Rögtön itt a második mérkőzés: a szezon első Hokiderbije következik!

2018. szeptember 10., hétfő 11:07 | 4 hónapja 7 napja 9 órája 51 perce
Jégkorongcsapatunk hétfőn 20.00-tól televíziós mérkőzésen lép jégre az Újpest otthonában a szezon első Derbijén – VIDEÓ!
Rögtön itt a második mérkőzés: a szezon első Hokiderbije következik!

Amint arról ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom jégkorongcsapata remek mérkőzésen, hatalmas csatában végül szétlövéssel megnyerte az Erste Liga 2018/19-es szezonjának első összecsapását a ligaújonc DEAC ellen. Csapatunknak azonban nincs sok ideje a pihenésre és az ünneplésre, ugyanis alig 24 órával később már Újpesten van jelenésünk, a szezon első Hokiderbijén. Ez pedig akkor sem könnyű találkozó, pláne idegenben, az újpesti közönség előtt, ha a lila-fehérek nincsenek is jó formában, és igen gyengére sikerült előszezonon vannak is túl.

Az újpesti keretben is számos változás történt a nyáron, a jelenlegi újpesti keretben több, az Erste Liga mezőnyében klasszisnak nevezhető játékos nevét is megtaláljuk. A korábbi magyar válogatottak közül maradt a csapatnál Benk András vagy Sikorcin Ladislav, és olyan nevekkel sikerült erősíteni, mint az Olimpija Ljubljanából érkező Andrej Hebar, a Nyitráról visszatérő Csányi Karol, a cseh élvonalból igazolt Florian Iberer, vagy a Fehérvárról a fővárosba csábított Szaller Márk és Kocsis Ferenc.

A lilák az erősítések ellenére igencsak gyengén szerepeltek az előszezonban: négy szlovák extraligás csapattal találkoztak, ezeken négy vereség, valamint 3-24-es gólkülönbség a mérlegük. Eddigi két Visegrád Kupa-találkozójukon hatot kaptak a Nyitrától, kilencet a Poprádtól.

Ebből azonban nem szabad komoly következtetéseket levonni, annál is inkább, mert a Fradi sem szerzett pontot a Visegrád Kupában, és vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs is hangsúlyozta, ezek a találkozók inkább a felkészülés részeként tekintendőek, ez ősi riválisunk esetében sincs másképp. Ráadásul ők a szezon első Erste Liga találkozójára készülnek, így ugyanúgy bizonyítani akarnak hazai közönség előtt, mint a mieink, ráadásul éppen a Ferencváros ellen.

Az FTC-Telekom játékosaiban is ott van azonban ugyanez a bizonyítási vágy, pláne, hogy a keretből nagyon sokan pályafutásuk első Hokiderbijére készülnek. Így van ezzel fiatal védőnk, Sarcia Antonino is:A mérkőzésre kizárólag elővételben lehetett vendégjegyeket kapni, így megkérjük azokat a szurkolóinkat, akiknek nincs érvényes belépőjük az összecsapásra, hogy ne induljanak el Újpestre! Drukkereink számára a csarnokba a belépés a vendégbejárat felől, a Labdarúgó utca irányából lehetséges. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom
Szeptember 10., hétfő 20.00, Újpesti Jégcsarnok
TV: M4 Sport