Sorozatban 17. győzelmével megdöntötte a ligarekordot férfi jégkorongcsapatunk!

2018. november 4., vasárnap 20:30 | 2 hónapja 11 napja 17 órája 8 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata 8-3-ra legyőzte a Hokiklub Budapestet, ezzel zsinórban 17. alkalommal nem talált legyőzőre, és megdöntötte a MAC vonatkozó ligarekordját!
Sorozatban 17. győzelmével megdöntötte a ligarekordot férfi jégkorongcsapatunk!

Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata azzal a reménnyel lépett jégre az Erste Liga vasárnapi játéknapján a Hokiklub Budapest ellen Pesterzsébeten, hogy ha legyőzi a papírforma szerint jóval gyengébb játékerőt képviselő ellenfelét, és ezzel lejátssza zsinórban 17. győzelmét is, megdönti a MAC 2015/16-ban felállított vonatkozó ligarekordját.

A mieink esélyeshez méltóan kezdték a mérkőzést, Tóth Renátó már a 2. perc legelején megszerezte a vezetést. Sőt, Két perccel később Myles Fitzgerald is lövéshez jutott, és remek mozdulattal húzta a korongot Gadácsi kapujába. A jó kezdés megvolt pénteken a Vasas ellen is, de az ellenfél akkor vissza tudott jönni a mérkőzésbe. A Fradi ezúttal is asszisztált ehhez a forgatókönyvhöz, elkezdtük sajnos túljátszani a helyzeteket, a 7. perc közepén pedig a túloldalon Izsák szépített. Ezúttal azonban nem engedtük ki az irányítást a kezünkből, látszott, hogy a zöld-fehérek nem akarják hagyni visszajönni a meccsbe ellenfelüket. Ennek megfelelően a 10. percben Nagy Gergő passzából Tóth Adrián értékesítette is a kialakult ziccert, majd Tóth Gergő is betalált, így először a mérkőzésen három gól volt az előnyünk. A 15. percben aztán emberelőnybe kerültünk, az exfradista Egyed Márkot ültették le gáncsolásért, és az emberelőnnyel is sikerült élni, Nagy Gergő révén. A szünetig még kivédekeztünk egy emberhátrányt Roczanov szabálytalansága után, de komolyabb események már nem zajlottak. A népes szurkolótábor vastapssal kísérte az öltözőbe a ferencvárosi játékosokat. (5-1)

A második játékrész kapuscserével indult, a vendégek kezdő hálóőrét, Gadácsit láthatóan megviselte az egy harmad alatt kapott öt gól, így Hajek Márk folytatta a helyén. Ahogy arra számítani lehetett, a lényegi kérdések az első húsz percben eldőltek, így jóval visszafogottabb volt a tempó, mint korábban. Ennek ellenére mégis a mieink tudtak még egy gólt szerezni, a 30. percben Tóth Adrián értékesítette Nagy Gergő átadását. Ezután még kivédekeztünk két emberhátrányt, a játékrész pedig csendben lecsorgott. (6-1)

A záró harmad elején kissé elvesztettük a koncentrációt, a HKB pedig megpróbálta megragadni az utolsó esélyt, és a 44. percben fél percen belül kétszer is beköszönt, előbb Petres, majd Egyed révén. Fodor Szabolcs érezte is a veszélyt, és időt kért. Az időkérés tökéletes ütemben jött, rendeztük a sorokat, és a 48. percben jött az újabb Fradi-gól: Kärmeniemi szerzett korongot a saját harmadunkban, óriási lendülettel korcsolyázott végig a pályán, majd távolról, lendületből bevágta, gyönyörű találat volt. Lakatos Levente kiállítása után emberelőnyben felálltunk a vendégek harmadában, Hegyi bombázott távolról, Jászai pedig jó ütemben ért bele a kapu előtt, ezzel beállította a 8-3-as végeredményt.

Győzelmével az FTC-Telekom megszerezte zsinórban 17. győzelmét, ezzel átadta a múltnak a MAC 2015/16-ban felállított ligarekordját. Nem mellékesen továbbra is magabiztosan vezetik az Erste Liga tabelláját a zöld-fehérek, így remek hangulatban vonulhatunk el a szokásos novemberi válogatott szünetre.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Hokiklub Budapest 8-3 (5-1, 1-0, 2-2)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Boros, M. Fitzgerald, Nagy G., Tóth A. – Sarcia, Hegyi, Tóth G., Tóth Re., Walls – Jászai, Kärmeniemi, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Pozsár, Lengyel, Roczanov, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Hokiklub Budapest: Gadácsi (Hajek) – Orbán, Szécsi, Petres, Satek, Szappanos – Csiki, Lakatos, Egyed, Godó, Szűcs – Jancsó, Lévai, Albert, Köllő, Németh Á. – Bernáth, Vajda, Berendi, Horváth, Izsák. Vezetőedző: Dusan Kapusta.
Kapura lövések: (19:11, 19:10, 18:11) 56:32
Védések: (10:14, 10:18, 9:16) 29:48 / 90.63% : 85.71%
Kiállítás percek: (4:2, 4:2, 0:2) 8:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 2) 66.67% / (4 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (2 / 3) 33.33%
Gólszerzők:Tóth Re. (01:05, Jászai, Walls), M. Fitzgerald (02:59, Nagy G., Sarcia), Tóth A. (09:28, Nagy G., Boros), Tóth G. (13:44, Jászai, Walls), Nagy G. (15:55, EE, Kärmeniemi, Walls), Tóth A. (29:18, Nagy G., M. Fitzgerald), Kärmeniemi (47:27), Jászai (49:39, EE, Hegyi, Pavuk), illetve Izsák (06:26, Horváth), Petres (43:28, Szappanos, Satek), Egyed (43:52, Godó)

A mérkőzést követő sajtótájékoztató: