Pont nélkül

2017. november 24., péntek 19:10 | 10 hónapja 23 napja 7 órája 20 perce
Az Erste Liga pénteki játéknapján jégkorong-csapatunk 7-2-re kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában.
Pont nélkül

Jégkorong-csapatunk az Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában lépett jégre péntek este.

Eseménydús első harmadnak lehettek a szurkolók szemtanúi, amelyben az eredmény ellentétes volt a játék képével. Alaposan megnyomtuk az elejét, Dubeket kampózták meg az első percben, persze csatárunkat ez nem tántorította el attól, hogy veszélyeztessen. Aztán az emberelőnyünkben csak úgy záporoztak a lövések, Duschek Dávidnak nem kevés dolga volt a hazai kapuban. Egyenlő létszám mellett is egyértelműen domináltuk, ellenfelünknek momentuma sem volt. Épp Shupe találta el a vasat, amikor fordulásból egyedül törhetett kapura az ellenfél. Tuominen próbált becsúszva szerelni, de csak az ellenfél korcsolyájával sikerült apró kontaktot teremteni, így büntető következett, amit Izacky értékesített. (1-0) Csapatunknak a semmiből kapott gól nem szegte kedvét, rohamozott tovább. Még a vas is újra megkondult Szappanos próbálkozása után. Ellenfelünk nem is bírta a tempót, újabb kiállítás következett. Azonban hiába minden próbálkozás, egy támadóharmadból kipattanó korongot rosszul kezelt le Tuominen, amit köszönt szépen Odnoga Mátyás, és emberhátrányos gólt szerzett. (2-0) Ez a gól már megfogta a csapatot egy rövid időre, bár a DAB továbbra sem tudott dominálni. Ellenben újabb gólt szerezni sikerült, egy buli után zörgette meg a hálót Hugo Turcotte lövése. (3-0) Játékosaink dolgoztak tovább gőzerővel, jött helyzet helyzet után, majd az idegek is megfeszültek. Fliszár és Rafaj is kisebb akcióba keveredett dunaújvárosi játékosokkal.

A második játékrész gyors gólváltással kezdődött. Az elsőnél Pleszkán ment ki a kapu mögé begyűjteni a körbe lőtt korongot, de az nem jutott el a botjáig, mert a palánk hibája miatt a kapu elé bepattant az arra járó Azari Zsolthoz, aki az üres kapuba lőtt. (4-0) Erre Szappanos passzából Könczei Áron válaszolt a 24. percben egy rövidre lőtt góllal. (4-1) Ezután kiegyenlített játék folyt, amelyben csapatunk részéről az akarat néha kapkodásba ment át. A harmad közepére megint sikerült rendezni sorainkat, egy emberhátrányunkat szinte végig a támadóharmadban töltöttük. A 32. percben emberelőnybe kerültünk, amivel nem sikerült élni. A kiegészülés után fordult a helyzet, és Pleszkán mutatott be bravúrokat egymás után. Először botvéggel védett, majd vetődve, végül botját elveszítve lábbal rúgta ki a kapu felé csúszó korongot. A 36. percben kettős emberelőnybe kerültünk, Greg Lindqvist időt is kért, de ekkor sem sikerült feltörni a DAB-védelmet, így 4-1-es állásnál vonultak szünetre a csapatok.

Nagy iramban kezdtük az utolsó játékrészt is, bő két percre odaszögeztük ellenfelünket a kapuhoz. Aztán kiszabadult a DAB, és többször is veszélyeztetett. Az egyik ilyen helyzetnél nem sikerült a kapu előtt takarítanunk, és megszületett az ötödik újvárosi gól Turcotte által. (5-1) Ezzel sajnos már végleg elúszott a mérkőzés, hiába volt az óriási energiabefektetés, ész nélkül, görcsösen rohantak a fiúk a szépítésért, így a DAB kényelmesen és eredményesen a kontrázott egyre többet. Az 50. percben egy helyezkedési hiba után megszületett a hatodik gól is: Léránt René talált be (6-1). Majd egy újabb támadóharmadban eladott korong utáni kontrából Turcotte volt ismét eredményes. (7-1) A továbbra is kitartóan buzdító Fradisták örömére született egy becsületgól a végére. Virág Tamás passzát Bödök váltotta szerencsésen gólra, amivel beállította a 7-2-es végeredményt.

Aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy ez nem egy 7-2-es meccs volt. Büntetőt lőttek, emberhátrányban szereztek gólt, majd egy buliból találtak be közvetlenül, aztán a sarokban rosszul pattant a palánkról a korong, és már 4-0 volt. Szépítettünk 4-1-re, és volt lehetőségünk, hogy legyen négy-öt gólunk, de ma este nem tudtunk elég gólt szerezni, pedig 57 lövésünk volt. Ők meglőtték az ötödiket, amivel elment a meccs, és ennyit már nem lehet ledolgozni. Ez nem egy 7-2-es mérkőzés. Ahogy én láttam, az első harmadban nekünk kellett volna vezetnünk két-három góllal, de máshogy alakult. Ilyen a sport – értékelt a mérkőzés után Greg Lindqvist vezetőedző.

Erste Liga
Dunaújvárosi Acélbikák-FTC 7-2 (3-0, 1-1, 3-1)
Gólszerzőink:
Könczei, Bödök