Rögtön itt van jégkorongcsapatunk szezonbeli első erdélyi Erste Liga-túrája - VIDEÓ

2018. szeptember 13., csütörtök 12:44 | 5 hónapja 4 napja 19 órája 17 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata elutazott a 2018/19-es Erste Liga szezon első erdélyi túrájára - VIDEÓ!
Rögtön itt van jégkorongcsapatunk szezonbeli első erdélyi Erste Liga-túrája - VIDEÓ

Az erdélyi túra mindig különleges az anyaországi Erste Ligás jégkorongcsapatok, így a Ferencváros számára is. Ugyan a távolság nem számottevő egy nyugat-európai utazáshoz képest, mindössze nagyságrendileg 800 kilométert kell megtenni, mégis kemény, hosszú, fárasztó, kényelmetlen utazások ezek, hiszen a busz este indul, éjszaka utazik, menet közben pedig aludni sem olyan egyszerű. Emellett a megérkezést követően három napon belül két mérkőzést kell lejátszani mindig erős, szervezett ellenfelekkel szemben, hiszen Erdélyben óriási hagyománya és bázisa van a jégkorongnak, emellett a szurkolók is általában pokoli hangulatot teremtenek, elsősorban a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

A hosszú buszúton kinek-kinek más taktikája van a pihenésre: van, aki a dupla ülésen elfekve próbál álomba merülni, van, aki az ülések között igyekszik megtalálni a helyét, az idősebbek és rutinosabbak pedig elfoglalják a busz közepén lévő közlekedősávot. Alvás előtt is változatos módokon keresik a játékosok az idő elütését - van, aki a hagyományos, közös filmnézést választja, van, aki tableten néz sorozatot vagy olvas egy könyvet, a hátsó sorokban pedig egy rögtönzött asztalon a végletekig kiélezett kártyacsata alakul ki.

Megújult jégkorongcsapatunk így, ebben az összeállításban először utazik együtt Erdélybe, a csapatban pedig olyanok is akadnak, akiknek ez az első ilyen túrájuk pályafutásuk során. Ilyen kanadai másodedzőnk, Yul Hennelly is.

A fárasztó utazást követően a csapat a reggeli órákban érkezett meg az első túra bázisául szolgáló Csíkszeredába, elfoglalta a Vákár Lajos Műjégpálya melletti hotelben szálláshelyét, majd a reggeli után pihenőt kapott, hogy kipihenje az út fáradalmait. (Januárban, az előző alapszakasz végén videón mutattuk be a csíkszeredai jégcsarnokot, amelyet megtekinthetnek IDE kattintva).

Az ebédet követően pedig már a mérkőzésekre való felkészülésé lesz a főszerep: Fodor Szabolcs magyar idő szerint 18.00-kor jeges edzést vezényel, majd pénteken magyar idő szerint 17.30-kor lépünk jégre a hazai csapat, az SC Csíkszereda ellen, egy nap szünetet követően pedig vasárnap délután a Gyergyói HK otthonában szereplünk.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
SC Csíkszereda - FTC-Telekom
2018. szeptember 14., péntek 17.30 (magyar idő szerint)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya

Gyergyói HK - FTC-Telekom
2018. szeptember 16., vasárnap 17.30 (magyar idő szerint)
Gyergyószentmiklósi Műjégpálya