Roczanov Dezső hosszabbított

2018. június 8., péntek 15:00 | 6 hónapja 3 napja 1 órája 20 perce
Az FTC jégkorong szakosztálya újabb egy évvel meghosszabbította Roczanov Dezső szezon végén lejáró szerződését.
Roczanov Dezső hosszabbított

A Ferencvárosi Torna Club jégkorong szakosztályának vezetősége hivatalosan bejelentette, hogy egy évvel meghosszabbította Roczanov Dezső a 2017/18-as idény végén lejáró szerződését.

A 185 centiméter magas, 78 kilogrammos támadó 1989-ben született Székesfehérváron. 17 évesen mutatkozott be az Alba Volán felnőtt csapatában, egy évvel később magyar bajnok lett a fehérváriakkal. Ezután három idényen át az Újpest játékosa volt, innen került 2011/12-ben szezon közben a Ferencvároshoz. Másfél idény után továbbállt a szárnyait bontogató Miskolci Jegesmedvékhez, ahol előbb bajnoki ezüstérmes lett, majd 2014/15-ben részese volt a borsodiak történelmi diadalának: magyar bajnoki címet, Erste Liga-győzelmet, és a székesfehérvári döntőben EBEL-csapatával felálló Fehérvárt legyőzve Magyar Kupa-aranyérmet ünnepelhetett. A következő három szezonban a felnőtt csapatával a ligában ekkor debütáló MAC játékosa volt, ebből az időszakából két bajnoki ezüstérem, és egy újabb MK-győzelem a mérlege. 2017-ben ismét Újpestre került, itt azonban nem jött ki neki a lépés, így idény közben visszatért a Ferencvároshoz. Pályafutása elején az U18-as és az U20-as válogatottal is járt egy-egy világbajnokságon.

„Fodor Szabolcsot ismertem a MAC-nál eltöltött időszakomból, olyan irányvonalat képvisel, ami számomra is nagyon szimpatikus” – mondta a hosszabbító támadó. „Teljesen más alapjai lesznek a csapatunknak, mint az elmúlt években. Úgy éreztem, nem kellett sokat gondolkodnom a maradáson, tetszett az edző és a vezetőség által felvázolt elképzelés is. Ráadásul az eddigi igazolásokkal is elégedett vagyok, ahogy ismerem őket, arra számítok, hogy kérdés nélkül egy irányba tartunk majd. Azt hiszem, el tudjuk kerülni az előző években jellemző hullámvölgyeket, biztos, hogy a korábbiaknál kiegyensúlyozottabb csapatunk lesz. Ez pedig eredményekben is meg fog mutatkozni. A tavalyi rájátszásban olyan karaktert mutattunk, ami alapja lehet a folytatásnak a változó kerettel is, arra a teljesítményre építhetünk” – zárta gondolatait Roczanov Dezső.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó