Példás összefogás

2017. február 17., péntek 16:38 | 1 éve 4 hónapja 3 napja 17 órája 31 perce
Összesen 1.255.000 forint gyűlt össze a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói javára az FTC-Újpest jótékonysági MOL Liga derbin.
Példás összefogás

Február 2-án a Ferencváros-Újpest MOL Liga mérkőzés más hangulatban zajlott, mint azt korábban megszokhattuk, ugyanis a két szakosztály és a közönség a veronai buszbaleset áldozataira emlékezett, akik között ott volt a korábban mindkét csapat színeiben szerepelt egykori jégkorongozó, Vígh Balázs is.

A találkozót a 2000 néző befogadására alkalmas Tüskecsarnokban rendezték, a mérkőzésre szóló jegyek mind elfogytak. Szakosztályunk a mérkőzés teljes bevételét az áldozatok hozzátartozói javára ajánlotta fel.

A széleskörű összefogás nyomán összesen 1.255.000 forint gyűlt össze. Az adomány az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül jut el az érintett családokhoz.

Hudák Gábor, az FTC jégkorong-szakosztályának szakmai igazgatója elmondta, a két szakosztály mellett a meccs rendezésében részt vevő minden cég és szervezet csatlakozott az összefogáshoz.

"A szomorú apropó ellenére öröm volt látni, hogy az összefogásra való felhívásunk célba talált, és sikerült egy teltházas, méltó hangulatú, remek mérkőzéssel megemlékeznünk Balázsról és a tragédia többi áldozatáról. Ráadásul nem csak a két szakosztály vett részt a jótékonyságban, hanem a játékvezetők, a csapatunkat szállító buszos cég, és a mérkőzés biztosítását végző biztonsági cégek is felajánlották bevételüket az áldozatok hozzátartozói számára."