Sima vereség

2018. január 13., szombat 19:01 | 1 éve 4 napja 44 perce
Jégkorongcsapatunk 9-2-re kikapott a Csíkszereda otthonában.
Sima vereség

Másoltuk a Brassói kezdést, már az 1. percben gólt kaptunk Valchar által. A 3. percben Fliszár akasztott, az emberhátrányt viszont Pleszkán József hozta. A 7. percben aztán Ruczuj is megvillantotta magát a másik kapuban. A 10. percben Rafajt állították ki fogásért, ezt Antal Zsombor használta ki nagyon hamar, majd három perccel később Fabus mattolta második próbálkozás után Pleszkánt. (3-0)

Másoltuk az első harmados kezdést, az első percben ismét Valchar szerzett gólt, (4-0) majd nem sokkal később Tomás Brnák is betalált. A 6. percben újabb gól született, ám ezúttal Jereme Tendler talált be Fliszár átadása után. (5-1) A 28. percben Könczeit állították ki, a fórt pedig Papp használta ki. (6-1) Nem bízta a véletlenre a Csíkszereda, a 34. percben Peter Fabus megszerezte a hetedik gólt is. Négy perccel a harmad vége előtt egy kiállítás adott esélyt a szépítésre, de nem sikerült élni vele, 7-1-es eredménnyel ért véget a harmad. Öltözőbe vonulás előtt azonban még Inglis Ákos játszott le egy külön meccset Sándor Zoltánnal. Az elején még próbálta megakadályozni a játékvezető, a jobb kezét lefogva játékosunknak, amivel élt is a csíki, de a fogásból szabadulva már adta neki, azonban ellenfele óriási akarattal többször is szépen visszajött féltérdről. Aztán ahogy fogyott a szusz, birkózás lett a vége, amit Inglis fizikai erejét kihasználva hozott, így kiütéssel nem, de pontozással hozta a külön meccset, ami mindkét félnek a mérkőzés végét jelentette.

FTC Jégkorong Szakosztály (@fradihoki) által megosztott bejegyzés,A záró játékrész elején páros kiállítás következtében 4 a 4 elleni szituációban megszerezte 8. gólját is Szeredának Fabus, aki ezzel mesterhármast szerzett, majd nem sokkal később Owen kiállítása után az orosz válogatott Szcsasztlivij szerezte meg a 9.-et is. Ezután 4 percet is játszhattunk előnyben, amivel nem sikerült élni, majd az utolsó két percre mi kerültünk hátrányba. Ami előnyben nem ment, hátrányban sikerült, Tendler lőtt becsületgólt, amivel egyben a végeredményt is jelentette. (9-2) Nem sikerült tehát újabb bravúrt a tartalékos kerettel véghez vinni.

Az FTC a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, az viszont csak vasárnap dől el, hogy a csíkszeredaiakkal találkozunk-e az alsóházi középszakaszban.

"Rosszul kezdtünk. Az első 20 másodpercünk jó volt… Aztán a Csíkszereda vezetést szerzett, mert nem védekeztük le őket. Ezzel 2-0 lett, majd kijött a fáradtság minden jele, mivel öt védővel játszottunk tegnap. Ez egy olyan nap volt, amit el kell felejtenünk, mivel az elmúlt meccseken jól védekeztünk, míg ma teljesen lerohantak minket és túl sok kiállításunk volt. Az első harmadban lett volna lehetőségünk visszajönni, voltak nagy helyzeteink és lehetőségeink, volt, hogy két csatárunk ment közvetlenül a kapusra, és így sem tudtunk eredményesek lenni. Közvetlenül ezután a Sportklub újabb gólt szerzett. Látták, hogy nincs bennünk elég erő ahhoz, hogy még egy kemény mérkőzést játsszunk huszonnégy órán belül…" – mondta a mérkőzés után Greg Lindqvist.

Erste Liga
Csíkszereda-FTC 9-2 (3-0, 4-1, 2-1)
Gólszerzőnk:
Tendler (2)