Rangadóhoz méltó játék, egygólos vereség Csíkszeredán

2018. november 30., péntek 20:15 | 2 hónapja 16 napja 14 órája 35 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata nehéz körülmények között, rangadóhoz méltó, parázs csatában egygólos vereséget szenvedett a listavezető Csíkszereda otthonában.
Rangadóhoz méltó játék, egygólos vereség Csíkszeredán

Amint arról ITT beszámoltunk, komoly értékmérőnek számít férfi jégkorongcsapatunk szezonbeli második erdélyi túrája, hiszen előbb a listavezető Csíkszereda, majd a remek formában lévő, jelenleg a dobogó harmadik helyén álló Brassó otthonában van jelenése csapatunknak.

A Sportklub otthonában, a Vákár Lajos Műjégpályán a szokásos pokoli hangulat fogadta a mieinket. Jól álltunk bele a mérkőzésbe, de a hazaiak nem kevésbé. Nyoma sem volt a szeptemberi meccsen tapasztalható védekezési könnyelműségeknek és adok-kapoknak, volt viszont bőven szikrázó párharcból és ütközésből. Egy ilyen után szórták ki Nagy Gergőt a 7. percben akadályozásért, majd alighogy kivédekeztük az emberhátrányt, kezdhettük elölről, a játékvezetők szerint ugyanis túl sok játékos tartózkodott a jégen. Ezt is megoldottuk, majd rendeztük egy kicsit a sorokat, és az ellenfél kapujáig is sikerült eljutni. Egy ottani kavarodás végén rácsúsztunk Lundström kapusra, a kialakult kisebb dulakodás végén pedig Pavuk és Flinta páros kiállítást kaptak. 4 a 4 ellen mi voltunk aktívabbak, a harmad vége viszont újra a hazaiaké volt. A csata csúcsrangadóhoz méltó volt az első játékrészben, gól azonban nem született húsz percnyi játék után. (0-0)

A második játékrészre megérkezett az ebben a csarnokban már-már megszokott játékvezetői nyomás, amelyre természetesen a csíki szurkolók is rátettek egy lapáttal. A 26. percben Nagy Gergőt ismét kiállították, ezúttal azonban tulajdonképpen a semmiért, ezt az emberelőnyt pedig már villámgyorsan kihasználta a Csíkszereda, Papp Szabolcs révén. A váratlanul bekapott gól kissé megfogta a mieinket, a csíkiak gyorsan megduplázhatták volna az előnyt, Valchar azonban ziccert hibázott. Folytatódott a „show”, a 30. percben ismét csapatkapitányunk ült, ezúttal akadályozást láttak a játékvezetők, ezt azonban remekül kivédekeztük. Sőt, a kiegészülés után támadásba lendültünk, Pavuk letámadta a korongért a kapujából kilépő Lundströmöt, meg is szerezte a pakkot, visszatette, az érkező Nagy Gergő pedig az üres kapuba vágta, nemes bosszút állva így a véleményes ítéletekért. Továbbra is szikrázóan kemény maradt az ütközet, nem úsztuk meg azonban újabb kiállítás nélkül, mindössze 15 másodperccel a vége előtt ezúttal Wallst küldték le szabálytalan testjátékért, mondanunk sem kell, hogy egy teljesen ártalmatlan szituáció közben. (1-1)

Áthúzódó emberhátránnyal kezdődött tehát a záró játékrész, amit sajnos megint nem sikerült túlélni, Rokaly révén ismét megszerezték a vezetést a hazaiak. Nem volt még vége, a 44. perc elején a változatosság kedvéért Rantanent szórták ki, és magas botért – ezt a szabálytalanságot sem láttuk még ma… Az emberelőnyt még megúsztuk, ám nem sokkal később egy hazai támadásnál Arany még védeni tudta az első próbálkozást, azonban a kipattanót Taratuhin közvetlen közelről a kapuba kotorta. A játékvezetők visszanézték a gólt, ám rövid videózás után megadták azt. A csapatunk idei karakterére jellemző, hogy nem adták fel kétgólos hátrányban, ilyen körülmények között, 13 perccel a vége előtt sem. Egy akciónál úgy tűnt, szépítettünk, ám a sporik már hamarabb belefújtak, ezúttal jogosan, ugyanis elmozdult a hazaiak kapuja a helyéről. Az 53. percben aztán megvolt a szépítés, Pavuk révén, ettől pedig vérszemet kaptunk. Nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat, akik keménységgel válaszoltak, egy kisebb tömegjelenet végén Tóth Adriánt és Flinta Botondot is kiküldték két percre. Másfél perccel a vége előtt lehoztuk a kapust, és üres kapuval, emberelőnyben támadtunk, volt is két lehetőségünk az egyenlítésre, azonban ez ma este nem jött össze. (3-2)

3-2-es győzelmével a Csíkszereda megerősítette vezető helyét az Erste Liga tabelláján, ám mivel két mérkőzéssel kevesebbnél járunk, vesztett pontok tekintetében még mindig egyenlő az állás. Csúcsrangadóhoz méltó, kemény, kiegyenlített mérkőzés volt, amelyen a vereség ellenére remekül helyt álltunk, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek. Az FTC-Telekom csapatára most egy nap pihenő vár, majd vasárnap délután következik az erdélyi túra második fellépése, a szintén dobogós, Greg Lindqvist vezette Brassó otthonában.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
Sportklub Csíkszereda: Lundström (Onodi) – Belov, Papp Sz., Becze, Taratuhin, Valchar – Salló, Sulakov, Antal Zs., Részegh T. – Flinta, Győrfy, Bíró, Fodor, Rokaly – Bors, Farkas T., Egyed, Horváth, Sándor. Vezetőedző: Hozó Levente.
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Kärmeniemi, Rantanen, Farkas S., Nagy G., Pozsár – Jászai, Sarcia, Pavuk, Tóth A., Tóth Ri. – Hegyi, Perrier, M. Fitzgerald, Switzer, Walls – Boros, Lengyel, Hardi, Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (10:7, 14:14, 12:18) 36:39
Védések: (7:10, 13:13, 17:10) 37:33 / 94.87% : 91.67%
Kiállítás percek: (4:8, 2:6, 2:4) 8:18
Emberelőny kihasználás: (7 / 2) 28.57% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (2 / 7) 71.43%
Gólszerzők: Papp Sz. (25:42, EE, Taratuhin, Becze), Rokaly (41:43, EE, Fodor, Bíró), Taratuhin (46:56, Antal), illetve Nagy G. (33:08, Pavuk), Pavuk (52:48, Kärmeniemi)

A mérkőzés összefoglalója: