Székelyföldön játszunk

2018. február 5., hétfő 10:02 | 1 éve 12 napja 20 órája 51 perce
Jégkorongcsapatunk a Csíkszeredai Sportklub otthonában lép jégre hétfő este magyar idő szerint 18 órakor.
Székelyföldön játszunk

Jégkorongozóink hétfő este magyar idő szerint 18 órakor Csíkszeredán lépnek jégre, tét nélküli mérkőzésen. A Fehérvári Titánok brassói veresége után ugyanis a kilenc pontunkkal már biztosan továbbjutók vagyunk a rájátszásba, azonban az alsóház első helyének esélyei is elszálltak ezzel párhuzamosan. A csíki csapat vezeti az alsóházi csoportot 16 ponttal, ők a 15 pontos Brassóval szemben küzdenek az alsóházi győzelemért. Jaborník, Lengyel és Rafaj nélkül indult a csapat útra, így nem teljesek a sorok. A rájátszásba jutással együtt a prioritás is változott, Greg Lindqvist mesternek most lehetősége van élesben csiszolgatni a taktikát és próbálgatni a sorokat, illetve elsődleges tényezővé vált, hogy mindenki egészséges maradjon.

Ami az eddigi eredményeket illeti, Budapesten egy hosszabbításban aratott 5-4-es győzelem mellé egy szintén hosszabbítás utáni 4-3-as és egy rendes játékidőben született 4-2-es vereség is felkerült a mérlegre. A székelyföldi mérkőzések kevesebb izgalmat tartogattak, a Sportklub mindkét meccset magabiztosan hozta. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, hiszen az orosz válogatottakkal és Gagarin Kupa győztes légiósokkal felálló Csíkszereda rendkívüli játékerőt képvisel az Erste Ligában. Azonban, ha csapatunk erőt merít a régóta várt idegenbeli győzelemből, amelyet Bécsben szerzett meg, akkor tud meglepetést okozni.

„Hullámvasútszerű szezonunk volt, ennek következtében hatalmas volt a nyomás az utóbbi mérkőzéseken, tudván, hogy muszáj rájátszásba kerülnünk. A Brassó-Fehérvár meccs eredménye után ez a cél teljesült. Természetesen ez megkönnyebbülést jelent, de van még három meccsünk, amit le kell játszanunk, ezeken kell gyakorolnunk és felkészülnünk a rájátszás mérkőzéseire” – mondta Greg Lindqvist vezetőedző.

„A bécsi mérkőzésből erőt kell meríteni a Csíkszereda ellen” – kezdte Németh Attila. „Nem lesz egyszerű, talán itt Csíkszeredán a legnehezebb az egész Erste Ligában játszani, de mindent meg fogunk próbálni. Vannak hiányzóink, sérültjeink, de ez nem lehet kifogás, úgy fogunk kimenni, hogy három pontot szeretnénk begyűjteni.”

Erste Liga középszakasz
Csíkszeredai Sportklub - FTC

2018.02.05., hétfő, magyar idő szerint 18.00, Vákár Lajos Műjégpálya
A mérkőzésről nem lesz élő közvetítés.