Súlyos vereség

2017. november 4., szombat 21:35 | 1 éve 8 napja 7 órája 42 perce
Jégkorongcsapatunk 5-1-es vereséget szenvedett az ASC Corona Brassó vendégeként, így pont nélkül zárta a szezon első erdélyi túráját.
Súlyos vereség

A Ferencváros jégkorongcsapata az Erste Liga alapszakaszának harmadik helyéről várta a szezon első erdélyi túráját, amelynek első meccsén Csíkszeredán nem sikerült a pontszerzés. A Brassó ellen másnap viszont abszolút győzelmi esélyekkel lépett jégre Greg Lindqvist csapata, hiszen a szezonban eddig kétszer találkoztunk a kék-sárgákkal, és Pesterzsébeten mindkétszer ferencvárosi győzelem született.

Eseménydúsan indult a mérkőzés, rögtön az első támadás után módosítottak az eredményjelzőn. Fliszár Zalán lőtte be Ďubek Vladimir keresztpasszát a 36. másodpercben (0-1). Sajnos a válasz is jött egy percre rá, egy megpattanó korongot csípett el Mason Wilgosh, és Pleszkán lábai között kapuba lőtte a korongot (1-1). Kiegyenlített maradt a játék képe, kifejezetten élvezetes hokival folytatták a csapatok a játékot, rengeteg szép helyzettel mindkét oldalon. A 15. percben Korbuly Gergely került kiállítás sorsára. Az emberhátrányban egy Pleszkán védés és egy véleményesen megakasztott ferencvárosi támadás történt. Nem sokkal később Fradi előny következett, de a lövéseket fogta a brassói kapus, Tőke Zoltán. Az előny letelte előtt hét másodperccel, újabb brassói szabálytalanságot fújt be a játékvezető, amely áttolódott a második játékrészre is.

A második periódusban kevésbé felpörögve jött ki a csapat. Az előnyt nem sikerült kihasználni, sőt, kiegészülés után Roberto Gliga meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak (2-1). A harmad első felében továbbra is álmosan játszottunk, a 30. perc környékén kezdtünk éledezni, ekkor Shupe kerüt helyzetbe, majd egy kis időre az irányítást is átvettük, de gólt nem eredményezett. A 13. percben Rafaj lőhetett szemben a kapuval, de célt tévesztett. A harmad végén Inglisnek és Jaborníknak is volt komoly helyzete, de nem sikerült élni a lehetőségekkel, hiába küzdött teljes erőbedobással a csapat.

A harmadik harmadban ismét az öltözőben maradt a csapat, rögtön az első perc elején növelte előnyét a Brassó MacMillan révén, miután Jaborník vesztett korongot közvetlenül a kapu előterében (3-1). Nem sokkal később Tuominen kapott 2+2 perc büntetést magas botért. Két percig húzta a csapat, majd MacMillan meglőtte második gólját (4-1). Eközben adódott Fradi-helyzet is szép számmal, de a Tőke jó napot fogott ki. Az 51. percben Bíró Gergő kiállítása révén esély adódott a szépítésre, de nem sikerült kihasználni. Hiába próbálkozott a csapat, az 54. percben újabb Brassó gól született, Walls állította be az 5-1-es végeredményt.

Greg Lindqvist vezetőedző érthetően csalódottan nyilatkozott a találkozót követően:

„Az első harmadban uraltuk a mérkőzést, de sajnos túl sok súlyos egyéni hibát követtünk el. A második játékrész elején lerohant minket az ellenfél, az öltözőben maradtunk. Utána sikerült visszajönnünk a meccsbe, 2-1-nél egy teljesen nyílt párharc volt. Aztán sajnos újabb nagy egyéni hiba következett, ami után bedarált minket a Brassó. Dühös vagyok, mert mindenki láthatta, hogy szoros, kiegyenlített meccs volt, 2-2 is lehetett volna. De túl sok hibát követtünk el, és egy lőtt góllal nem lehet mérkőzést nyerni.”

Vereségével a Ferencváros maradt az Erste Liga tabellájának 3. helyén, ám mindössze két ponttal előzi meg az egyaránt egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Csíkszeredát és Újpestet.