Székesfehérváron, Erste Liga mérkőzésen biztosíthatja be Magyar Kupa-elődöntőjét férfi jégkorongcsapatunk

2018. november 16., péntek 11:39 | 2 hónapja 30 napja 22 órája 34 perce
Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata egy halasztás miatt az idényben először találkozik a Fehérvári Titánokkal, méghozzá idegenben.
Székesfehérváron, Erste Liga mérkőzésen biztosíthatja be Magyar Kupa-elődöntőjét férfi jégkorongcsapatunk

Tovább menetel az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az Erste Liga 2018/19-es idényének alapszakaszában. Csapatunk szerdán játszotta le első mérkőzését a november 5-e és 11-e közötti válogatott szünetet követően, és a Hokiklub Budapest felett aratott könnyed, 6-2-es győzelemmel tért vissza a normál kerékvágásba. A betegsége miatt a teljes előző idényt kihagyó Hardi Richárd belőtte visszatérése utáni első gólját azon a mérkőzésen, ezzel kiérdemelte a csapattársaktól a meccs legjobbjának járó sárga "melós sisakot" is. A találkozó után támadónk nem csak góljáról, de a Fehérvár elleni mérkőzésről is beszélt:

Igaz ami igaz, ha a Fradi játékosai kellően koncentrálnak, és tudják azt a játékot hozni, amire képesek, nem lehet gondjuk a fehérvári farmcsapat ellen, akik 19 meccsen gyűjtött 21 pontjukkal a tabella 8. helyén állnak.

Egyáltalán nem szabad őket félvállról venni, ugyanis idén már bemutattak néhány bravúrt, ráadásul főleg otthon veszélyesek: a Raktár utcában már elkapták hosszabbításban az Újpestet, rendes játékidőben pedig a Gyergyót és a Brassót is, de idegenben is volt már jónéhány skalpjuk. Legutóbb szerdán a forduló meglepetését szolgáltatták azzal, hogy hazai jégen kikaptak a Vienna Capitals II-től, ám ez talán betudható annak is, hogy a keretből számos játékos érintett volt a válogatott szünetben a különböző korosztályos csapatoknál, így talán egy kicsit fáradtabbak voltak a lábak, vagy máshol jártak a fejek. Azonban emiatt talán kicsivel még elhivatottabban várják a Ferencváros elleni találkozót, hiszen Székesfehérváron a Fradi elleni meccseket mindig presztízsnek tekintik, ráadásul idén először találkoznak a felek.

Ami a mieinket illeti, a HKB elleni legutóbbi két találkozón már sikerült megmutatni, hogy ha jóval nehezebben is, de a tabella alsó régióiban lévő csapatok ellen is fel tud pörögni az együttes. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor már 19-ig számolhat együtt hangosan a csapat és a Fradi-tábor...

A páratlan veretlenségi sorozat folytatása mellett van azonban még egy nagyon fontos aktualitása a találkozónak: a Fradi bebiztosíthatja helyét a Magyar Kupa elődöntőjében. Az MK idei kiírása szerint ugyanis az EBEL-es Fehérvár AV19, valamint az extraligás MAC és DVTK automatikus résztvevői az elődöntőnek, az Erste Liga pedig egy csapatot delegál a fennmaradó negyedik helyre, méghozzá a magyarországi csapatok első két egymás elleni Erste Liga mérkőzéseiből kialakított minitabella élén végző csapat. Nos, a tabella jelenlegi állása szerint két mérkőzéssel a vége előtt a vesztett pontok tekintetében éppen hat pont az előnyünk a második helyezett DEAC előtt. Ennek elméletben elégnek kellene már lennie, hiszen gólkülönbségünk is jóval jobb, valamint az egymás elleni mérkőzéseket is megnyertük, ám az MJSZ versenykiírása nem fogalmaz egyértelműen a kérdésben. Viszont ha ma nem szenvedünk rendes játékidős vereséget Székesfehérváron, akkor már pontszámban sem érhetnek utol minket a debreceniek, tehát ott leszünk a január 3-i elődöntőben, ahol a magasabban rangsorolt extraligás csapat lesz az ellenfelünk. A MAC és a DVTK rangsorát az első három idei egymás elleni mérkőzésük dönti majd el, amelyek közül ma játsszák a másodikat (az elsőn a MAC győzött ráadásban Miskolcon).

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Fehérvári Titánok - FTC-Telekom
2018. november 16., péntek 18.30, Székesfehérvár, ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen