunk a saját térfelének kék vonalán a kapunk felé mozogva kapott korongot, amit odanézés nélkül egy látványos mozdulattal, fordulásból tett fonákkal az ellenfél kék vonalán szabadon álló Dubekhez, de sajnos már nem sikerült olyan szép, mint a passz. A legvégéig benne volt, hogy változik az eredmény, de Sevela óriási bravúrokat mutatott be, míg a túloldalt Rafaj hagyott ki egy nagy helyzetet. A végén a MAC mindent megpróbált, levitte a kapust is, majd a nagy akarásban Klempa összeakadt először Sevelával, aztán Hietamäkival is, miközben Rafaj is talált magának pár apró pofoncserére egy partnert. Szerencsére a játékvezetők jól léptek közbe, így botránymentes maradt a végjáték, és az idő leteltével felhőtlenül ünnepelhetett csapatunk. A MAC Budapest legutóbbi, három évvel ezelőtti színrelépésre óta először született zöld-fehér győzelem, így nem csak a pontokat tekintve volt jelentős a mai diadal. Nagyot küzdöttek a fiúk, megérdemelték a győzelmet!

A mérkőzés után Szakács Ferenc edző értékelte a mérkőzést: „Tudtuk a meccs előtt, hogy egy nagyon erős csapat ellen futunk ki a pályára. Ez látszott is, a MAC a megszokott keménységgel és nagyon jó csapatjátékkal rukkolt elő, dominálták is az első harmadot. Utána visszajöttünk a mérkőzésbe a második harmadban, ezután kaptunk egy buta gólt, majd a harmadiknál is egy visszapattanó korong volt, míg a második hullámban jövő embert nem fogtuk. Ezt követően nagyon nagyot küzdöttünk. Ehhez kellett egy jó kapus teljesítmény, úgy érzem, a Sevela nagyon nagyot védett. Egy nagyon erős csapatot győztünk le, úgy érzem csapatként dolgoztunk nagyon jól.”

„Úgy gondolom, hogy az első harmadban nem voltunk olyan feszesek, mint kellett volna lenni egy ilyen erős csapat ellen. A második harmadban elszaladtak két góllal, de a végén ki tudtunk egyenlíteni és ez hatalmas lélektani előnyt adott nekünk, amivel találtunk még egy gólt a harmadik harmad elején. Utána meg, Sevinek is hála, nagy küzdéssel meg tudtuk nyerni a mérkőzést” – mondta védőnk, Jászai Dávid.

„Azt gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, és tudtuk uralni az első harmadot. Aztán kétgólos előnyre sikerült szert tennünk, sok helyzetet alakítottunk ki, nagyjából elégedett voltunk a játék képével. De letértünk erről az útról, elkezdtünk sokkal kevesebbet korcsolyázni és sokkal több teret hagytunk az ellenfélnek, akik egy-egy hibából könyörtelenül gólokat szereztek. Amikor mi meg az eredmény után futottunk, akkor gyártottuk a helyzeteket sorra, de elég ügyes kapusba futottunk bele, és nem sikerült gólt ütni. Nagyot küzdött a Ferencváros, és ezzel nem nagyon tudtunk mit kezdeni a végén” – mondta el a vendégek mestere, Majoross Gergely.

Az FTC legközelebb október 25-én, szerdán 18 órától a Fehérvári Titánokat fogadja, majd október 27-én, pénteken 18 órától az Újpesttel mérkőzik meg hazai pályán.


Erste Liga
Ferencváros-MAC Budapest 4-3
(0-1, 3-2, 1-0)
FTC-gólszerzők: Jabornik (27.), Tendler (37.), Virág T. (39.), Fliszár (43.)