Szakács Ferenc távozik

2018. május 28., hétfő 12:51 | 6 hónapja 13 napja 5 órája 3 perce
Jégkorongcsapatunk másodedzője, Szakács Ferenc nem hosszabbítja meg az előző idény végén lejáró szerződését, és távozik a Ferencvárostól.
Szakács Ferenc távozik

Újabb változást jelentett be a 2018/19-es Erste Liga szezonra a Ferencváros jégkorongszakosztálya. A szakvezetés hivatalosan bejelentette, hogy Greg Lindqvist korábbi vezetőedző után segítője, Szakács Ferenc másodedző is távozik a zöld-fehérektől.

Szakács Ferenc már játékosként belekóstolt az edzősködésbe, többek között az FTC korosztályos csapatainak is segített. Pályafutása végeztével hamar okleveles edzői képesítést szerzett, két világbajnokságon irányította a magyar junior válogatottat, majd rövid külföldi kitérőt követően Dunaújvárosban lett utánpótlás-igazgató, valamint a második csapat vezetőedzője.

2012-ben tért vissza a Ferencvároshoz, ahol az U12-es és az U14-es csapatnál dolgozott, korosztályaival a hazai és a nemzetközi mezőnyben is bizonyított. Két évvel később felkérték a felnőtt csapat vezetőedzői posztjára, majd az érkező Greg Lindqvist mellett lett másodedző.

Szakács Ferenc a következő szavakkal búcsúzott a szakosztálytól, és a szurkolóktól:

„Amikor a Fradinál felkértek a felnőtt csapat irányítására, természetesen rögtön elfogadtam, hiszen hatalmas megtiszteltetés volt számomra. Egy idény után érkezett Greg, az ezt követő három szezonban pedig vele dolgoztam. Nagyon sokat tanultam ez alatt az idő alatt, remek szakember. Mindhárom szezonban bejutottunk a rájátszásba, ez különösen az elsőben volt nagy eredmény, de a DVTK ellen közel jártunk a hatalmas bravúrhoz, a továbbjutáshoz is. Ha egy élményt kell mondani az itt töltött időszakomból, mindenképpen ezt a playoff-párharcot emelném ki. Hogy mi lesz velem a jövőben? Még nem tudom, vannak ajánlataim, de még gondolkodom a folytatáson. A csapatnak nagyon sok sikert kívánok az új szakvezetéssel is, az ország legjobb szurkolótáborának pedig csak a legjobbakat, és nagyon jó, győztes mérkőzéseket kívánhatok, nagyon megérdemlik, hogy sikerek részesei lehessenek! Még egyszer köszönök mindent a Ferencvárosnak!”

Szakács Ferenc utódjának kilétét a szakosztály később hozza nyilvánosságra.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Szakács Ferenc (másodedző, ?) Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Jereme Tendler (?)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Tóth Renátó