Sima győzelemmel könyvelte el zsinórban 18. sikerét férfi jégkorongcsapatunk

2018. november 14., szerda 20:50 | 3 hónapja 1 napja 13 órája 40 perce
Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata 6-2-re győzött a Hokiklub Budapest otthonában, ezzel 18 meccs óta veretlen, és továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát.
Sima győzelemmel könyvelte el zsinórban 18. sikerét férfi jégkorongcsapatunk

Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata a november 5-11-e közötti válogatott szünet utáni első Erste Liga mérkőzésén a Tüskecsarnokba látogatott, a tabella 9. helyén álló Hokiklub Budapest otthonába. Ahogy arról a beharangozóban beszámoltunk, a mérkőzés egyértelmű esélyese a több remek sorozatot is építő, a rendes játékidőben idén még veretlen zöld-fehérek voltak.

A Fradi a papírformának megfelelő korongbirtoklási fölényben kezdte a mérkőzést, igaz, érződött a játék tempóján, valamint mind a jégen, mind a lelátón uralkodó hangulatban, hogy egy ilyen találkozóra azért nagyon nem könnyű százszázalékosan felpörögni. A hazaiaknak igazi helyzete tulajdonképpen még így sem adódott az első játékrészben, a kapura lövések száma egészen szokatlan módon 3:23 volt a harmad végére. A ferencvárosi dominancia nem csak a számok nyelvén, de a játék képe alapján is tapintható volt, ennek ellenére drukkereink és a kispad vérnyomása mindössze 12 perc játékot követően emelkedett meg kissé, akkor is egy nagy ijedtség miatt, egy ütközés után ugyanis Nagy Gergő lenn maradt a jégen. Csapatkapitányunk szerencsére nem sérült meg, és hamarosan visszatért, olyannyira hogy a 14. és a 15. percben bő fél perc alatt kétszer is bevette Kiss Bence hálóját, így magabiztos, kétgólos előny birtokában vonulhattunk el az első szünetre. (0-2)

A második játékrészben hasonló képet mutatott a játék, mint az első húsz percben, azzal a különbséggel, hogy emberelőnyben sem sikerült komoly fölényünket gólra váltani. A 29. percben aztán a Hokiklub Budapest Lévai Máté révén felkavarta az állóvizet, és szépített. Sőt, hiába Kovar kiállítása gáncsolásért, Szappanos léphetett ki emberhátrányban egy az egy ellen ziccerben, már csak Arany Gergellyel állt szemben, a párharcot azonban kapusunk nyerte. Az ellentámadásnál pedig Walls bosszulta meg a kihagyott hazai ziccert, könyörtelenül vágta egy szóló végén Kiss hálójába a korongot. Nem sokkal később a hazaiak is emberelőnybe kerültek, Pavukot szórták ki akadályozásért. Sőt, a HKB is kihasználta az emberelőnyt, Szécsi révén, ezzel meglepetésre már másodszor zárkózott fel egyetlen gólra. Nem hagytuk azonban annyiban, kevesebb mint egy perc múlva a hazai védelem nagyon veszélyes helyen adta el a korongot, kettő az egyben léphettünk ki, Roczanov pedig Hardi elé tálalt, aki megszerezte szezonbeli, egyben visszatérése utáni első gólját, ez pedig komolyabb felzúdulásra késztette a csendesen csordogáló mérkőzést egyébként álmos nyugalomban szemlélő közönséget is. Maradt tehát a kétgólos különbség a mieink javára a második játékrész után is. (2-4)

A záró harmad Tóth Adrián áthúzódó kiállítása miatt emberhátrányban kezdődött, ezt azonban nem tudták kihasználni a hazaiak. A túloldalon viszont érkezett Boros Dániel, aki szintén szezonbeli első gólját lőtte, ezzel háromgólosra növelte előnyünket, és azok számára is lezárta a nyitott kérdéseket, akik esetleg kételkedtek volna ebben. Ezután kezdett úgy tűnni, a második játékrészben mutatott jó játékba kicsit belefáradt a Hokiklub, ugyanis szinte alig jöttek ki a saját harmadukból, sőt, a 45. percben Nagy Gergő a mérkőzésen immáron harmadszor is betalált, kezdett komollyá válni a különbség. Kissé kiengedtünk, a 48. percben Kovar keveredett nagy helyzetbe a kapunk előtt, Arany Gergő azonban látványos kapusösszefoglalókat idéző mozdulattal védett. Továbbra is csendes mederben folydogált a mérkőzés, az 56. perc végén Myles Fitzgerald még kapott egy kisbüntetést testre ütésért, a hazaiak mestere pedig úgy érezte, ez az utolsó lehetőség a felzárkózásra, ezért időt kért. Nem sikerült kihasználniuk az előnyt, és már úgy nézett ki, ahogy végig zajlott, olyan csendesen is fejeződik be a mérkőzés, azonban 16 másodperccel a vége előtt Albert rendkívül sportszerűtlenül, és teljesen indokolatlanul szabálytalankodott Hegyi Ádámmal szemben, veszélyesen lökte rá hátulról a palánkra. Braden Walls érkezett megtorolni, a játékvezetők megakadályozták a komolyabb bunyót, igaz, Pozsár Márk és Roczanov Dezső is megpróbált még elégtételt venni a büntetőpad felé tartó, 2+10 percet kapó ellenfélen, akinek akcióját saját csapattársai sem nézték jó szemmel. Így ha feszült jelenettel is, de az eredményt tekintve sima ferencvárosi győzelemmel ért véget a találkozó.

6-2-es sikerével az FTC-Telekom zsinórban 18 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, és továbbra is magabiztosan vezeti az Erste Liga tabelláját.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Hokiklub Budapest - FTC-Telekom 2-6 (0-2, 2-2, 0-2)
Hokiklub Budapest: Kiss B. (Hajek) – Orbán, Szécsi, Kovar, Satek, Szappanos – Csiki, Lévai, Godó, Petres, Szűcs – Jancsó, Lakatos, Egyed, Horváth, Németh Á. – Berendi, Bernáth, Albert, Izsák, Köllő. Vezetőedző: Dusan Kapusta.
FTC-Telekom Arany (Pleszkán) – Rantanen, Boros, Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald – Hegyi, Sarcia, Walls, Tóth Re., Tóth G. – Jászai, Kärmeniemi, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Pozsár, Lengyel, Roczanov, Hardi, Rafaj. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (3:23, 14:11, 12:20) 29:54
Védések: (21:3, 9:12, 18:12) 48:27 / 88.89% : 93.10%
Kiállítás percek: (4:0, 4:4, 12:2) 20:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (5 / 1) 20.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (1 / 3) 66.67%
Gólszerzők: Lévai (28:31, Petres, Szűcs), Szécsi (37:14, EE), illetve Nagy G. (13:47, Tóth Re., Jászai), Nagy G. (14:21, Tóth A., M. Fitzgerald), Walls (31:14, EE, Kärmeniemi), Hardi (37:54, Roczanov, Rafaj), Boros (41:52, Tóth Ri., Farkas), Nagy G. (44:30, M. Fitzgerald)

A mérkőzés összefoglalója: