Öt távozó

2018. július 5., csütörtök 16:44 | 7 hónapja 10 napja 18 órája 23 perce
Sevela Peter, Nick Owen, Joni Tuominen, Preston Shupe és Kovács Viktor László sem a Ferencváros jégkorongcsapatát erősíti a továbbiakban.
Öt távozó

Alapos változások zajlanak a Ferencváros jégkorongcsapatának háza táján a 2018/19-es szezon előtti nyári szünetben. A szakosztály nem csak új vezetőedzővel vág neki az átalakuló Erste Ligának és a mezőnyhöz frissen csatlakozva a Visegrád Kupának, de az új irányvonal szellemében a játékoskeret is alaposan kicserélődik. Szakosztályunk eddig tizennégy új játékos érkezését jelentette be hivatalosan, hét játékosról pedig azt lehetett tudni, hogy marad a csapatnál, ezzel szemben a távozók oldalán hivatalosan eddig négy név szerepelt.

A fentiekből már sejthető volt, hogy nem csak az érkezők, de a távozók oldalán is lesznek még nevek a továbbiakban. Fodor Szabolcs vezetőedző egy interjúban elmondta, hogy mind a hat légióshelyet új játékosokkal kívánja betölteni, ez pedig az elmúlt napokban bejelentett igazolásokkal be is következett. Ez egyben azt is jelenti, hogy az FTC nem hosszabbít szerződést az előző idényben a csapatot erősítő Joni Tuominennel, Preston Shupe-pal és Nick Owennel sem. Az ő jövőjükről még nincs hivatalos információ.

Trénerünk azt is kijelentette, Arany Gergellyel és Pleszkán Józseffel kívánja megoldani a kapusposztot a jövőben. Ezúttal viszont hivatalossá is vált, hogy az előző két idényben elsőszámú kapusunkként az egész liga egyik legjobb teljesítményét nyújtó Sevela Peter sem a Fradiban folytatja pályafutását. A 34 éves hálóőr visszatér korábbi sikerei helyszínére, Dunaújvárosba.

Emellett Kovács Viktor László is távozik a Ferencvárostól. A támadó viszont nem igazol másik csapathoz, hiszen befejezi aktív pályafutását.

„Saját elhatározásom alapján ezúton is szeretném közölni, hogy visszavonulok az elsőosztályú felnőtt jégkorongozástól. A továbbiakban az időmet az utánpótlás-nevelésre és a privát szférában való elhelyezkedésre próbálom fordítani. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást és további sok sikert kívánok!” – áll a játékos közleményében.

A Ferencváros csapata közel teljes az új idényre, de a következő hetekben várhatók még mozgások a játékoskeretben.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Lauri Kärmeniemi (védő, Amiens), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Anssi Rantanen (védő, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Brett Switzer (támadó, Nice), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (támadó, MAC Budapest), Braden Walls (támadó, ASC Corona Brassó)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Henrich Jaborník (?), Kovács Viktor László (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Nick Owen (?), Sevela Peter (DAB), Preston Shupe (?), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó), Joni Tuominen (?)
Maradt: Hardi Richárd, Jászai Dávid, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó