Szétlövéses vereség

2018. január 29., hétfő 20:38 | 1 éve 19 napja 10 órája 3 perce
Hokisaink bár finn bekkjeink révén kétszer is vezettek, végül rendkívüli izgalmak közepette szétlövésben szenvedtek vereséget a Brassó ellen.
Szétlövéses vereség

Jégkorongcsapatunk a Corona Brassót fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban az Erste Liga középszakaszának alsóházában. Létfontosságú volt a három pont otthon tartása, hiszen a Vienna Capitals II vasárnap este váratlanul legyőzte a listavezető Csíkszeredát, így a tabella 2. helyén álló Ferencváros és az 5., kieső bécsiek között mindössze két pontra olvadt a különbség.

Az első hat percben minden esélyünk megvolt a vezetés megszerzésére, szinte folyamatosan emberelőnyben játszhattunk, sőt, a 4. percben több mint egy percig kettős előnyben voltunk, ám ezt sem sikerült kihasználni. Ezután viszont mi is kivédekeztünk egy kettős, és egy szimpla emberhátrányt, gól pedig nem esett a szünetig, így az első harmad az idei szezonban Fradi-meccseken szokatlan módon a védelmekről szólt, a kapuban Sevelát erre a meccsre újra felváltó Pleszkán, és a brassói Polc is remekül fogott, igaz a 13, illetve 8 hárítandó lövés nem mondható túl soknak.

A második játékrész elején ismét kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd újra kettős előnybe kerültünk, ezt pedig már nem hagytuk kihasználatlanul: Juhamatti Hietamäki értékesítette Dubek Vladimír átadását, megszerezve ezzel védő létére szezonbeli 24. pontját. (1-0) A gól után nem sokkal ismét mi kerültünk előnybe, ezzel viszont már nem sikerült élni, sőt, Pleszkánnak kellett óriási bravúrral mentenie, így minimális vezetéssel várhattuk a záró harmadot. Kapusunk kirobbanó formában védett, nem véletlenül skandálta a közönség a nevét.

A 45. percben következett a hidegzuhany, Kirill Knyazev révén egyenlített a Brassó, miután Tranca ziccerben fejbe lőtte Pleszkánt, aki így tehetetlen volt a kipattanónál (1-1). A szerencsétlen gól felpaprikázta a mieinket, beszorítottuk a Brassót, így hét perccel később időt kért a vendégek mestere, Július Pénzes, majd az 55. percben ismét mi kerültünk emberelőnybe Daniel Tranca testre ütése után. Ezt pedig ismét kihasználtuk, a másik finn bekkünk, Joni Tuominen is betalált (2-1). Greg Lindqvist szinte azonnal időt is kért, hogy rendezze a sorokat, és sikerüljön megtartani az előnyt, a brassóiaknál azonban az utolsó perc elején Polc lekorcsolyázott, így hat emberrel, üres kapuval támadtak, és sajnos ebből gólt is szereztek, mindössze hat másodperc elteltével, Braden Walls révén, aki remekül tette bele a botját Gliga lövésébe, így következhetett a hosszabbítás (2-2).

A ráadás második percének elején előbb a Fradi került emberhátrányba, ám sikerült kivédekezni a rendkívül nehéz 4 a 3 elleni játékszituációt, majd az utolsó fél percre kaptunk ugyan egy előnyt, de ezzel nem sikerült élni, így szétlövés döntött a második pont sorsáról.

A szétlövésben sokáig egyik csapatnak sem volt szerencséje, olyannyira, hogy Virág Tamás a felső vasat találta el, ám végül Walls eldöntötte a mérkőzést a Brassó javára.

2-1-es, szétlövéses vereségünkkel egy pontot szereztünk, így az alsóházi tabella 3. helyéről várjuk a vasárnapi, bécsi folytatást, 3 ponttal megelőzve a Fehérvárt és a Viennát.

„Az első harmad eleje rendben volt, aztán mindkét oldalon sok kiállítás történt, ennek ellenére egyik csapat sem tudta kihasználni az előnyöket. A második harmadban többet korcsolyáztunk, de így is szoros volt mindvégig, mint ahogy az általában a Brassó ellen szokott lenni. 2-1-re vezettünk egy perccel a vége előtt, aztán valaki rossz helyen állt, így az egyenlítő gólt ajándékba kapták. Nagyon szomorú vagyok, mert három pontra lett volna szükségünk, hogy növeljük a magabiztosságunkat. A csapat küzdött 60 percig, de az a csapat, amely nem szokott meccseket nyerni, sokszor szerencsétlen is. Közel voltunk a három ponthoz, de egy pontot vittünk. Pénteken a Vienna Capitals ellen játszunk, most arra kell készülnünk” – nyilatkozta a mérkőzés után Greg Lindqvist.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
FTC – ASC Corona Brassó 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1 – szétlövés után)
Gólszerzőink: Hietamäki, Tuominen