Remek hetet zártak a magyar válogatottakban szereplő ferencvárosi játékosok

2018. november 12., hétfő 19:15 | 3 hónapja 7 napja 17 órája 52 perce
A felnőtt férfi válogatottban 1, míg a felnőtt és az U18-as nőknél 3-3 játékos képviselte a Ferencvárost a november 5-11 közötti válogatott szünetben.
Remek hetet zártak a magyar válogatottakban szereplő ferencvárosi játékosok

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, az előzetes kerethirdetés szerint ugyan egyetlen ferencvárosi játékos sem került be a hazai rendezésű Négy Nemzet Tornára készülő felnőtt férfi jégkorongválogatott keretébe, ám sérülések miatt végül Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány Nagy Gergőnek mégis bizalmat szavazott. Csapatkapitányunk pedig rászolgált a bizalomra: november 7-én a nemzeti csapat Kazahsztán elleni, 3-1-re elveszített nyitómérkőzésén gólpasszal vétette észre magát, míg a jéghiba miatt elmaradt pénteki, Dél-Korea elleni összecsapás után szombaton az olaszok történelmi, 7-1-es legyőzéséből (a magyar válogatott még soha nem győzött le ekkora különbséggel aktuálisan A csoportos ellenfelet) 1+1 ponttal vette ki a részét, emlékezetesen nagy gólt vágott kapásból. A mérkőzés összefoglalója, benne Nagy Gergő remek találatával IDE kattintva érhető el.

A felnőtt női válogatottban három játékos, Kiss Andrea, Pintér Hanna és Pavuk Petra képviselték a ferencvárosi színeket. A csapat házigazdaként vett részt a Hat Nemzet Tornán a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. Nyitásként 5-0-ra győzték le Kínát, a mérkőzésen Pintér Hanna gólt szerzett. A második játéknapon 6-5-ös vereséget szenvedtek Dániától, így eldőlt, hogy a zárónapon Norvégiával mérkőzhetnek meg a harmadik helyért. A lányok ezt a találkozót végül 8-4-re megnyerték, így megszerezték a bronzérmet. A bronzmeccsen Pintér Hanna kétszer, Kiss Andrea egyszer talált be.

Az U18-as női válogatottban három ferencvárosi játékos, Timkó Blanka, Losonci Zsófia és Papacsek Réka voltak ott a lengyelországi Négy Nemzet Tornára utazó keretben. A mieink Nagy-Britanniát hátrányból fordítva 2-1-re, a spanyolokat ráadásban 1-0-ra, míg a házigazdákat a zárónapon 4-1-re győzték le, ezzel megszerezték a tornagyőzelmet!

(Fotó: jegkorongszovetseg.hu)