Szétlövés után nyerte meg a DEAC elleni szezonnyitót az FTC-Telekom jégkorongcsapata

2018. szeptember 9., vasárnap 21:24 | 4 hónapja 7 napja 22 órája 47 perce
Jégkorongcsapatunk kétszer is egyenlített, majd szétlövésben otthon tartott két pontot a DEAC ellen az Erste Liga 2018/19-es szezonjának első mérkőzésén.
Szétlövés után nyerte meg a DEAC elleni szezonnyitót az FTC-Telekom jégkorongcsapata

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata a szezont felvezető három, szlovák Extraligás csapat elleni Visegrád Kupa-találkozót követően a debreceni egyetemi sportegyesület égisze alatt megalakult, ligaújonc DEAC csapatát fogadta a 2018/19-es szezon első Erste Liga-mérkőzésén a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Fodor Szabolcs és játékosai nagyon bíztak a jó szezonrajtban, a három pont mellett már csak azért is, mert alig több mint 24 órával később, hétfőn este már Újpesten van jelenése a Fradinak az idény első Hokiderbijén. A szakosztály vezetése is nagyon készült a rajtra, a kezdő korongbedobást ugyanis klubunk olimpiai bajnok klasszisa, Madaras Norbert és két kisfia végezték el.

A remek hangulatú felvezetést követően a debreceniek azonban hamar lehűtötték a kedélyeket, Jakub Izacky ugyanis mindössze 29 másodperc elteltével megszerezte a vezetést a vendégeknek. (0-1) A kapott gól után a Fradi minden követ megmozgatott a gyors egyenlítésért, kétszer emberelőnyben is támadhatott, előbb a gólszerző Izackyt szórták ki két percre testre ütésért, majd a harmad felénél Jirí Behal is megjárta a büntetőpadot bottal akasztás miatt. Megsoroztuk a DEAC kapuját, az első harmad lövési mutatója 19:7 volt a mieink javára, azonban nem tudtunk túljárni a vendégek korábbi válogatott kapusa, az ihletett formában védő Hetényi Zoltán eszén. Hetényi ziccereket is fogott, sem Nagy Gergő, sem Leo Fitzgerald nem tudta befejezni ellene az egy az egyet.

Hetényi ellenállása egészen a második játékrész legelejéig tartott, a 21. percben ugyanis Pavuk Attila megszerezte az idei Erste Liga-szezon első ferencvárosi gólját! (1-1) Ezután is fölényben maradt a Fradi, az újabb gól azonban nem érkezett meg, sőt, Hegyi kiállítása miatt emberhátrányban kellett védekezni. Ezt megoldottuk, a 33. percben azonban egy eladott korongból Hári Norbert indított, Hugo Turcotte pedig nem hibázta el a ziccert. (1-2) Az újabb kapott gól után nem sokkal négy a négy ellen folytatódott a játék, gól azonban nem született. Egy perccel a második szünet előtt Kovács Bronson szabálytalankodott csúnyán a saját kapuja közelében, amelyért Nagy Gergő vett elégtételt. Kovács akadályozásért két percet kapott, majd durva játékért csapatkapitányunkkal párban még kettőt, így összességében emberelőnybe kerültünk, a harmad azonban véget ért. Ez a játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott, 12:10 volt a kapuralövések aránya.

Több mint egy perces háthúzódó emberelőnnyel kezdődött a záró húsz perc, amelyet nem sikerült kihasználnunk. A játékrész 7. percében a DEAC csapatbüntetést kapott, mert túl sok játékos tartózkodott a jégen, ám ebből sem találtunk be. Ez volt talán a legkiegyenlítettebb harmad, Hetényinek és Aranynak is többször éles helyzetben kellett hárítania. A Fradi komoly energiákat mozgósított, hogy meglegyen az egyenlítés, ami az 53. percben össze is jött: Braden Walls vágott be egy védelmi hiba utáni kipattanót távolról. (2-2) Négy perccel a vége előtt még ki kellett védekeznünk egy emberhátrányt, de több gól már nem született, jöhetett a ráadás.

A 3 a 3 elleni hosszabbításban Hári Norbert kapott akadályozás után egy 2+10 perces büntetést, így 4 a 3 ellen rohamozhattunk, odaszegeztük kapuja elé a DEAC-ot, ám Hetényi mindent fogott… Következhetett a szétlövés!

A debreceniek kihagyott büntetővel nyitottak, Nagy Gergő viszont gyönyörűen elfektette Hetényit. Ezután a DEAC egyenlített, nálunk hiba jött, a DEAC átvette a vezetést, de Leo Fitzgerald egyenlített, újabb debreceni hiba után Tóth Adrián találata már a vezetést vette vissza, majd újabb vendéghiba után megnyertük a mérkőzést.

Ezzel az FTC-Telekom megnyerte első mérkőzését az Erste Liga 2018/19-es idényében, és két pontot otthon tartott a háromból, így bizakodóan várhatja a másnapi, Újpest elleni idegenbeli Derbit.

A találkozót követően Fodor Szabolcs vezetőedzőnk, a második Fradi-gólt szerző Braden Walls, valamint a DEAC mestere, David Musial értékelték a látottakat:A mérkőzés összefoglalója:


Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0 – szétlövés után)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Kärmeniemi, Tóth A., Nagy G., Walls – Jászai, Hegyi, L. Fitzgerald, Switzer, Pavuk – Sarcia, Lengyel, Tóth G., Roczanov, Tóth Ri. – Tóth Re., Farkas, Rafaj. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
DEAC: Hetényi Z. (Nagy P.) – Antal, Behal, Izacky, Novotny, Salló – Kovács B., Vuorijarvi, Hári N., Németh A., Turcotte – Berta, Hetényi P., Kafka, Molnár D., Silló – Darabos, Erdei, Márton, Szokolov, Vincze P. T. Vezetőedző: David Musial
Kapuralövések: (19:7, 12:10, 10:8, 4:1) 45:26
Védések: (6:19, 9:11, 8:9, 1:4, 0:-1) 24:42 / 92.31% : 93.33%
Kiállításpercek: (0:4, 6:6, 2:2, 0:12) 8:24
Emberelőnykihasználás: (5 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 5) 100.00%
Gólszerzők: Pavuk (Fitzgerald, Lengyel), Walls, illetve Izacky (Salló), Turcotte (Hári N.)