Parádés játék, négygólos győzelem a listavezető Csíkszereda ellen!

2018. október 1., hétfő 22:55 | 4 hónapja 16 napja 8 órája 7 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata parádés, rég nem látott hatékony és magabiztos játékkal 7-3-as győzelmet aratott a listavezető Csíkszereda ellen!
Parádés játék, négygólos győzelem a listavezető Csíkszereda ellen!

Az FTC-Telekom hat mérkőzés óta veretlen férfi jégkorongcsapatára a vasárnapi, DEAC elleni szétlövéses győzelem után alig 24 órával csúcsrangadó várt: a listavezető Csíkszereda látogatott a hétfő esti televíziós rangadón a Pesterzsébet Jégcsarnokba. Komoly értékmérő lehetett ez a mérkőzés, még akkor is, ha a vendégek hosszú idegenbeli túra utolsó állomásaként érkeztek ide, öt napon belül a negyedik meccsükre készülve.

A csapatok már a jégen voltak, a mérkőzés is elkezdődött, amikor kiderült, a Pesterzsébet Jégcsarnok új eredményjelzője és a zsűrifülke között megszakadt az összeköttetés, így hosszú percekig tartó technikai szünet következett. A két fél a jégen korcsolyázva próbálta melegen tartani az izmokat, az újrakezdéskor pedig a csíkiak érkeztek meg hamarabb a mérkőzésbe: egy támadó harmadbeli korongbedobásból azonnal megszerezték a pakkot, Konsztantyin Panov pedig a hálóba lőtt. Nem törtünk azonban össze, olyannyira, hogy 18 másodperc elteltével egyenlítettünk, Myles Fitzgerald révén. Fél perccel később pedig Myles testvére, Leo Fitzgerald is jelezte, nem akar lemaradni a pontszerzésben, ugyanis beleszúrt Jászai lövésébe, így pedig a kapuban kötött ki a korong, vezettünk! Ezt már nem tudta könnyen feldolgozni a Csíkszereda, voltak veszélyes lövéseik, és komoly tempóban kellett ellenük játszani, de jelentősen többet tartózkodtunk a harmadukban. A 7. percben pedig még emberelőnybe is kerültünk, Nagy Gergő pedig kihasználta a fórt, így kétgólosra növeltük az előnyünket. A vendégek mestere, Leo Gudas meg is elégelte a látottakat, és kapust cserélt: Onodi helyén Lakosil folytatta. A cseh kapus remekül szállt be a mérkőzésbe, bár volt bőven dolga, mégsem kapott gólt a szünetig, így 3-1-es előnnyel vonulhattunk öltözőbe.

A második harmadot a vendégek kezdték lendületesebben, olyannyira, hogy a hetek óta ihletett formában jégkorongozó, a nyáron Csíkszeredára hazatérő Becze Tihamér második góljával a 26. percben szépítettek a kék-fehérek. Ezután megkaptuk az esélyt, előbb Rokaly Szilárdot, majd Papp Szabolcsot szórták ki bottal akasztásért, de egyik emberelőnyből sem tudtunk profitálni. Ami nem sikerült előnyben, összejött egyenlő létszámnál, Farkas Lőrinc szezonbeli első gólját jegyezte egy remek lövésből. Sőt, Becze megmozdulása miatt ismét emberelőnybe kerültünk, alighogy letelt viszont az előny, már Pavuk ment a büntetőpadra 2+2 percre, sőt, nem sokkal később, hiába a Hegyi elleni „darálás” a vendégek részéről, mégis Rantanent állították ki egy véleményes térdhasználat-ítélet miatt, így bő húsz másodpercre kettős előnybe került a Csíkszereda. Ezzel azonban nem tudtak élni, kiegészülésünk után pedig Bíró ütötte alulról arcon botvéggel Nagy Gergőt, 2+2 perc lett a jutalma. Sőt, Papp Szabolcs is kiült gáncsolásért, a mieinknek pedig sikerült értékesítenie a kettős előnyt: Myles Fitzgerald értékesítette Switzer átadását. Ezzel hiába lőttek gólt a harmad elején a vendégek, a második játékrészt is a Fradi nyerte, és háromgólos előnnyel mehetett szünetre. (5-2)

A harmadik harmadot emberhátrányban kezdtük, Hegyit szórták ki, de könnyedén kivédekeztük. Ami ezután következett, olyanra pedig még a rutinos, jégkorongra járó fradistáknak is sokáig kell gondolkodniuk, hogy eszükbe jusson, mikor láttak hasonlót utoljára. Nem túlzás azt állítani, a Ferencváros befűzte az oktatófilmet a listavezető ellen! Előbb a 47. percben Brett Switzer érkezett remekül egy bepasszolt korongra, és vágta a hálóba, majd újabb kettős emberelőny következett a kicsit begőzölő csíki játékosok akasztása majd gáncsolása után, az első már épphogy lejárt, de Walls azért még kihasználta a szimpla fórt. 7-2, az eddig parádézó, listavezető, a bajnoki címre is esélyes Csíkszereda ellen! A hűséges Fradi-tábornak is megjött a hangja, néhány korongjáratásnál már ollézás is felhangzott a lelátón. Az 55. percben Panov még szépített ugyan, de ez már egyáltalán nem változtatott a játék menetén. A csíkiak a végére kicsit elvesztették a fejüket, Bjelov még kapott egy kettő percet, majd Taratuhin egy brutális fejre-nyakra irányuló támadás miatt egy 2+10 perces fegyelmit, a végén pedig Becze is sportszerűtlenül szabálytalankodott, és kapott ugyanígy 2+10 percet, némi csetepatét okozva a kispadoknál. Végül lehiggadtak a kedélyek, és maradt a végeredmény: az FTC-Telekom remek, rég nem látott domináns játékkal 7-3-ra győzött a listavezető ellen, és egyetlen pontra zárkózott fel a csíkiak mögé a tabellán!

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda 7-3 (3-1, 2-1, 2-1)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán), Rantanen, Boros, Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald – Hegyi, Sarciá, Walls, L. Fitzgerald, Switzer – Kärmeniemi, Jászai, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Tóth Re., Dósa, Tóth G., Rafaj, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Sportklub Csíkszereda: Onodi (Lakosil) – Bjelov, Papp, Becze, Részegh, Valchar – Farkas, Sulakov, Panov, Rokaly Sz., Taratuhin – Flinta, Salló, Antal, Biró, Fodor – Bors, Győrfy, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.
Kapuralövések: (13:8, 19:15, 12:10) 44:33
Védések: (7:10, 14:17, 9:10) 30:37 / 90.91% : 84.09%
Kiállításpercek: (0:2, 18:12, 4:30) 22:44
Emberelőnykihasználás: (10 / 3) 30.00% / (7 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 7) 100.00% / (3 / 10) 70.00%
Gólszerzők: M. Fitzgerald (00:55, Tóth A.), L. Fitzgerald (01:27, Jászai, Walls), Nagy G. (07:09, EE, L. Fitzgerald), Farkas (30:42, Tóth Ri.), M. Fitzgerald (39:00, EE2, Switzer), Switzer (46:11), Walls (49:19, EE, Nagy G., L. Fitzgerald), illetve Panov (00:37, Taratuhin), Becze (25:47, Részegh T.), Panov (54:44, Farkas)

A mérkőzés képgalériája megtekinthető a szakosztály Facebook oldalán, IDE kattintva.

Leo Gudas, Fodor Szabolcs és Jászai Dávid mérkőzés utáni sajtótájékoztatója:A mérkőzés összefoglalója: